Poradna duly
Jana Čurdová
Efulko taky vítám.No já bych byla za porodné ráda,ale miminko si pořizuju kvůli miminku.Naštěstí jsem 2 porodné dostala a ještě dobře pro nás ted je zadarmo třeba prevenar za který jsme u Honzíka dali 8000.A ted byl u Marti zadarmo.A u mimča třeba taky takže nám to to porodné vrátí protože jinak bych za to dala 16 000.
Já bych to asi udělala že na první dítě matky by porodné bylo a na další děti už ne. ![]()
Děvčátka jdu Vás jen pozravit a popřát hodně štěstí a zdravé miminka:-)
Já jsem své dvě čárky našla 06.01.2010 a 11.09.2010 se nám narodil krásný, zdravý Šimonek:-)
denino to, že tvoje zapomenutá přihláška na soc. není podvod můžeš doložit např. datem přihlášení ke zdravotní pojišťovně, které zaměstnavatel provedl. nebo výpisem z účtu, pokud ti mzda chodí na účet.
Haňule1 píše:
Děvčátka jdu Vás jen pozravit a popřát hodně štěstí a zdravé miminka:-)
Já jsem své dvě čárky našla 06.01.2010 a 11.09.2010 se nám narodil krásný, zdravý Šimonek:-)
Haňulko, moc děkujeme ![]()
Snad to tady u nás všech bude mít taky takový krásný výsledek ![]()
haňule ahoj, já loni našla // 2.1.2010 a malá se narodila 1.9.2010
a letos mám to samé, jen o pár dní posunuté
hledala jsem diskuzi k září 2010, ale už to máte asi zamčené
Zdravím, no mě osobně se moc nezdá, že by peníze měli dostat pouze lidé co nepracují a sociální případy a lidé co selá léta pracují nedostanou nic. Myslím, že každému vleze miminko dost do peněz, né jen sociálním případům, a kdybych tedy brala, že by sme s manželem vydělávali oba po 9000,– a nedostali porodné, aby jsme z něj koupili miminku aspoň základní věci, tak by jsme nevyšli. Myslím že by prodné měli dostat všechni, takže i ti, co pracuju ![]()
No a náš stát od nového roku zavedl další chytrost
Dnes jsem se na sociálce dozvěděla, že manžel nemůže zaměstnávat svojí manželku. Ale jelikož já sem k manželovi nastoupila jako svobodná, vzali jsme se minulý rok a zákon platí od ledna, tak ani paní úřednice na sociálce neví, co teď s tim mají dělat. Sem manželovi řikala ať mě tada vyrazí a odůvodní to tím, že jsem jeho manželka
Tady to jde fakt od desíti k pěti
Leona_K píše:
haňule ahoj, já loni našla // 2.1.2010 a malá se narodila 1.9.2010a letos mám to samé, jen o pár dní posunuté
hledala jsem diskuzi k září 2010, ale už to máte asi zamčené
No teda tak to je něco:-) Moc Tě obdivuji.
My máme doma ještě 3letého raráška.
Do září 10 nechodím,nestíhám:-)
Omlovám se, že Vám sem lezu.
papa
ahoj holky
vítám efulku
držím palce na zítřejší kontroly. já jsem teda pěkně na nervy z toho, už at to je ![]()
porodné, no to mě naštvalo ale budiž, ale že musím na čtyřletou variantu a budu brát 3600nebo kolik to je, a bude to druhé dítě, no nevim jak to zvládneme a stejně od tří let pujde taky do školky a ja budu chtit vydělávat.
jinak ja manžela zaměstnávala a na finančáku mi řekli že nesmim a musela sem doplatit daně, hned mi to zrušili.
Nicollka: No ná m řekli, že je to od tohodle roku s tim zaměstnáváním manželky nebo manžela, ale že neví co se mnou. Protože nemůžou přinutit manžela aby mě vyhodil, když jsem nastoupila před několika lety jako svobodná
to fakt? mě už v roce 2009 vyhodili z finančaku a musela sem to doplatit a všechno zrušit
Nicollka: já nastoupila jako svobodná no a minulej rok v září jsme se vzali a nikdo ze sociálky nic neřekl, až teď. Ale nevím proč, manžel mi platí plat, jako všem svým zaměstnancům a zdravotní a sociálný za mě odvádí tak jako ostatní zaměstnance, tak netuším v čem má naše vláda zase problém ![]()
nemožnost zaměstnávat manžele byla daná zákonem spousty let, je to omezení logický, jde o omezení pouze u zaměstnavatele jako fyzické osoby, u právnické osoby toto neplatí. ono je totiž nelogické, když manželé, kteří mají majetkově rovný vztah, by se navzájem zaměstnávali. pro tyto případy zná zákon možnost spolupracujících osob, dva podnikatelé, kteří společně pracují při určení poměru spolupráce, zisk se v nějakém poměru dělí a společně daní, mmch je to i daňově výhodnější než zaměstnanecký vztah. Sociálka vás na toto nemohla upozornit, oni přeci neví o vašem sňatku. Toto má hlídat váš daňový poradce či šikovná účetní. myslím, že by mohlo jít před úřady manželtví ututlat (nemají možnost se to dozvědět jinak než od vás), nechat zaměstnanecký poměr do mateřské a potom pracovní poměr ukončit a přejít ve spolupracující OSVČ, to můžeš i při rodičovské, dneska se rodičovská příjmem z podnikání nekrátí.
ahojte tak za půl hodky razím na bus do poradny, tak se potom ohlásím jak sme dopadli, věřím že bude bublinka v pořádku, řádit v bříšku ![]()