Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky? Jak se máte? Koukám, že řešíte příkrmy. Tak my jsme vyzkoušeli mrkev, brambory, kuřecí maso, květák, petržel a brokolici. A o víkendu jsem koupila asi 3 skleničky s masem, které nekupuji - telecí a krůtí tak měl v sobotu s telecím masem. Špenát jsme ještě nezkoušeli, slyšela jsem, že je tam hodně dusičnanů. ![]()
Nevíte od kdy bychom mohli zkusit hrášek? Ale ten ho bude určitě nadýmat. ![]()
Jinak tento týden dorazí ten hrneček od Nuby tak jsem na to zvědavá. Ze zkušeností s Avent hrnečky u staršího syna můžu říci, že tekly. ![]()
Když budu doma vařit, tak můžu dát třeba jen mrkev, brambor, brokolici a to uvařím dohromady a pak to jen rozmixuju i stou vodou? A musí se tam dávat ten olivovej olej?
Já to dělám tak, že v hrnečku uvařím v kojo vodě tu zeleninu, co chci aby tam měl dohromady (brambory, mrkev, petržel, květák), jen maso vařím zvlášť (to vyždycky uvařím jedno to kuř. prso a ono ještě zbyde, tak ho dám uvařený a nasekaný na mražák a příště ho už jen dodávám odtud). Pak to z té vody vyndám do misky a přidám jen část té vody, podle toho jak to chceš mít hustý, můžeš dál doředit. Kápnu na to trochu toho oleje (dávám slunečnicový), kvůli vitamínům rozpustných v tucích (v zelenině žádný tuky nejsou nebo minimum tak proto) a všechno rozmixuju a je to… ![]()
Hrášek můžou podle jedné tabulky od 8.měsíce, ale je to dělaný pro kojené děti, kdy se začíná po šestém… Já ho jednou zkoušela přidat a bolelo bříško, tak ještě nedávám… ![]()
docela dobrý info je na http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Malevo, na hrníček jsem moc zvědavá, tak pak napiš jaký měl úspěch…
My pořád bojujeme s pitím, sice už pochopil, jak má z hrnku pít, ale jak tam není šťáva, nebo žádný cukr, nepije…
Mám ho nechat o žízni, aby pak vypil i vodu?
Hlásím, špička prvního zoubku už je venku! Ráno ještě nebyla cítit, ale odpoledne už jo! ![]()
A zatím dobrý, sice možná trošku víc kňučíme, ale jinak spíme celkem dobře (je fakt, že víc dudlíkujem) a teplotu taky nemá. A všechno, úplně všechno strká do pusy ![]()
Ahojky.Tak to gratulujeme k prvnímu zoubku..U nás to asi bude trvat dýl.Dásničky sice má nateklý,ale pořád žádná změna.Taky hlodá úplně všechno co mu přijde do cesty.Včera jsme taky vyzkoušeli špenát a docela mu chutnal.Dneska ho bude mít zase..Zítra asi vyzkoušíme masíčko.Jestli bude po mamince a tatínkovi,tak mu to nebude dělat problém
Ach jo,už jsme zase doma sami..Ten víkend tak strašně uteče.O víkendu chceme jít s malým do lázní.Mají tam bazénky se slanou vodou a prý se tam může už s malýma miminkama…Už se těším.Musím se pochlubit.Včera jsme malýmu koupili golfky Chicco Multiway.Jezdí se s nima krásně.Tak už se těším,že nebudeme muset všude tahat kočár…To máme vždycky plnej kufr…Budu muset počkat,až bude tepleji,aby malýmu nebyla zima..Koněčně bude mít rozhled a nebude bulet,že nevidí.. ![]()
Tak gratulujeme k zoubku. U nás zatím taky nic. Sice slintáme všechno kouše ale kde nic tu nic. ![]()
Špenátový test u nás dopadl dobře, tak myslím, že snad už všechnu zeleninku, co by tak mohl, máme sjetou… Dneska mu udělám asi cuketu s bramborem a přidám trochu květáku.
Na golfky už taky koukám, ale myslím, že budou až příští rok. Máme kočár kombinaci, tak už se těším na sportovní verzi, jak bude lehoučká… Malej kobru ještě celkem toleruje, většinou spí.
A jakej máte kočárek?My sice máme taky trojkombinaci,ale na kárku se špatně ovládá.To by jsem se šíleně narvala…
Když jsi zkoušela cuketu, tak jsi jí dávala jen samotnou?
My taky máme trojkombinaci. Takže golfky asi zatím ne. Až třeba bude chodit a budu jezdit do města tak bych je asi koupila.
Já mám tento ale ten šedivej.
http://www.eshopbaby.cz/…y-smile-p53/
ahoj, taky gratuluju k prvnimu zoubku a hlavne ze to zatim probiha klidne
ja uz se taky tesim az presedlame na golfky a ten nas trakturek nekam uklidime, ma 20kg i bez Tádi a na tom našem tankodromu to je někdy celkem posilovna
dneska jsme byli u fyzioterapeutky a konečně mě trochu potěšila, že už prcek vypadá dobře, snížila mi počet cvičení na polovinu a do měsíce prý bysme mohli skončit
![]()
Máme Janéčko slaloma, on ten podvozek sice v autě taky zabere dost, ale korba veme víc a ta už výhledově nebude. A jezdí se s ním naprosto suprově… Hlavně je ten podvozek strašně lehounký, takže i třeba do šaliny ho vyzvednu sama…
Golfky bych chtěla jak píše Pája, až bude chtít většinou chodit a až ho budou bolet nožičky, že už se ten kočár vezme jen jako doplněk…A to už pak takový nějaký maličký. Na delší cesty, kde by mohl i spát budeme brát i tak Janéčko…no ale to uvidíme, tak si to teď plánuju… ![]()
Cuketu dostával už napoprvé s bramborou. Vysledovala jsem, že když mu dám jen zeleninu bez přílohy, má za hodinku hlad. Ta brambora ho zasytí…
To my máme Aygo.Je skvělý,že je velkej i že se s ním dobře manévruje,ale na tu kárku to nevychytali…Hailliejade,to je dobře,že se to lepší a malej se nebude už muset trápit s cvičením..Za chvilku pojedeme ven,moc se mi nechce,je tam hnusně,ale musím zase na nákup..Tak nás snad nechytne zase to protivný sněžení…Dneska jsme měli vyjímečně pěknou noc..Byl vzhůru jen 2×.Kdyby mu to chtělo vydržet i dál… ![]()
děkujeme za gratulace… ![]()
Jo, zatím je klid, i když ono prý, když už se ten zub prořeže, tak už je to tak nebolí. Spal dobře, jen včera se budil tak po hodinách, ale hned zase usnul, žádný usedavý pláč…
Hailli, fajn, že jste to tak dobře zvládli, muselo to být náročný… Už se vám trochu odlehčí… Vy jste cvičili Vojtovku? Té jsem se bála, když jsem četla co to všechno obnáší… Tak my taky gratulujeme, že už je to skoro za vámi… ![]()
tak u nas naopak noc nic moc, vzbudil se uz v deset, pak teda vydrzel az do jedne, ale od ty doby kazdou hodinu, ve čtyři jsem vyměkla a vzala jsem ho k sobě do postele a spinkal jak andělíček, zato já skoro vůbec, mám vždycky hroznej strach abych ho nějak nezalehla