Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky.Koukám,že jste se pěkně rozjeli,co jsem tady nebyla…Gréti,tak tě mezi náma vítám.Koukám,že kluci zatím budou v přesile.Jéé,malej se narodil na můj druhej termín porodu…Martínkovi se chtělo na svět o 3 týdny dříve..Po narození vážil 2650 g a rychle to dohnal.Teď má 7350 g.Velikost oblečení už máme 74.Za poslední měsíc se strašně vytáhnul…Dneska má nějakou špatnou náladu..dovolila jsem si mu na hodinu zmizet do města.Tak ho hlídala babička a celou dobu jí ječel…Už se docela těším až usne a vyspí se z toho…Dneska jsme měli brambor,kuřec a mrkev..dost mu to šmakovalo…Jo tak to mě malej už taky sjel dolů ze sedačky…Nejhorší je,že mi máme všude dlažbu…Jsem měla tak nahnáno,že jsem půl dne prořvala a v noci pořád hlídala jestli mu nic není…Nechala jsem ho ležet,že odnesu plínku do koše a už to bylo.Teď ho radši dávám na zem pod hrazdu…Odpoledne jsme byli taky venku a dokuď svítilo sluníčko,tak bylo docela teplo…Už by to tak mohlo vydržet,ale podle předpovědi pořád nic… ![]()
Danuško, děkuji za přivítání. Jj, kluci jsou v převaze. ![]()
Hailliejade, jé já tě znám.
Byly jsme spolu v porodnici. Pak jsi přešla z našeho pokoje na nadstandard, že? Náhodou jsem se teď dívala na ty tvoje fotky co máš na webu. Svět je malej. ![]()
Hezký miminka,holky. Kluci jako buci
.
A to si děláte srandu, že se znáte z porodnice? Tomu by nikdo neuvěřil…
Tak to je gól
![]()
Danuško, jsem ráda, že nejsem jediná „nezodpovědná“ matka, co jí padá dítě. Holt si musíme zvykat a nějak se psychicky obrnit, čeká nás toho ještě mnohem víc, zvlášť s klukama… On je tak strašně živej, že ho mám problém někdy vůbec oblíct, co všechno u toho dělá… ![]()
Dneska jsme taky neměli svůj den. Celý odpoledne nevrlej, spát - ne, hlad -ne, hrát si - ne, koukat na TV - ne, nic mu nebylo dobrý. Teď už naštěstí spí… Třeba se vám taky už klubou zoubky…kontroluj! My už cinkáme o lžičku ![]()
Zítra vyzkoušíme batáty ![]()
s tím pádem já se teda přidávám do klubu
už to máme za sebou taky, ač mě dětská doktorka už od narození hustila do hlavy že NIKDY nenechavat o samotě, tak v době kdy se ještě netočil na bříško, tak jsem ho nechala na minutku na gauči a ani nevim jak toho dosáhl, ale jak jsem se otočila, tak byl dole, tak od té doby fakt nikdy, nikdy, nikdy … když tak ho položit na zem, do postýlky nebo tak
u nás je už dva dny jak milius, dopoledne když začne natahovat, tak si dá šlofíčka, odpoledne po vychazce spi i ctyri hodiny, že už ho musim budit na další kojení, večer usíná jak kdyby tři dny nespal a za noc se budí jenom dvakrát, tak nevím jestli to není klid před bouří ![]()
Nikdy nenechávat o samotě…to se lehce řekne…jenže, když je člověk sám doma…tak to taky tak dělám, když pro něco potřebuji, nebo jen potřebuji na chvíli obě ruce, položím ho na zem, kdekoliv…sice to vypadá blbě, ale co, bezpečí je přednější…pak zas bacha, abych na něj nešlápla… ![]()
Stejně nechápu, jak oni to dělaj. Když jsou na očích, dělaj jak nic neumí a sotva je člověk spustí z dohledu, div že to nechodí… ![]()
Si piš, že je to klid před bouří…tak nabírej sílu, protože se obávám, že tyhle klidnější měsíce okamžikem, kdy se to začne přemísťovat nenávratně končí… ![]()
jo jo tak to sem zrovna slyšet nechtěla
já už čekám jenom samá pozitiva a sociální jistoty
teda to jsem si říkala že dnes nemáme tátu doma, tak půjdu brzo spát a zas tu nějak čumákuju
sem si teď zorganizovala nějak moc práce z domova, tak jsem zvědavá jak budu stíhat ![]()
Nějaká pozitiva se určitě najdou, ale budeme je muset už trošku víc hledat… ![]()
Každý večer si říkám, jak půjdu spát s malým a každý večer tu vysedávám min. do půlnoci…a ráno se pak proklínám a zase slibuju…
Děsná povaha, noční můra odjakživa, ještě že malej spí tak do devíti…
Jakou práci myslíš? Jako nějaký přivýdělek k mateřské?
Ahoj.To doktorkám se všechno řekne jednoduše…Kolikrát se mi zdá,že všechno moc přeháněj…Jo tak problémy s obékáním máme taky.Jakmile ho začnu oblékat tak se mi mění ve vývrtku a točí se jak zběsilej.Táta ho nechce oblíkat,že to nejde,ale spíš si myslím,že si vymýšlí,aby to nemusel dělat..Martínek se naučil dělat bubliny,tak máme všude potoky slin.Pořád na mě pusinkou prdí a hrozně se tomu směje.To já včera vytuhla už v osm.Udělala jsem dobře.Malej se sice vzbudil kolem půl třetí,ale potom tlačil a převaloval se,tak mě bouchnul do obličeje sotva jsem usnula..Tak teď mám aspoň vyspáno a načerpaný síly na toho mýho raubíře… ![]()
Tatínek oblíkal párkrát, nebrání se tomu, ale vždycky se pořádně zapotí. jenže on mu oblíká bundu aniž by ji rozepnul, narazí čepici a uvnitř nechá rukavičky, který pak usilovně hledá, takže on si k tomu ještě přidává… ![]()
Hra se slinami je u nás na denním pořádku, jeden den vede „prdění“ s tvorbou bublin, druhý převažuje takový to probublávací „grrrr“ a jindy se snaží naprosto čistě bababababa nebo tatatatata, ale mamamama ne a ne, nevděčník jeden… ![]()
tak jsme zdarne dostali druhou davku očkování a aktuální váha je 7,27 kg ![]()
u nás tatínek nepřevlíká zá:,–(ně, vždycky řekne, že to bude dělat „až bude větší“, ale předevčírem jsem ho donutila pod dohledem koupat
takže jsem si vyslechla, jak ho špatně instruuju, špatně mu podávám krémy, táďa má úplně blbý pyžamko ![]()
s tou prací, no jo rozhodla jsem se trochu vyšperkovat domácí rozpočet, slíbila jsem bývalý spolužačce editaci textů na web, kamarád mi dohodil nějaký překlady pro jejich firmu, v práci jsem slíbila, že určitě bych ráda z domova aspoň něco málo dělala no a teď si přítel vymyslel, že bysme si mohli pořídit e-shop, tak jsem zvědavá co všechno vyjde, jestli se z toho neopupínkuju ![]()
Nás čeká druhá dávka teprve v úterý. Tak ať to Tadeášek přečká v pohodě… ![]()
Koukám nudit se na mateřské rozhodně nebudeš ![]()
O práci z domů jsem taky přemýšlela, jenže já moc těch možností nemám. Práci na PC ovládám jen velmi základně, v práci pomáhat z domů je nemožné, na překlady taky nemám a dělat dealerku nějaké kosmetiky nejsem dostatečně ukecáváníschopná… Tady připadají v úvahu jen nějaké opisy, třeba diplomek a tak…
Spíš bych chtěla se vrátit co nejdřív do práce, na částečný úvazek, pokud ovšem seženu hlídání…Naděje jsou kolegyně, co se chystaj otěhotnět, takže by jsme si pak dětičky předávaly… ![]()
Tak to se Marti máš..Za chvilku určitě můžeš čekat mamama..To mi pořád melem grrr a vrrr a něco co zní jako vávává..Odpoledne jsme byli na návštěvě u švagrový,malej tam na hodinu usnul.Když jsem se na něj byla podívat tak si to štrádoval po posteli a zkoumal kde co mají…Nehlídat ho,tak se nám zase válí na zemi.Volala jsem na plavání a vypadá to,že budeme muset počkat do září.Zítra ještě zavolám do jinýho centra,ale moc tomu nevěřím.Prý je strašně moc dětí…to mě štve
Jinak mi převážnou část dne trávíme na bříšku a lezením.Včera si dokonce našel kabel k počítači a strkal ho do pusy.Ještě,že to babička včas zaregistrovala..Budu to tady muset už začít zabezpečovat.A to jsem si myslela co mám času.Taky máme v plánu koupit ty krytky na zásuvky…Na rohy stolu už máme.Nevypadá to zrovna nádherně,ale hlavně,že se mu nic nestane…
Tak to my už máme po očkování.Teď nás čeká až v roce,tak si malej aspoň od nich oddychne
tak jsem ho musela ududlikovat v postylce, asi mu moc dobře není, je pěkně protivnej a nezabírá na něj nic, no asi dneska půjde spinkat brzo a snad mu bude líp, teplotu zatím nemá ![]()
koukám že už máte pěkné šikuly, u nás je to zatím samé eeeeeeeeeeee, ggggggggggggggg, hhhhhhhhhhh
jo taky jsme u doktorky dostali letáček o zavádění příkrmů, ale zatím jenom na studování
a za měsíc začínáme
Malej se půjde za hodinu koupat a už je děsně protivnejUž mi 6× přelezl sedačku a přestalo ho to bavit.Kdo má pořád vymýšlet nové aktivity,když ho dlouho nic nebaví…Se máš,že bere dudlík.My máme tři,ale pořád je plive a nevezme ani za nic… ![]()