Poradna duly
Jana Čurdová
Díky, podívám se po něm a budem jak Pepek námořník… ![]()
Maso jsem mu začala dávat až tak za tři týdny kdy byl jen na zelenině. Zatím vařím jen kuřecí prsa (koupím celý kuře, my zas jíme spíš nohy a ještě je i polívka), ale může se i králičí, hovězí, telecí, krůtí, prostě libový maso (ne ryby!)…
Dnes jsme měli květák napotřetí a poprvé jsem mu tam přidala vařený vaječný žloutek…
A nemá Martínek po něm prdíky?Prý se má vařit odklopenej,tak prý odejdou plyny.To samý s brokolicí.Mě se zdá,že jak jsem začala přikrmovat tak malej spinká po obědě dýl…už se,ale těším,až se začne zabavovat sám.Musím ho skoro pořád chovat,hrazda už ho moc nebaví a já doma nic nestíhám.Jak malej večer usíná?Mě jen u prsa nebo uhoupáním.Sám ani náhodou.Docela mě to deptá,ale nemám to srdce ho nechat řvát…doufám,že se to někdy naučí sám… ![]()
Danuško, mě teda nepříjde že by to bylo nějak ochucený. Je to hnusný i tak.
A Terezka to jako sní ale je viděť že by se bez toho obešla.
Je pravda že tam píšou ve složení třeba, pšeniční škrob, sojový olej, jablečnou šťávu, rýžovou moučku. Ale příjde mi to stejně bez chuti a zápachu.
Já koupila jediný : první lžička mrkev, brokolice, s tím jsem začínala a pak tu ještě máme nějakou zeleninu s krůtím masem. Krom těch dvou sklinek vařím. Je fakt, že když jsem chutnala kupovanou mrkev a doma uvařenou, měla ta kupovaná lepší chuť, ale už tam byla přidaná jablečná šťáva a ještě něco…ale malej snědl i tu ode mě… Na začátek jsou lepší kupované, to toho moc nesní, ale nám by teď už ty malé skleničky nestačily a taky je to dost drahý. Zase máš ohlídaný dusičnany a nezávadnost, ale zase bez vitamínů, protože jsou sterilizovaný… Vařím ve větším množství a dávám zamrazit, nebo do lednice (dva dny můžeš nechat) takže nevaříš denně…
My se do fusaku ještě vejdem a počítám, že ho budeme mít i příští rok, dá se prodloužit takovým nánožníkem, co se k tomu přidělá na zip…
Zima už mu určitě není, však už je skoro jaro!!! Vlastně v sobotu je první jarní den!
Jojo tak u nás je to to samé. Terezka usne taky jen u prsa. Už mi krásně usínala sama přes den a po prvním očkování se to zase vrátilo do starejch kolejí.
Taky už jí svoje hračky nebaví a chce všechno co není pro ní. Telefon, ovladač na Tv atd.......
Doma taky nic nestíhám. Chce sedět a nebo stát. Super. A to ještě neleze. To teprve bude něco až nám ty dětičky polezou a pak budou chodit.
Martasaja, nemáš ten fusak od Emitexu? Ten se dá prodloužit. U nás s fusakem je to už na hranici.
Danuško, je fakt že tchýně koupila ty zeleninky od Hippu a tam je napsaná normálně jedlá sůl.
To jsem ráda,že nejsme sami
Mě vůbec nechce ležet.Pořád jen sedět a koukat.Jinak řev ![]()
Do čeho to dáváš zamrazovat?
Danuško můžu ti říct že jsem z toho jejího tahání dost vyčerpaná. A pěkně mě bolej záda. Ještě že váží tak málo. Ale jako už i na ruce se furt točí a chce se předklánět a vůbec ani chvilku není v klidu. Dám jí do postýlky tak se tam mele že jí najdu vždycky vzhůru nohama ![]()
Pájo, je fakt, že je to všechno hnusný a když mu to dávám skoro se stydím, co jsem mu to zase uvařila za blivajs…
Ale počítám s tím, že dokud nepozná chuť uzenýho s křenem a pivem, bude mu chutnat i to
. A kupodivu se divím, že líp mu šmakujou ty moje šlichty ze zeleniny, než kupovaná ovocná výživa, která se podle mě už jíst dá… ![]()
Malej usínal u prsa tak první měsíc, pak už byl bez prsa chtě nechtě, nic tam nebylo a tak ho to spíš rozčilovalo, než uspávalo… Naučil se usínat tak nějak sám. Málokdy uspávám. On je takovej, že když je unavenej, tak usne hned, když se mu nechce, tak nezabere nic (houpání na balóně, nošení, zpívání,…) Řekla bych, že tyhle aktivity dělám spíš pro svůj pocit, je to krásný, když Ti usne v náručí… Takže u nás je cílem ho unavit, zatím stačí ho nechat na zemi couvat po pokoji. Dopoledne tak bylo a usnul už během krmení a spí doteď. Ale ne vždy se to tak zadaří…
Máme jídelní
u Avent via system. Je to praktický… ale stálo asi 650Kč. Jenže ať jsem přemýšlela jak chtěla, nic lepšího mě nenapadlo… Sklo na mražák nedáš a přendávat to do misek se mi taky nechtělo, stejně bych nějaký ty misky koupit musela..
ten fusak s odpinacim nastavcem od emitexu mame taky, doufam ze pristi rřok ho jeste uzijem, akorat ta korbicka kocarku uz nam je mala, aler bez fusaku by to jestže chvili melo vydrzet
tadik usina diky bohu sam v postylce, ale zas se casto budi. neucil se to tak v dvou mesicich, kdyz vecer plakal a chtel chovat takjsem ho nevzala, ale hladila a utisovala sem v postylce, chvili se vztekal ale celkem rychle pochopil ze nic vic nebude a ted uz neni problem
Radouše dám večer do postýlky a za chvíli usne a sám. S Áďou jsem měla problémy toho jsem uspávala skákáním na míči a na ruce. Teď usíná sice sám, ale v naší posteli, potom ho přestěhuju, když jdeme spát a v noci se k nám stejně vrátí. ![]()
Jinak včera jsem byla s Radoušem u babičky, chovala jsem ho, ale jak se pořád přetáčí, stoupá a za něčím natahuje, tak mně z něho bolely ruce. ![]()
Já myslím, že ho využiju i v létě, kdy pojedeme na chatu do Beskyd, kde v noci bývá zima, tak ho tam bude mít jako spacák… ![]()
Danuško, nebyl vzedmutej ani z brokolice, ani z květátu, taky jsem se bála… Vařím jen ty růžičky, stonky, který jsou prý právě nadýmavý odkrajuji. A vařím mu bez pokličky skoro všechno, když to nakrájíš na malý kousky, stačí 15min… A taky když dám poklici, vždycky mi to přeteče… ![]()
Teď jsem Terezce vyluxovala nos a už to začíná být taková ta hnusná žlutá rýma. Chudinka.