Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
Čaj jsem zkusila dát a vydržela asi tak 5 minut a řev znova. U nás prostě nic nefunguje.
Ale včera spala v postýlce. Od půl osmé do půl 12, pak kojo a vzbudila se v půl 3 a pak už nechtěla spát a řvala. Tak jsem jí musela vzít do postele.
Ona už přes den vůbec nespí. Maximálně 1 na půl hodinky.
Pájo, tak to musí být teror. Úpřímně Tě lituju. Mně spí tak dvakrát po půl hodince až hodince a už v pět odpoledne počítám minuty kdy půjde večer spát a konečně bude klid. Zvláštní, že vždycky tak po dvou hodinách co usne, bych se s ním zase trochu pomazlila ![]()
Když je řeč o té televizi. My máme naštěstí ještě tu obrovskou krávu, takže odtud pád nehrozí, ale je fakt, že ho přitahuje. Takže holky pozor na to. Dneska jsem se zase lochčila, bylo tam nějaký losování šťastných deset a jak tam běhaly ty míčky s čísly, on stál přímo před TV, ruce na obrazovce a snažil se je chytit a nakonec všecky ty žlutý míčky jakoby odjely doleva a zmizely z obrazovky. Vytřeštil oči a pořád čučel do toho rohu, kdy se zase vrátí…
![]()
tak to musela být sranda ho sledovat ![]()
Pájo teda taky upřímně lituju a preju at Terezka brzy zjisti jak bajecna vec je neprerusovanej spanek
musím zaklepat ale Tadeášek spinká jak … no jak mimino
ted trochu zmenil navyky a zacal si davat dlouhej spanek dopoledne, v postate v sest - sedm rano vstava vydrzi si chvili hrat a v devet uz je umrcenej a chce zase spat, vydrzi az dve hodky, vcera spal skoro tri a vstava az k obedu
, odpoledne v kocarku uz dat tak max pul hodinky a vecer do osmi je tuhej jak veka a co je sam v pokojicku tak vydrzi dadat az do dvou do rana, takze v noci vetsinou vstavem dva-pet-sedm nebo dva-ctyri-sest
dneska jsme byli na treti davce ockovani, tak doufam, ze prospi den a ja stihnu zas neco podelat ![]()
jo doktorka me dneska varovala, ze kluci maji tendence byt „samopozkozovaci“, tak to jen pro Martasaju a Danusku k tem eskapadam s lehatkama a pod ![]()
Hailli, tak o sedí od té doktorky, takže myslíš, že je to normální? Je fakt, že on se do všeho žene, začne si dávat pozor až když třikrát schrastne. Co slyším a tady čtu, tak holčičky jsou většinou takový opatrnější, nejdřív dlouho pilujou techniku než se do něčeho nového pustí… Tak co Pájo, je to pravda? Jaká je Terka?
Dneska plavčo dobrý. Bylo nás tam jen pět a je to lepší. Myslím tak akorát. V herně se malej seznamoval s holkama, bylo jich tam na něj silná přesila. No jo, vlastně všechny čtyři, on byl jedinej kluk…
Však se taky předváděl, hlaholil tam na celý kolo, až si z toho jednou pořádně lokl. Teď už chrní jak mrtvola, frajer jeden ![]()
Tak ať je Táďa po očkování v pohodě ![]()
holky, mam hloupej dotaz - jak poznate ze uz je prcek nadlabnutej? myslim tim co se tyce zeleninky atd. zacala jsem ted davat doma delany, tak uz to neni takova balada jako kupovany, chvili ji normalne, pak u toho zacne delat blbosti, obcas se i zacne jakoby davit, ale za chvili zase ji normalne, tak nevim, mozna je to i tim, ze tam ten zloutek nebo masicko nema uplne rozmixovany, ale jenom nasekany na drobny kousicky?
Hailli, no já to bezpečně nepoznám dodnes a to už máme příkrmy čtvrtý měsíc. Prostě mi příjde, že dokud budu dávat, bude tu pusu otvírat i kdyby měl prasknout. Blbne u toho pořád, nohy, ruce…
Asi vím, co popisuješ, taky to malej dřív dělal. Po pár lžičkách najednou jakoby stop a všechno kolem bylo zajímavější. Když toho snědl fakt málo, chvíli jsem počkala a pak jsme pokračovali, když už toho bylo dost, nechala jsem to tak. Bylo to krmení tak na půlhodinu, s likvidací okolí hodinu. No a ty kousky, to by vadit nemělo, možná se jakoby dáví s tím, ale v tomto věku už je lepší začít zvykat na pevnou stravu. Navěky mít hladce umixováno nebude. Taky mu záměrně nechávám už kousky, nebo třeba bramboru jen rozmačkám vidličkou. Má s tím trochu problémy, dřív plival, ale postupně se lepší…
Zkus mu dávat trochu zapít.
Ono je to ze začátku hodně o trpělivosti, ale neboj, naučí se a pak už bude jenom otvírat a Ty nebudeš stačit nabírat… ![]()
Ahoj.Dneska jsme měli courací den.Byli jsme ve městě a já necítím nohy…To jsem ráda,že nejsem jediná kdo je kolikrát rád,až malej půjde spinkat…Já to mám taky tak od tý 5…A když spinká a vypadá jak andílek,tak by jsem ho nejradši pusinkovala a mazlila se s ním…Jenže on chvilku neposedí a když ho chovám tak se kroutí jako žížala…
No malej na plavání taky pokukuje po holkách a vypráví jim…Jestli to tak bude dál,máme se na co těšit…už teď je pěknej proutník a neví kterou dřív ![]()
S tím jídlem jsme to měli taky tak,teď už nestíhám dávat..Akorát při tom musí pořád něco dělat..Zábava je strkat si bryndák nebo nohy do pusy…Mě když má malej dost tak mi to plive nebo mě odstrkuje rukou…Akorát sní šílený porce..Jestli mu to zůstane tak budu muset vařit ve velkým… ![]()
Dneska jsem si udělala radost a koupila jsem si tričko..Potřebuju nutně obnovit šatník…
Mamka nakoupila zase Martínkovi,tak bude frajer… ![]()
Holky…Jak přikrejváte na noc?Já jsem dávala spacáček a peřinku,ale zdá se mi že se potom víc budí a je spocenej…Jenže když ho jen přikreju,tak potom spí každou chvíli jinde a nakonec se bouchne a je po spaní…Asi ho budu muset svazovat… ![]()
Pájo,tak jak je..Pořád Terezka nechce pochopit,že spát je dobrý?My jsme na tom o něco líp,ale mohlo by být ještě lépe…
eboj,jednou jim to oplatíme my… ![]()
Danuško, koukám, je to u Vás hodně podobný, jako tady. Kluci by si určitě rozumněli ![]()
My byli odpoledne na pivě. Martínek dostal poprvé líznout pěny. To zas kulil očima, něco nového
Jo, ale už jsme ho od skleničky nemohli odtrhnout ![]()
Já zakrývám jen peřinkou. Jako novorozenec byl v zavinovačce, ale tak nějak postupně jsem ji zrušila, přestala se mu líbit. Cestuje a odkopává se. Ale máme tu dost teplo, i když v noci nechávám otevřený okno, kolikrát si říkám, jestli mu není zima, přikrývám ho, ale stejně to nevydrží. No, spí dobře, nepotí se a nachlazený jěště nebyl. Příjde mi, že on hůř snáší teplo než zimu
Na půlce postýlky má mantinely, takže tam se bouchat nemůže a když se dopracuje až na druhou stranu, tam jsou plyšáci, nevím, ale nebudí se tím, že by někde zavadil. O svazování jsem taky přemýšlela, co jsem si tu přečetla o tom diskusi a on je právě ten typ, co nemůže usnout, protože má zrovna nejvíc práce a přitom je evidentně unavený. Dvakrát jsem to zkusila, napevno svázat ruce…vyměkla jsem…začal plakat a snažil se z toho dostat… Ale máme teď jinou metodu, co zabírá, ale když už je opravdu utahaný. Přikryju ho a tu přikrývku držím pevně kolem něj a nedovolím mu přetočit se a vstávat. Většinou do pěti minut usne… ![]()
tak náš poklad spí taky jenom pod peřinkou a rozhodně spinká mnohem líp v zimě než v teple, vetšinou si peřinku stejně odkope a ojediněle je schopen se i vysvlíknout z pyžámka
po postýlce taky cestuje dost, naštěstí máme 140×70, tak se tam celkem vejde i napříč, což je teď jeho oblíbená poloha
, zatím se asi nikde nebacil, on se spíš na tu stěnu natlačí, takže pak má na tváři plno otlaků, ale asi mu to nevadí
já spíš řeším, že se začal obracet na bříško, takže když usne, tak za ním musím ještě jít a obrátit ho na záda, jinak se bojím, že by se mohl zadusit
ho asi budu obracet až do puberty ![]()
Martasajo, s tou peřinkou to někdy praktikuju taky, ale spíš když nechci, aby si cucal palec, to je teď asi naše největší trápení ![]()
Ahojky.Tak se Martínek rozhodl,že bude držet s Terezkou a jsme na tom úplně stejně
Včera jsem to zakřikla a dnešní noc úplná katastrofa…vstávačka po 1,5 hod…asi začnu brát nějaký drogy aby jsem vydržela ![]()
Ahojte,
no u nás naštěstí noc dobrý, jen si přivstal o půlhoďky dřív…
Holky, co si Ti prďouskové zase usmysleli s tím spaním. Já myslela, že teď už to má být pořád lepší a lepší… ![]()
buhví co jim honí hlavičkama, jestli je jim moc teplo, mají hlad, něco je bolí, nebo jenom chtějí zahnat zly sen u mamy v náruči, kdyby aspoň něco řekli, co se děje co? možná nějaká změna tlaku, když je to tak kolektivní
, u nás se teda zatím spí stále dobře (ťuk ťuk ťuk, abych to taky nezakřikla)
Ahojky
No zase poslední 2 dny spí v postýlce a pak kolem půl třetí ráno jí beru do postele. Takže trochu lepší ale nic moc.
Tady je nějak mrtvo, že by všechny mamky nespavců dospávaly noci? ![]()
Co už máte zubatce… Čistíte jim zuby?