Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Budu se stehovat 70km daleko a chtela bych se zeptat, co vse je potreba zaridit.Jaky urady obehat a tak.Tady beru rodicovsky prispevek ale je to stejny UP jako bude tam musim to na urade nahlasit? A kdyz si budu menit trvaly pobyt zmeni se i automaticky dceri? Jsou ji 2 roky. Potkm jeste co se tyce detske doktorky, od ni si asi budu muset vzit kartu ne? A musim mit zarizenou uz detskou v jinym bydlisti nebo to si muzu zaridit az dyl? A od dospelyho doktora potrebuju taky kartu? Dekuju za rady
S RD neporadím, ten jsem při stěhování ještě nepobírala.
Doktory si musíš zařídit v novém bydlišti a oni by si měli zažádat o kartu u tvého předchozího doktora. Do ruky by ti jí dát neměli. Až budeš měnit trvalý pobyt, tak nejspíš vyplníš i formulář pro dceru, to se zeptej na úřadě, ale jde jen o papír tak ho případně vyplníš dvakrát.
Doktory je urcite vhodne najit si predem (nutne nejspis ne, ale zvlast u ditete, kdy muzes potrebovat nekam dojit ze dne na den, vice nez zadouci) a pak informuj stavajici doktory, dela to kazdy ruzne. Treba nova gynekolozka si pozadala o adresu stare, o dokumentaci sama pozadala a nechala si ji poslat. Zatimco prakticka a detska mi obe vrazily nasi dokumentaci do ruky (prakticka zasitou v obalce, detska normalne okopirovanou v otevrene slozce) a at si s tim delam co chci.
S trvalym pobytem moc neporadim, ja ho zatim nemenila, jenom dceri kvuli skolce a to byla jedna navsteva uradu a zmenili to na pockani (chteli rodny list a najemni smlouvu nebo cerstvy vypis z katastru, ze byt je nas), u dospeleho to bude trochu slozitejsi, protoze bude jeste treba nova obcanka, ale taky to bylo rychle (muz menil). Vzhledem k tomu, ze jsem teda pobyt nemenila, jsem to nehlasila ani na socialce (i kdyz mam defakto jinou korespondencni adresu, tak bych asi mela, ale zas z te stare postu vybiram, tak moc neresim) a RD chodi na ucet vesele dal, pri zmene pobytu bych se ale urcite informovala. Jinak vsecky ostatni instituce (pojistovny, banky, doktory, kteri mi zustavaji…) jsem informovala o zmene korespondencni adresy.
Stěhovala jsem se z Moravy do Prahy..Nejdříve než jsme se stěhovali, jsme obvolali dr.pro malého a kartu od původní dr. jsem dostala já a jen ji předala nové dr.Co se týče bydliště, tak jak jsem šla na úřad v novém místě bydliště, tak se mne ptala ženská, zda i malému (nyní 1 rok) chci změnit trvalou adresu.
Co se týče rodičáku, tak jsem zašla jen na ÚP a vyplnila papír o změně adresy.