Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, každý asi víme, co všechno se okolo Ukrajiny děje. ![]()
Abych řekla pravdu moc se neorientuji v situaci teď co se týče i Ruska.
Řešíte to doma? Orientuje se v tom někdo kdo by mi mohl vysvětlit co se vlastně děje?? Co hrozí ČR? Proč se píše o válce? ![]()
Jsem mladá hloupá máma co většinou sleduje pokroky svého dítěte. Tak se moc neorientuji v dění ve světě..
Díky…
A proč? z čeho?
Strach mám taky, jen nevím „proč“ protože nevím co nám hrozí, vlastně většinou když přečtu něco na netu polovině věcí nerozumím… :-/
Já mám strach velikej. V podstatě se děje to, že se historie opakuje. Zabírání území ve jménu „ochrany obyvatelstva“. A zrovna egoista Putin, který neustoupí, neuzná, že přestřelil…dle mého je to zlé. A jak se to dotkne ČR? Netroufám si soudit, nevím
ale jsou blízko.
Je mi líto lidí na Ukrajině, to především. Že by se to nějak extra dotklo nás, to strach nemám. ![]()
Jo, mám strach, probírali jsme to doma před pár dny, bojím se, že Rusi zaberou Krym (a už to tak vypadá) a vloží se do toho Američani a bude z toho třetí světová.
![]()
No já bych řekla, že zatím u nás reálné nebezpečí nehrozí. Maximálně by se česká republika podílela na humanitární a lékařské pomoci. Samozřejmě pokud by se do toho začla míchat eu a nato, pak by hrozilo vyslání armády. Ale to už by se skutečně muselo vyhrotit natolik, že by v tom bylo angažováno více zemí. Jinak myslím, že se tam hnát hned nebudem.
Tak cr snad nic nehrozi… hrozi to, ze bud bude na Ukrajine obcanska valka, popripade ji „pratelsky“ obsadi Rusko - asi jako u nas v 68… nemyslim si, ze by se do toho Eu, Nato nebo Usa montovaly - Rusko je prece jen velky kousek
@majkyn no to asi do důsledku neví nikdo, co komu hrozí, ale pokud do toho Rusáci fakt půjdou a pokud se do toho vloží NATO, tak můžeme mluvit o třetí světové. Asi jsem pesimista, ale mám ten pocit
Já tomu taky 100% nerozumím. Krym je součást Ukrajiny a ted se tam navezli Rusové, niikdo pořádně neví proč…vojáci sami to neví, prý, jak píše @Berousik aby ochránili suverenitu Ukrajiny (což teda nevím jak můžou ukrajinci ohrožovat suverenitu ukrajinců
) P/roblém je fakt to, že je to blízko..a pak by mohl být problém i to, že jsem tu (vůbec nevím proč) ošetřovali za strašné prachy jejich raněné. Moc by mě zajímalo, jestli ony by ošetřovali ty naše…bojíme se, že z toho bude zbytečný průser..navíc UK je fakt za bukem, to se neděje někdy v číně na druhé straně světa
A s Ruskem se nikdo hádat nebude, navíc Rusové mají dva „prima“spojence - Čínu a Severní koreu, země s „prima“ atomovejma zbraněma…
Můj osobní názor je takový, že na Ukrajině se teď „vaří“ budoucnost Evropy. Ukrajina patří do přirozené sféry ruského vlivu. Je s Ruskem spojená daleko těsněji než my. Je na něm závislá energeticky - bez ruského plynu a bez ruské technologie pro jaderné i vodní elektrárny se neobejde.
Co se týká Krymu a Záporožské oblasti, žije tam poměrně vysoké procento ruských občanů (nejen rusky hovořících, ale skutečných Rusů podle občanství). Krym je už z historického hlediska dlouhodobě hlavní ruskou námořní základnou v Černém moři (stačí zmínit přístav Sevastopol).
Bylo by to na hodně dlouhé povídání - a nevím, jestli by to většinu nenudilo. Pokud chete vědět něco speciálního, ptejte se podrobněji. Co budu vědět, odpovím.
Strach ani tak zatím nemám, je otázka, jak se to tam vyvine. Podle mého teď už nepůjde jen o Ukrajinu, ale o ty jaderné zbraně, které tam jsou. Když si vezmu ten zveřejněný tajný rozhovor ohledně Ukrajiny před OH, tak je otázka, komu o co jde - EU a USA má evidentně každá jiné zájmy.
Pokud by šlo „pouze“ o obsazení Ukrajiny Ruskem, jako u nás v 68, tak proti tomu budou pouze ostatní země protestovat a to bude tak všechno, co se stane. Nám taky nikdo nepomohl… evidentně to bylo každému jedno a stejně tak to bude i u Ukrajiny.
@Berousik myslim vojensky zasah, kecat umi kazdej
proste ze nepujdou do otevrenyho konfliktu s takovou pakou jako je Rusko - pokud ano souhlasim s 3.svetovou