Situace kolem Ukrajiny, máte strach?

33
1.3.14 21:58

Situace kolem Ukrajiny, máte strach ?

Ahoj všem, každý asi víme, co všechno se okolo Ukrajiny děje. :roll:

Abych řekla pravdu moc se neorientuji v situaci teď co se týče i Ruska.

Řešíte to doma? Orientuje se v tom někdo kdo by mi mohl vysvětlit co se vlastně děje?? Co hrozí ČR? Proč se píše o válce? :nevim:

Jsem mladá hloupá máma co většinou sleduje pokroky svého dítěte. Tak se moc neorientuji v dění ve světě..

Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3493
1.3.14 22:00

Já trochu strach mám :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
1.3.14 22:01

No je to docela hruzny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
1.3.14 22:02

A proč? z čeho?

Strach mám taky, jen nevím „proč“ protože nevím co nám hrozí, vlastně většinou když přečtu něco na netu polovině věcí nerozumím… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.14 22:03

Já mám strach velikej. V podstatě se děje to, že se historie opakuje. Zabírání území ve jménu „ochrany obyvatelstva“. A zrovna egoista Putin, který neustoupí, neuzná, že přestřelil…dle mého je to zlé. A jak se to dotkne ČR? Netroufám si soudit, nevím :nevim: ale jsou blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
1.3.14 22:04

Je mi líto lidí na Ukrajině, to především. Že by se to nějak extra dotklo nás, to strach nemám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.3.14 22:05

Jo, mám strach, probírali jsme to doma před pár dny, bojím se, že Rusi zaberou Krym (a už to tak vypadá) a vloží se do toho Američani a bude z toho třetí světová. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549

No já bych řekla, že zatím u nás reálné nebezpečí nehrozí. Maximálně by se česká republika podílela na humanitární a lékařské pomoci. Samozřejmě pokud by se do toho začla míchat eu a nato, pak by hrozilo vyslání armády. Ale to už by se skutečně muselo vyhrotit natolik, že by v tom bylo angažováno více zemí. Jinak myslím, že se tam hnát hned nebudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620

Tak cr snad nic nehrozi… hrozi to, ze bud bude na Ukrajine obcanska valka, popripade ji „pratelsky“ obsadi Rusko - asi jako u nas v 68… nemyslim si, ze by se do toho Eu, Nato nebo Usa montovaly - Rusko je prece jen velky kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.14 22:06

@majkyn no to asi do důsledku neví nikdo, co komu hrozí, ale pokud do toho Rusáci fakt půjdou a pokud se do toho vloží NATO, tak můžeme mluvit o třetí světové. Asi jsem pesimista, ale mám ten pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.14 22:07

@geilens USA už se montuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
1.3.14 22:09

Já tomu taky 100% nerozumím. Krym je součást Ukrajiny a ted se tam navezli Rusové, niikdo pořádně neví proč…vojáci sami to neví, prý, jak píše @Berousik aby ochránili suverenitu Ukrajiny (což teda nevím jak můžou ukrajinci ohrožovat suverenitu ukrajinců 8o ) P/roblém je fakt to, že je to blízko..a pak by mohl být problém i to, že jsem tu (vůbec nevím proč) ošetřovali za strašné prachy jejich raněné. Moc by mě zajímalo, jestli ony by ošetřovali ty naše…bojíme se, že z toho bude zbytečný průser..navíc UK je fakt za bukem, to se neděje někdy v číně na druhé straně světa :nevim: A s Ruskem se nikdo hádat nebude, navíc Rusové mají dva „prima“spojence - Čínu a Severní koreu, země s „prima“ atomovejma zbraněma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.3.14 22:09

Můj osobní názor je takový, že na Ukrajině se teď „vaří“ budoucnost Evropy. Ukrajina patří do přirozené sféry ruského vlivu. Je s Ruskem spojená daleko těsněji než my. Je na něm závislá energeticky - bez ruského plynu a bez ruské technologie pro jaderné i vodní elektrárny se neobejde.
Co se týká Krymu a Záporožské oblasti, žije tam poměrně vysoké procento ruských občanů (nejen rusky hovořících, ale skutečných Rusů podle občanství). Krym je už z historického hlediska dlouhodobě hlavní ruskou námořní základnou v Černém moři (stačí zmínit přístav Sevastopol).
Bylo by to na hodně dlouhé povídání - a nevím, jestli by to většinu nenudilo. Pokud chete vědět něco speciálního, ptejte se podrobněji. Co budu vědět, odpovím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.3.14 22:10

Strach ani tak zatím nemám, je otázka, jak se to tam vyvine. Podle mého teď už nepůjde jen o Ukrajinu, ale o ty jaderné zbraně, které tam jsou. Když si vezmu ten zveřejněný tajný rozhovor ohledně Ukrajiny před OH, tak je otázka, komu o co jde - EU a USA má evidentně každá jiné zájmy.
Pokud by šlo „pouze“ o obsazení Ukrajiny Ruskem, jako u nás v 68, tak proti tomu budou pouze ostatní země protestovat a to bude tak všechno, co se stane. Nám taky nikdo nepomohl… evidentně to bylo každému jedno a stejně tak to bude i u Ukrajiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
1.3.14 22:10

@Berousik myslim vojensky zasah, kecat umi kazdej :-) proste ze nepujdou do otevrenyho konfliktu s takovou pakou jako je Rusko - pokud ano souhlasim s 3.svetovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová