Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kalla1412 Jasně, zatím co Rusko vesele zbrojí, zabírá letiště a tiše se sune na území jiného suverénního státu. Já neříkám, že je třeba vytáhnout do boje, ale trochu rychlejší akce od NATO a OSN by byla nasnadě. Např. hospodářskými sankcemi.
Příspěvek upraven 01.03.14 v 22:23
@mag píše:
@sabrinafromprague V Soči jsme viděli tak akorát pozlátko.
dobře, ale jestli tam 12 let žije, tak to asi ví..pokud tam teda nežiješ taky, to nevím ![]()
Američani se do toho stoprocentně vloží, ale diplomaticky. Rusko a Ukrajina není Irák a Kuvajt. Jednak je Rusko mnohem silnější soupeř a jednak Ukrajina není pro Amíky nijak strategicky významná.
Takže boj to bude, ano, ale na úrovni vyjednávání, možná zastrašování, především se do toho vloží EU, opět diplomaticky. Existuje dohoda, která říká, že věci v Evbropě si řeší EU, věci mimo Evropu USA (jako NATO). Nikdo proti Rusům válku nepovede. A oni na to sází, taky jí nechtějí.
Jak to dopadne je těžké soudit, podle mě to povede k rozpadu Ukrajiny, Krym shramstne Rusko, zbytek se uvidí. Každopádně to pro Ukrajinu bude konec, můžeme čekat humanitární krizi a utečence v celé Evropě. Tak se to dotkne nás, nijak jinak.
Příspěvek upraven 01.03.14 v 22:24
@Kalla1412 píše:
dobře, ale jestli tam 12 let žije, tak to asi ví..pokud tam teda nežiješ taky, to nevím
Ano, znamená to to, že jí přijdou lágry na Sibiři a homofobní zákony v pořádku. Zjevně nejde o nestranný pohled na geopolitickou situaci.
@mag píše:
@Kalla1412 Jasně, zatím co Rusko vesele zbrojí, zabírá letiště a tiše se sune na území jiného suveréního státu. Já neříkám, že je třeba vytáhnout do boje, ale trochu rychlejší akce od NATO a OSN by byla nasnadě. Např. hospodářskými sankcemi.
jasně, s tím nelze nesouhlasit
Ale já tomu fakt rozumím jak koza petrželi
Jen říkám co si myslím
Manžel mi zprávy přepíná, takže vždycky vidím jen půlku
![]()
@mag píše:
Takže v tom má celý svět Ukrajinu nechat? Ať si nimi Rusáci dělají, co se jim líbí??
Bohužel to tak nejspíš dopadne. Pro nás díky Bohu! Ukrajina prostě není nijak zajímavá. Putin si polechtá své ego, jak mu nikdo nebránil a pojede se dál.
Příspěvek upraven 01.03.14 v 22:26
Nebojím se, není proč se bát, jsme členy NATO a v případě potřeby… by NATO na Slovensku vytvořila hráz…
@mag píše:
Ano, znamená to to, že jí přijdou lágry na Sibiři a homofobní zákony v pořádku. Zjevně nejde o nestranný pohled na geopolitickou situaci.
tuhle část příspěvku jsem nekomentovala…zase, fakt, co my víme o té které zemi jiného, než nám servírují média? Nic. Pokud tam nežijeme tak nic. a nic není jen černobílé ![]()
@Kalla1412 přesně jak píše @Jura007 Krym sice patří Ukrajině, ale jen krátce, pár desítek let. Jinak byl staletí ruský, žije tam převážná většina Rusů. Rusko se ale zavázalo smlouvou, že toto darované území bude takto respektovat a zdá se, že smlouvy jsou jim putna, teda Putinovi jsou putna.
@Kalla1412 Za mě je Rusko černé a prohnilé. Vždycky bylo a zůstane. Tím končím diskuzi, mám tlak u stropu. Dobrou ![]()
@geilens píše:
@Berousik myslim vojensky zasah, kecat umi kazdejproste ze nepujdou do otevrenyho konfliktu s takovou pakou jako je Rusko - pokud ano souhlasim s 3.svetovou
já se právě bojím, že prdlí Američani do toho půjdou ![]()
@mag píše:
@Kalla1412 Jasně, zatím co Rusko vesele zbrojí, zabírá letiště a tiše se sune na území jiného suverénního státu. Já neříkám, že je třeba vytáhnout do boje, ale trochu rychlejší akce od NATO a OSN by byla nasnadě. Např. hospodářskými sankcemi.Příspěvek upraven 01.03.14 v 22:23
Znova opakuju, Ukrajina je výsostnou sférou ruských zájmů. Takhle blízko na dvoreček si cizí mocnost nepustí ani ten největší ruský pacifista (a že jich v Rusku moc není).
Strach nemám o nás - Ukrajině NATO nepomůže. Strach mám o Ukrajince, protože se s nějvětší pravděpodobností Rusko opět zabere - a NATO tomu bude tupě přihlížet ![]()
@Berousik píše:
@Kalla1412 přesně jak píše @Jura007 Krym sice patří Ukrajině, ale jen krátce, pár desítek let. Jinak byl staletí ruský, žije tam převážná většina Rusů. Rusko se ale zavázalo smlouvou, že toto darované území bude takto respektovat a zdá se, že smlouvy jsou jim putna, teda Putinovi jsou putna.
No on je Krym hlavně Tatarský a Tatary likvidoval asi kdo.