Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jak se vám žije, těm které jste trochu cholerické, impulsivní a dřív jednáte než myslíte? Mně se s tím občas žije dost blbě. Je na to nějaký lék? ![]()
Tak ja tedy zacala vzdycky pocitat do desiti
nerikam ze to zarucene pomaha ale mne celkem ano ![]()
Tak nějak jsem se s tím naučila žít a okolí, co mě zná mě tak i bere. Musela jsem si to srovnat v hlavě a udělala jsem z toho vlastní přednost, prostě jsem upřímná až to občas bolí
ale na druhou stranu se tím spousta výbuchů eliminuje, protože to v sobě nedusím. A když už vybuchnu, tak to lítá
Ne prostě jsem jaká jsem a pokud se to někomu nelíbí, tak má smůlu, já taky beru lidi se vším všudy a nesoudím je, protože já taky nejsem dokonalá. ![]()
Taková jsem byla dřív a s postupem času, hlavně s dětmi to odeznělo, díky bohu
promyšlené a neunáhlené reakce jsou mnohem lepší, jak pro mé okolí, které můj názor často nevydýchalo, tak i pro mě samou ![]()
@lukresia píše:
Taková jsem byla dřív a s postupem času, hlavně s dětmi to odeznělo, díky bohupromyšlené a neunáhlené reakce jsou mnohem lepší, jak pro mé okolí, které můj názor často nevydýchalo, tak i pro mě samou
Dřív jsem počítala, ale moc to nepomohlo.. No a pak časem jsem se zklidnila, jestli dítětem nebo tím že mě přestalo bavit kupovat nový nádobí nevím
Každopádně v klidu je to lepší ![]()
Jen technická, neměla by spíš otázka znít jak se s cholerikem žije jeho okolí ![]()
Já měla šéfa cholerika a ten byl v pohodě, vypěnil kvůli každé kravině, všechny seřval a pak byl v klidu a splachovací, snášet jsme to museli my zaměstanci ![]()
Ale asi jsi cholerik jiného typu, když se ti s tím žije špatně
Tak asi zhluboka dýchat, meditace, nějaká sedativa semtam ![]()
@Irys píše:
To je zase dotaz, boze
Tak proč na to vůbec reaguješ? ![]()
@Anchelina žije se mi dobře. okolí to má podstatně horší. Zrovna dneska ráno jsem na spícího chotě hulákala, že si hřeju na prsou hada
občas stačí nadechnout a počítat do deseti někdy ani milionu
Holky, já nejsem typickej cholerik, který řve od rána do večera kvůli všemu. Spíš mne jen zajímalo, jak mírnit občasný výbuch vzteku, kdy už toho má člověk nad hlavu. Počítání do 10 je dobrá věc. Ale myslela jsem spíš, jestli se s tím dá pracovat dlouhodobě a jak aby člověk změnil sám sebe.
A co se týká okolí? Možná jsem sobec nebo divná, ale co si o mne myslí lidi, je mi celkem jedno, kdo mne zná, ví jaká jsem a má mě rád i s tím a kdo ne, tak za to nestojí. Spíš to obtěžuje mne, že jsem někdy sama sobě protivná
@Irys Tak na práci mám lepší věci, jen moc nechápu, proč lidi komentují něco, co se jim nelíbí ![]()
@Anchelina tak občasný výbuch snad ničemu nevadí ne? já taky, když se něco vystupnuje tak bouchnu, to zase více škody nadělá ty emoce v sobě dusit