Žárlím na přítelkyni exmanžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
30.7.20 14:38

V deseti a dvanacti letech nechapou, ze ti ublizuji. No teda, nejak to nepobiram.
Mozna fakt potrebuji dozrat a urcite veci jim dojdou az pozdeji.
Musi to byt tezke, ale ty musis zustat silna, nerozcilovat se a reagovat v klidu a proste jim asertivne vysvetlovat, ze jejich maminka jsi ty. Vysvetlit jim, jak te to trapi, uz tu nejsou zadna mrnata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
30.7.20 14:39

Chápu tě naprosto, také by mě to ranilo… asi to bude taková ta správná ženská, kterou mají všichni rádi, znám pár takových lidí, co prostě musíte milovat. S tím se těžko bojuje. Pokud se dotyčná nepřetvařuje a nemanipuluje, ale je zkrátka taktová, chápu děti, že si s ní rozumí. A jak působí na tebe, odmyslíš-li si ta negativa? Osobně si myslím, že by měla dětem vysvětlit, že máma jsi ty. Ale to jí neporučíš. Nevím jak z toho ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.7.20 14:41

Tak to je hruza a meli by jste si s detma promluvit razantne vsichni tri a natvrdo rict, ze tohle proste rikat nebudou.
Jinak promin, ale deti mi prijdou hodne bezcitne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
30.7.20 14:42

Já říkávám, že „Táta a máma“ nejsou o tom kdo zplodil, ale kdo vychoval a miloval. A pokud to dokáží dvě osoby, tak mají děti hold 2 mámy. Je trošku divné, že to přišlo tak rychle, ale dětem běží čas jinak, než nám.

Já sám jsem v pozici otčíma, kterému nevlastní dítko říká táto. Svého otce nevidělo od 1 roku do 4 let, kdy jsme podali žádost o alimenty. Pak se chvilku zajímal a dál už zase ne. Každej pak řekne „to je jasný, že jsi pro ní táta“ ale kdybych to měl úplně stejný, jen s rozdílem, že i on se zajímá, tak bych najednou „nebyl táta“ a to by zamrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
30.7.20 14:45

No a jsme doma :
ex má doma bezdětnou princeznu, která má ještě navíc doma hospodyni na domácí práce a děti si vyjíždí na drahé dovolené
tak to je pak vše jasné…
mají tam prostě lébes, luxus a spoustu zábavy a u tebe holt i ty povinnosti a běžný standard… a navíc ona je zábavná, hraje si s nima, do toho to cestování..
no - nechtěla bych být fakt ve tvé kůži :nevim:

přece i ONA musí cítit, že je přes čáru, aby jí říkali MAMI???
já teda s macechou vycházím o 10000% líp už 30let než s matkou, ale MAMI bych jí NIKDY neřekla…
zvláštní ovšem je, že oslovení TATI pro otčímy se používá celkem v hodně domácnostech, asi trochu dvojí metr, jak tu už psal jeden otčím… zajímavá a vlastně i pravdivá optika..
přesto pro mne neospravedlňující..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.7.20 14:54

A chybu jsi nikde neudelala, hlavne se s ni nesrovnavej a neupadavej do deprese kvuli tomu, i kdyz chapu, ze to musi byt tezky.
Ono teda i to jeji telefonovani detem 3× dennne je silne za hranou, ona asi nebude uplne normalni. No proste vliv na deti to ma takovy, ze z se z nich stavaji rozmazleni sobeckove. Jenze tady je potreba spoluprace vsech dospelych a to teda nevim.
pak je jeste sance, ze kdyby pani otehotnela, tak b y mozna tohle vsechno rychle skoncilo a pro deti by to byla takzvana lecba sokem.
Vis ono delat cizim detem maminku a tahat je po vyletech, kdyz mam jinak lazo plazo a doma hospodyni, to zas tak tezky neni. Ona v podstate si s nima jen hraje, ale takove ty skutecne starosti, co s tim souvisi nikdy nezazila a nevi vubec, ktera bije. takze se s ni vubec neporovnavej. Bud sva :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 15:00

@aknadar no moc jí neznám, ale přijde mi jako taková hodně sebevědoma, jedna moje známá která u ní pracovala oni říká, že je moc hodná, ale umí být i manipulativní, a že to moc dobře umí s lidmi.

• Citovat
  • Upravit
521
30.7.20 15:00

No jo, macechy se matinkám holt nikdy nezavděčí, buď to jsou svině, co se o děcka nezajímají a muže štvou proti nim, nebo se zase evidentně starají až moc. Nechtěla bych být v jejich kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 15:04

@Jana525 ja se sní neporovnávam, to telefonování mí taky dost vadí. Mluvila jsem o tom s ex, ale ten mi řekl že tohle mu přijde normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.20 15:08

@curria ja bych ty zase nepřála být v kůži mně, tu bolest kterou prožívám si nedovedeš přestavit. A samozřejmě by mně i trápilo kdyby byla na děti zlá. Ja jsem prostě myslela že jí děti budou brát jako partnerku svého otce a ne jako mámu.

• Citovat
  • Upravit
9918
30.7.20 15:19

A ona byla duvodem vaseho rozchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
30.7.20 15:20

Musi to byt moc těžké, vinu si nedavej. Bud rada, ze maji dobry vztah. Detem jsi rekla, ze se ti to nelibi, delaji to dal. Asi s tim proste nic neudelas. Kdyby na ne pritelkyne ex byla hnusna a trapila je, bylo by to horsi. Treba se situace zmeni, az budou mit svoje dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
30.7.20 15:27
@Anonymní píše:
@curria ja bych ty zase nepřála být v kůži mně, tu bolest kterou prožívám si nedovedeš přestavit. A samozřejmě by mně i trápilo kdyby byla na děti zlá. Ja jsem prostě myslela že jí děti budou brát jako partnerku svého otce a ne jako mámu.

Nevadí jim tvůj partner? Dost děti nemá problém s otcovou novou partnerkou, ale nový partner matky jim vadí. Protože matka má být jen jejich. Tak nějak jsem to vypozorovala. Třeba se pletu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.20 15:33

@Jana525 ne nebyla. @Uslava ne,ja jsem od rozvodu žádný vážný vztah neměla, nikoho jsem ani dětem nepředstavila.

• Citovat
  • Upravit
686
30.7.20 16:05

Zakladatelko, to musi byt strasne tezke, musi to moc bolet. Me by puklo srdce. Bohuzel zadnou radu nemam, tezko se radi kdyz clovek v takove situaci nikdy nebyl. Snaz se s ni prosim nesrovnavat a detem nezakazovat aby ji rikali mamo. Obcas jim to rict, ze te to trapi, ale nijak na ne netlacit a nezakazuj. Jak se to rika zakazaneho nejvetsi krajic.? Ale lehko se to rika, kdyz clovek neni v te situaci. Rikej jim casto, ze je milujes/mas moc rada pokud to nedelas. Nerikam, ze to nedalas, nekteri rodice nesmirne deti miluji, ale nejak zapomenout to detem rikat. Doufam, ze to nevyznelo nejak spatne, to nemam v umyslu.

Jak se ted chovaji deti k tobe? Davaji ti take na jevo lasku nebo jsou odtaziti?

Drz se. Snad to deti brzy pochopi, ze ty jses jejich mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí