Žárlím na přítelkyni exmanžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.7.20 17:50

Zakladatelko já Tě chápu a umím si představit jak se cítíš. Na základě určitých zkušeností si myslím, že next se prostě Tvým dětem s odpuštěním"cpe do zadku" a důvody jsou více méně dva. Za prvé Tě chce trápit a ubližovat Ti a za druhé si tím jistí svoji pozici v patrnerství s Tvým ex. Z příspěvku jsem pochopila, že ex je dobře finančně zajištěn, takže motivace je jasná…To, že jsi napsala, že od někoho známého víš, jaká nextka dokáže být manipilátorka ap. mě v tomto názoru na situaci jedině utvrzuje. Moje rada zní- přestaň doma" chodit kolem horké kaše", dětem vysvětli, jak Ti to bližuje a jak se cítíš/ to, že jí oslovují mami/, nějak slušně jim vysvětli, co je nextka zač- aby se samy snažily sundat si ty růžové brýle ve vztahu k ní. Tvoje děti jsou už větší, pochopí to. Já jsem to takto vyřešila když bylo dceři 8 let pobrala to a dost rychle procitla.Dnes je téměř dospělá máme dobrý vztah a nemyslím si, že bych jí tím nějak ublížila. Je pravda, že pokud ex dopřává dětem finančně výrazně více než Ty může to být o dost těžší…na to děti prostě v tomhle věku často slyší.
Prosím o anonymitu, nebo vymazání příspěvku. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
25193
30.7.20 17:52

@Danus1 jj
dost lidí to dětem neříká, dokonce jim říci „Miluji tě“ přijde dítěti nevhodné (že tam má být jen mám tě rád/a)
my si teda klidně malujeme, píšeme a posíláme srdíčka, holky moc miluju a říkám jim to skoro denně ;)
myslím, že jak zakladatelka píše o své domácnosti, tak chyba není v ní
děti se prostě tou střídavkou neskutečně „rozmazlily“, u otce mají extra standard, zábavu, vyžití, zahraniční dovolené, full-aui pair jen pro sebe, která navíc disponuje i hospodyní (by mě zajímalo, co tam ta hospodyně v domě bez dětí furt hospodí?? 8) )…
Máma je prostě jen JEDNA.. to by měly děti vědět a i nová super-princezna by to měla akceptovat a nenechat si tak říkat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
30.7.20 17:53
@Popeladym píše:
Děcka už nejsou malí prckové, takže mi to přijde dost zvláštní. Asi by mě zajímalo, co je k tomu vede, aby jí říkali mami. Z popisu mi připadá, že tatínek i přítelkyně jsou rozumní. Mohli byste si všichni sednout a dětem vysvětlit, že mámu mají, že toto oslovení je jedinečné, a rozhodně tak neříkáme někomu jen tak. Jenom proto, že je fajn. To bych fakt nesnesla. Je potřeba to zarazit hned na začátku.

kdyby byli rozumní, tak tohle dětem okamžitě zarazí a vysvětlí, že je to nevhodné a proč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
30.7.20 17:57
@Anonymní píše:
Zakladatelko já Tě chápu a umím si představit jak se cítíš. Na základě určitých zkušeností si myslím, že next se prostě Tvým dětem s odpuštěním"cpe do zadku" a důvody jsou více méně dva. Za prvé Tě chce trápit a ubližovat Ti a za druhé si tím jistí svoji pozici v patrnerství s Tvým ex. Z příspěvku jsem pochopila, že ex je dobře finančně zajištěn, takže motivace je jasná…To, že jsi napsala, že od někoho známého víš, jaká nextka dokáže být manipilátorka ap. mě v tomto názoru na situaci jedině utvrzuje. Moje rada zní- přestaň doma" chodit kolem horké kaše", dětem vysvětli, jak Ti to bližuje a jak se cítíš/ to, že jí oslovují mami/, nějak slušně jim vysvětli, co je nextka zač- aby se samy snažily sundat si ty růžové brýle ve vztahu k ní. Tvoje děti jsou už větší, pochopí to. Já jsem to takto vyřešila když bylo dceři 8 let pobrala to a dost rychle procitla.Dnes je téměř dospělá máme dobrý vztah a nemyslím si, že bych jí tím nějak ublížila. Je pravda, že pokud ex dopřává dětem finančně výrazně více než Ty může to být o dost těžší…na to děti prostě v tomhle věku často slyší.
Prosím o anonymitu, nebo vymazání příspěvku. Děkuji
částečně souhlasím
může to být klidně super-manipulace v nejvyšším levlu
ale to nevíme, může to být z její strany i kompenzace dosud nenaplněného vlastního mateřství
takže s nějakým „pomlouváním“ macechy u dětí bych byla VELMI ALE VELMI OPATRNÁ
děti ji mají moc rády, a taky by to mohlo být TO poslední, co by jim zakladatelka řekla předtím, než by se děti kvůli tomu „zabejčily“ a řekly si třeba i o péči u táty :roll:
hele, fakt bych děti proti ní neštvala, to je strašně tenký a nebezpečný led a v této situaci ani nevíme, zda si to dotyčná zaslouží či ne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.7.20 18:07
@Anonymní píše:
Předem bych chtěla poprosit, abyste mi nepsali že to přeháním, kdo to nezažil tak to možná nepochopí. K věcí, s exmanželem spolu máme dvě děti, syna 12 let a dceru 10 let. Máme je v střídavě péči, jeden týden jsou u mně a druhý u exmanžela a jeho přítelkyně. Ta jeho přítelkyně se jím věnuje tak moc, až mně to překvapilo. Když exmanžel přišel s tím že má vážný vztah, doufála jsem že bude mít dobrý vztah s dětmi. Ale tohle mí přijde přehnaně, a jako matku mně to trápí. Ona je bere na různé výlety, učí se sními, hrají spolu hry, když jsou děti u mně tak si sní denně třikrát volali. Kdyby by si volali s exmanželem, tak mi to nevadí, je to jejích otec, ale tohle mí vadí. Když jsou děti u mně tak oni pořád básní, jak je úžasná, a já na ni žarlim :oops:. Ale co mně nejvíc bolí, je že jí děti začali samí od sebe říkat mámy. Tohle mně už opravdu bolí, jejích matka jsem přeci já. Děti mi dokonce začali říkat že by chtěli být pořád s exmanželem a jehou přítelkyní. Nevím kde jsem udělala chybu, když jsou děti u mně tak se jím věnují na 100%. S exmanželem jsem mluvila, a řekla mu že mně to trápí, on mi řekl že mně chápe, že jeho by to taky trápilo kdyby děti říkali mému příteli táto. Tak si s dětmi promluvil on i jeho přítelkyně, ale děti jím řekli že jí mají moc rádi a že chtějí aby byla jejích máma. Omlouvám se že je to tak dlouhé, ale potřebovala jsem to ze sebe dostat. Jak byste vy jako matky řešili moje trápení?

KLííd, ono jí to přejde? To je čerstvé, předpokládám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 18:12
@Lucy75 píše: částečně souhlasím
ale to nevíme, může to být z její strany i kompenzace dosud nenaplněného vlastního mateřství
děti ji mají moc rády, a taky by to mohlo být TO poslední, co by jim zakladatelka řekla předtím, než by se děti kvůli tomu „zabejčily“ a řekly si třeba i o péči u táty :roll:
hele, fakt bych děti proti ní neštvala, to je strašně tenký a nebezpečný led a v této situaci ani nevíme, zda si to dotyčná zaslouží či ne…

Já rozumím Tvému pohledu na věc a uznávám, že jsem ovlivněná v neprospěch next zakladatelčina bývalého muže vlastními špatnými zkušenostmi. Na druhou stranu právě ty vlastní zkušenosti v konfrontaci s tím, co popisuje zakladatelka mě vedou k přesvědčení, že to je tak, jak, jsem napsala výše. Už jenom to, že nextka vůbec něco takového připustí/osloveni mami/ o ní mnohé vypovídá…
Děti už nejsou žádní kojenci a já bych se na místě zakl.asi nebála být trošku „zlá“.Nikdo ani ty děti, nemůže chtít a očekávat, že si zakl. tohle nechá líbit, nebude to řešit a ještě u toho bude spokojená. Kdyby děti šly na čas k otci, myslím si, že by se situace velice rychle a přehledně vyjasnila.

• Citovat
  • Upravit
81500
30.7.20 18:21
@Lucy75 píše:
@Danus1 jj
dost lidí to dětem neříká, dokonce jim říci „Miluji tě“ přijde dítěti nevhodné (že tam má být jen mám tě rád/a)
my si teda klidně malujeme, píšeme a posíláme srdíčka, holky moc miluju a říkám jim to skoro denně ;)
myslím, že jak zakladatelka píše o své domácnosti, tak chyba není v ní
děti se prostě tou střídavkou neskutečně „rozmazlily“, u otce mají extra standard, zábavu, vyžití, zahraniční dovolené, full-aui pair jen pro sebe, která navíc disponuje i hospodyní (by mě zajímalo, co tam ta hospodyně v domě bez dětí furt hospodí?? 8) )…
Máma je prostě jen JEDNA.. to by měly děti vědět a i nová super-princezna by to měla akceptovat a nenechat si tak říkat :pocitac:

jak v domě bez děti?
jinak souhlas. To, že to tak nechá o lecčems svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.7.20 18:23
@Lucy75 píše: částečně souhlasím
hele, fakt bych děti proti ní neštvala, to je strašně tenký a nebezpečný led a v této situaci ani nevíme, zda si to dotyčná zaslouží či ne…

Souhlas. Jsou to nepodložené doměnky a věštění. Které může být pravdivé, ale taky ne. A tím pádem ty doměnky cpát dětem, není dobrá strategie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 18:23

Naprosto tě chápu. Tehdy můj 4 - leťák od tatínka přišel s tím, že maminka říkala…jakože cože? Napsala jsem ex, že si nepřeji, aby malý oslovoval jeho přítelkyni mami.
Taky si ho kupovala hračkama. Teď v 6 letech o ní nemluví vůbec, prý je přísná.
Ono se to lehce radí, přidej na zábavě. Jako jak? Sama jsi psala, že děláš maximum. Předpokládám, že si na ně sama? Oni jsou na výchovu dva, jeden může uklízet, druhý se věnovat dětem. Ty nemáš 4 ruce. A to nemluvím o financích.
Nejlepší bude, i když je to hodně těžké, přijmout ten fakt a být ráda, že spolu mají dobrý vztah. Víš pokud by byla macecha citlivá, sama to utne v počátku. Takže ta manipulace tam zřejmě i bude…Buď taková jaká jsi, ono se to časem nějak vyvrbí. Beztak nic jiného dělat nemůžeš.

• Citovat
  • Upravit
25193
30.7.20 18:50

@Lama Lama no v domě bez dětí, přece…
mají střídavku.. takže ty děti jsou tam jen týden.. a další týden je dům bez dětí… a tak dokola..
KDO normální na tohle potřebuje hospodyni?? princezně je 27, je bezdětná, zřejmě úspěšná (někde zaznělo, že někoho „zaměstnává“)… a nechává si říkat MAMI od dětí partnera
to mi tak nějak stačí k tomu, abych si o ní myslela svoje…
zakladatelku chápu, já bych byla totálně na máry z toho :nevim: ale jak se znám, tak bych chytla hysterák a dotyčné zavolala a vyříkala si to zcela Jasně biologicky, jestli je jí Známo, kdo je MATKA a ať si tohle oslovení nechá až pro toho, koho milostivě SAMA PORODÍ!!
Vždyť to je úplně úchylné nechat si jako macecha říkat MAMI
opačně to znám (Tati), ale prostě u té Mamky to neberu!!! a dotyčná asi nebude normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.7.20 19:17
@Lucy75 píše:
@Lama Lama no v domě bez dětí, přece…
mají střídavku.. takže ty děti jsou tam jen týden.. a další týden je dům bez dětí… a tak dokola..
KDO normální na tohle potřebuje hospodyni?? princezně je 27, je bezdětná, zřejmě úspěšná (někde zaznělo, že někoho „zaměstnává“)… a nechává si říkat MAMI od dětí partnera
to mi tak nějak stačí k tomu, abych si o ní myslela svoje…
zakladatelku chápu, já bych byla totálně na máry z toho :nevim: ale jak se znám, tak bych chytla hysterák a dotyčné zavolala a vyříkala si to zcela Jasně biologicky, jestli je jí Známo, kdo je MATKA a ať si tohle oslovení nechá až pro toho, koho milostivě SAMA PORODÍ!!
Vždyť to je úplně úchylné nechat si jako macecha říkat MAMI
opačně to znám (Tati), ale prostě u té Mamky to neberu!!! a dotyčná asi nebude normální

Hele, tak záleží, kdo čemu říká hospodyně. Jí tam nemusí mít nosntop.. Já tomu řikám holka pro všechno - jednou vytře, příště skočí na poštu, vyzvedne děti ze školy, odveze je na kroužek, vyžehlí, vyluxuje, dojde nakoupit. Třeba 2× týdně na tři hodiny. Nemusí to být jak za první republiky, že tam je nonstop 24/7. Kdybych nevěděla, co s penězma, tak jí beru taky. I bez dětí bych si s ní dovedla poradit a šla místo mytí oken na kolo.
Tatík evidentně dobře vydělává, doma toho třeba moc neudělá, tak to prostě zacvaká. :nevim:Zřejmě na to má i ona. Raději se věnuje své práci, než péči o domácnost. Já to chápu.
Jediné, s čím bych měla hooodně velký problém, je to mami. A to jak z její strany, u takto velkých děcek bych to zatrhla i rovnou jim. Bez nějakévho velkého chození kolem horké kaše. Pak kdyby vrtala do mě, mé výchovy a měla snahy zasahovat nějak zásadně do rozhodnutí kolem dětí.
Přehnaná angažovanost by mi štvala, ale asi se s tím moc nedá udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 19:34

@Danus1 ja se sní nesrovnavam, ja jím to nikdy přímo nezakázala, jenom řekla že mně to trápí. Ja jím to říkám často, že je mám moc ráda. Dcera se ke mně chová hezký, říká mi že mé ma ráda a tak. Se synem je to těžší, sice mně pouslocha, ale už mi tolik neříká že mně má rád.

• Citovat
  • Upravit
30.7.20 19:46

Ty děti podle mě fakt nechápou, že je to až tak velký problém. Možná jim prostě chybí úplná rodina, tak když jsou spolu, tak v té době ji vnímají jako tu mámu v rodině… Ono se to klidně může všechno otočit až se jí narodí vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 19:51

Anonymní, ja jsem jím to několikrát řekla, že mi to vadí a že mně to trápí. Děti ale pořád říkají že jí mají moc rádi a že jí jako svojí mámu prostě berou. A co se týče toho, že bych dětem o ní měla něco říct jsem neudělala a ani neudělalam. Za A) ani pořádně nevím co bych oni měla říkat. Za B) nejsem ten typ člověka který někoho pomlouvá. Za C) si myslím že kdybych oni řekla něco špatného, tak bych tím akurat proti sobě děti poštvala. @Lucy75 ta hospodyně je u nich každý den, dělám tam všechno, uklízí, vaří, pere, žehlí, nakupuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.20 19:56

@DoktorkaZorkaHorká děti to vážně nechápou, a to jsem jím to několikrát vysvětlovala. Je možné že jím úplná rodina chybí, rozvod nešli hodně těžce. Až se jí narodí vlastní, tak se to snad změní, ale do té doby nevím jak to zvládnu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML