Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A představuje si to jak? pokud nejmladší dítě nechodí ani do školky tak to přece není reálné. A to stěhování proč? vždy to bude další problém kvůli věku dětí. A jo 5 dětí tak o to víc se on musí zapojit doma. Asi se zasekl v jiném století kde ženy se doma o vše postaraly, ale do práce chodil jen chlap- živitel. těžko může očekávat že budeš chodit do práce a vše doma obstaráš a to nejmladší dítě si vezmeš do práce? záleží i na věku dalších dětí. A i kdyby tohle si vše zvládla tak tě řekne že vyděláváš stejně málo
trvala bych na tom at tě řekne jak se to udělá s nejmladším. i kdyby bylo ve školce tak stejně nejde hned plný úvazek.
@inkakřivák píše: Více
My třeba máme první stupeň spádove 2 km, druhý 25 km. Skolka spadova 15 km, nespadova 6 - dceru vzali. Dětská skupina s naději na přijetí 30 km. My ale teda bydlíme dobrovolně prakticky v lese a počítáme s tím, že budu mít snížený úvazek i kvůli vožení dětí.
@Anonymní píše: Více
Pan manžel těch vašich 5 dětí nevidí? ![]()
S penězi vyjdete, ty vše obstaráš, takže on se neangažuje, ale chtěl by abys šla do práce? Hm, tak jdi, on si holt bude muset přizpůsobit práci, to jinak nejde. Já nechápu, co se to s těma chlapama děje. To je pomalu každej druhej chytrej jak rádio, ale aby pomohl, to ho ani nenapadne.
@Markéta80 píše: Více
Jako jediné „řešení“ mě napadá mu na sdělení, jaká je nemožná matka/manželka, kontrovat, že pokud je nespokojený, mohou se rozvést, ale ať si připraví nejen peníze na tučné alimenty, ale taky peníze na výživné rozvedené manželky. Plus teda jemné upozornění, že po rozvodu na seznamovacím trhu nebude zrovna Princ Charming.
@André Helmutovsky píše: Více
A co jako? Tak vydělává. Má si kvůli tomu sednout na zadek? ![]()
@jita555 píše: Více
Manžel nepomůže, tak má držet pusu a krok, a prostě jen někam jít, aby mu zavřela pusu? Proč? Myslíš že má s tolika dětma práce málo? Tak atˇse zapojí i on, a pak se dá o nějaké práci diskutovat. Šílený, co si ten chlap dovoluje ![]()
@arinecka píše: Více
Je to pírko, ten nestojí za to aby ses nad jeho kydy rozčilovala.
Zakladatelko, pět dětí já bych v dnešní době neměla ani kdybych si nějakou zázračnou shodou okolností nabrnkla mydlionáře ![]()
A jak bys měla stíhat pět dětí, zaměstnání a super domácnost se pan manžel vyjádřil? Nebo je to ten typický ichtyl s tím „Já dřu a vydělávám a ty kromě domácností, péče o děti a veškerého servisu neděláš vůbec nic?“
Práce na zkrácený úvazek by v tvém případě bylo dobré řešení. Nebo na celý, ale pan manžel at zaplatí paní na úklid a chůvu.
Já tomu nerozumím, jak mohly být děti plánované a zároveň posloucháš, že si na sebe nevyděláš? Přeci už při plánování třetího dítěte muselo padnout „znamená to další roky bez druhého příjmu, dáme to? Kdyz bude mít dítě nějaké potíže a půjde do školky později, ohrozí nás to nějak? Zvládneme zároveň nástup do škol těch starších?“ atd., to samé s každým dalším dítětem, takže manžel musel vědět, že to potáhne patnáct let sám. Za mě je nesmysl jít do práce a hodit tu péči na jiné členy rodiny, tvoje primární rodina jsi ty, manžel a děti. Ségra může vypomoct týden o prázdninách, ale nemůžeš to po ní chtít v průběhu roku. Stejně tak chtít zastání rodičů nebo sourozenců proti vlastnímu manželovi je za mě nesmysl, vždyť tím jen vrazíš klín do vašeho manželství ![]()
Normálně si to nakreslete na papír, rozvrh, autobusy, otviraci dobu školky a družiny, jeho pracovní dobu, a ať to řešení na základě toho, co bude ležet na tom papíře, navrhne sám.
@Hecate já bych reálně chtěla slyšet jak si to představuje. ne nějak si to udělej ale kam dát dítě co se nedostalo do školky a i kdyby tak sama těžko vše obstará. nebo jsou to jen kecy a on ví že to nejde? A ještě vymyslí stěhování kde to pro ty děti bude složitější? by měl začít používat hlavu k myšlení. těžko může chtít třeba od prvňáka že bude dojíždět a přestupovat. Pokud dítě bude v mš tak se dohodnout jak to nejlépe udělat, ne že on nic měnit nebude.
Zakladatelko, proč to stěhování? Pro to přeci musí být pádné důvody a hlavně shoda rodičů (pokud jsou děti malé). Jako aby rozhodl, že se celá rodina stěhuje, protože ON CHCE, to přeci nejde.
@NoNameTJJM - zacala bych tim, ze bych si vzala sesit a tyden psat, co kazdy den delas, kolik to zabere casu a pak mu rekni, ze podle uvazku bude on muset predbrat pomernou cast - bud sam nebo at najne chuvu, uklizecku, bandu trpasliku - bylo by mi to jedno. Neobhajuj se, konstatuj fakta.
@Hecate píše: Více
Nebo že si vymění role a o domácnost ať se stará on. Tedy za předpokladu, že by na to dokázala vydělat…