Závislosť matky na dcére

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.9.25 11:20
  • Citovat
  • Upravit
21703
1.9.25 11:36
@Anonymní píše: Více

Mas dostudovano? Pracujes?
Co tvuj otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 11:40

@PaníBovaryová doštudované mám dávno. Pracujem z domu, čomu sa ona teší, že som stále s ňou. S ocom sú rozvedení.

• Citovat
  • Upravit
21703
1.9.25 11:42

Ona uz je v duchodu?
S pritele planujete spolecne bydleni, svatbu, deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 11:47

@PaníBovaryová o rok bude, ale pracuje už len pár hodín. Bývanie sme plánovali, ale znížil sa mi príjem, tak by som to momentálne nezvládala. Svadbu a deti nie.

• Citovat
  • Upravit
21703
1.9.25 11:59

Moc toho o sobě nepíšeš, jak to probíhá, když ti volá, co očekává, proč máš pocit, že je na tobě závislá apod. Takže tady dostaneš jenom obecné rady. Ptáš se, co máš dělat - Nic, není v ničí moci změnit druhé lidi a dítě není zodpovědné za život svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
1.9.25 12:08

roli dítěte si evidentně vybíráš ty sama, protože příčetná osoba by se za těchto podmínek odstěhovala už dávno, klidně do garsonky do nájmu… pokud jde o finance, nejsi schopna se osamostatnit a žiješ stále v dětském pokojíčku, tak se nediv, že se matka k tobě jako k dítěti chová. A chovat bude, dokud to nestopneš a nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
1.9.25 12:24

Ale si dospela. Tvoje poslanie je zalozit novu rodinu, aj ked bezdetnu. Ty skratka musis odist od matky (aj mentalne a emocionalne) a vytvorit puto s niekym inym. Inak budete trpiet obe. Je proti prirode zostavat v dospelosti v zavislosti na matke, to nielen ona je totiz zavisla na tebe, je to obojstranne.
Celkom sa bojim tu s tebou o tom diskutovat, aby sa na teba nespustil lync. Zeny tu vedia byt dost ostre. U psychologa to riesit nemozes?
Mozno by bolo fajn, keby si sa riesila u psychologa a zaroven vyskusat (resp. zamyslat sa nad tym), ci je u teba vhodna skupinova terapia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
1.9.25 12:26

To si myslis, ze jej stalo za to tych 50 rokov bez vlastneho zivota, za ten dom, co zdedi?
Zit treba, kym si mlada. Vsetko v zivote ma svoj cas. Nerealizovanu mladost na chodniku nenajdes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 12:28

@PaníBovaryová tak volá, kde som, že som už mala byť doma, keď meškám napríklad aj 5 minút. Ale píše poď už domov, už je toľko a toľko hodín. A ako som písala v úvode, keď je sama doma, tak len leží a čaká, kedy prídem. Pred pár rokmi sa to ešte dalo zvládať, chodili sme aj na výlety. Ale teraz, keď jej poviem, či sa nejdeme prejsť na západ slnka, tak len povie, že sa jej nechce. Chápem, že už má svoj vek, ale nikoho by nezabilo ísť raz za mesiac na 30 minútovú prechádzku. Keď však nechce ísť ona, nechápem prečo jej vadí, keď miesto nej chcem ísť s priateľom. Niekedy sa nevidíme ani týždeň a keď jej potom poviem, že idem za ním, tak sa len začne stažovať, čo bude robiť sama doma, že sa bude nudiť. Potom idem a nonstop mi vypisuje, nenechá nás ani hodinu samých. Akoby nevedela byť sama, alebo nechcela, aby som bola ja šťastná, ja neviem. Keď som mala 13-15-17 rokov, tak to nerobila vôbec. Začala s tým až keď som bola po strednej a mala stály príjem, preto si to spájam s tým, že sa bojí, že odídem a ostane sama.

• Citovat
  • Upravit
6413
1.9.25 12:34

Tvoja mama moze mat psychicke problemy. Chcelo by to vysetrenie u psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 12:36

@Lucy75 išlo o peniaze, ona by nezvládala platiť sama byt, takže som financovala väčšiu časť a teraz to je naopak. Bežné u dvoch dospelých ľudí, čo spolu bývajú (nezávisle na tom, aký je medzi nimi rodinný vzťah) raz potiahne viac jeden, potom druhý. Teraz ona ťahá viac, ja si momentálne samostatné bývanie dovoliť nemôžem. A môže sa stať, že nenájdem vhodnú prácu napríklad ani za rok a možno ju nájdem o 2 mesiace, ale to ja netuším. Riešim momentálnu situáciu a jej momentálne správanie

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.25 12:37

@Mkmkz to určite má, keďže sa už pokúsila zabiť, keď jej umrel partner, ja ju však k doktorom nedonútim ísť. A nechcem zažiť to, že odídem z domu a potom to urobí znova a možno to už vyjde…

• Citovat
  • Upravit
6413
1.9.25 12:40

Neviem, ako postupovat s clovekom, ktory sa odmieta liecit…
Skus sa niekde poradit. Tvrdis, ze mala pokus. Ako sa to vtedy riesilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 12:45

@Mkmkz jednu dobu riešila s jednou kolegyňou, že pôjde za psychológom, zisťovala si, kde je, či sa platí, ale či reálne aj išla, to vie len ona. Lieky však žiadne nové nezačala brať, takže ak aj bola, tak to bol len rozhovor.
Neriešilo sa to nijako, ja som ju zachránila a v živote som o tom nikomu nepovedala. Teraz to píšem prvýkrát niekomu. “Zakázala” mi o tom niekomu hovoriť, tak som to rešpektovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová