Závislost na čokoládě, sladkém

Anonymní
8.9.21 23:40

Zavislost na cokolade, sladkem

Jak jste se ji zbavily?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
710
9.9.21 01:23

Je dobré si říct, jestli je to čokoládou nebo sladkém.

V případě čokolády stačí nahradit něčím, co má kakao, v případě sladkého něčím, co má sladidlo.

Já jsem nahradil kakaovým proteinovým pudingem (Lidl) a sušenými kakaovými boby (nasypete na cokoliv) k tomu si občas dávám Skyr (Lidl) s trochou džemu s nízkým obsahem cukru. Když chci echt něco sladkého, pak si dám Colu Zero.

Může to ale samozřejmě ukazovat na nevyváženou stravu, pak se to zlepší změnu stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
9.9.21 05:42

Není čokoláda jako čokoláda. Úplně něco jiného je 90% hořká čokoláda a něco jinýho jsou totální hnus odpady jako milka apod.

Jinak to postupně omezovat a vysazovat, pokud nejsi schopna udělat velký řez. Ten cukrový detox bude trvat třeba 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.9.21 06:02
@Anonymní píše:
Jak jste se ji zbavily?

Věkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.9.21 06:06

@Cenarius Jenže komu chutná ta 90%je to hořký hnus :? Jasně říká se že když už tak kvalitní s vysokým podílem kakaa ale za mě brrrrJa milovala bílou čokoládu a nebo nugátovou pochoutku :mrgreen: Dnes už nic takového nejím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
9.9.21 06:26

Zbavila jsem se toho rychle, když ti po sežrání cele čokolády je zle, tak už si další fakt rozmyslis :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
9.9.21 06:27

Já teda tabulkovou čokoládu/bonbony nerada, matka byla učitelka a vždycky jsme půlku těch bonboniér vyhazovaly, protože se prostě nestačily sníst (navíc většina byla jen třeba do prosince, takže jsme to ani nemohli upotřebit jako dárky). :roll: Takže celé léto a podzim jsme to s otcem likvidovaly, anžto matka to kvůli alergii nemůže. Doteď jediná značka, co mi chutná, je Neuhaus, a i tak je jedna pralinka denně (klidně i mléčná) max co snesu. Přitom třeba horkou čokoládu mám ráda, a jak se ochladí, tak ji piju i dvakrát týdně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
9.9.21 07:57

Otěhotněla jsem. :mrgreen: Dřív jsem musela denně sladké a od doby, co jsem otěhotněla na to nemám absolutně chuť :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
9.9.21 08:15
@Annabela11 píše:
@Cenarius Jenže komu chutná ta 90%je to hořký hnus :? Jasně říká se že když už tak kvalitní s vysokým podílem kakaa ale za mě brrrrJa milovala bílou čokoládu a nebo nugátovou pochoutku :mrgreen: Dnes už nic takového nejím

No jo. Ale to pak člověk není zavislej na čokoládě, ale jen na tom cukru a už je úplně jedno v jaké podobě to do sebe člověk cpe. A u mě zase není čokoláda Milka apod., Kde je akorát kupa palmovyho tuku, odpadů a 50% cukru. Jen to vidím a obrací se mi žaludek :D ta mazlavá preslazena hmota, kde člověk cítí jen cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.9.21 09:47

Dobrá otázka. Já právě závislá na čokoládě a potažmo tak nějak celkově na sladkém jsem a myslím si že asi prvním krokem který může vést k dalším úspěchům je to že si člověk tu závislost přizná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
9.9.21 10:02
@Cenarius píše:
Není čokoláda jako čokoláda. Úplně něco jiného je 90% hořká čokoláda a něco jinýho jsou totální hnus odpady jako milka apod.Jinak to postupně omezovat a vysazovat, pokud nejsi schopna udělat velký řez. Ten cukrový detox bude trvat třeba 14 dní.

Odpady jako Milka? Mňam :lol: Mě teda ty 90 procentní hořké vůbec nechutnají :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.21 10:20
@kulíšek_s_bambulí píše:
Dobrá otázka. Já právě závislá na čokoládě a potažmo tak nějak celkově na sladkém jsem a myslím si že asi prvním krokem který může vést k dalším úspěchům je to že si člověk tu závislost přizná.

Dekuji za reakci :-) kdyz si to tu procitam, tak mam spis zavislost na tom cukru :( cokoladu tedy nejim (kvalitni horkou), jim ty,,sracky” Milka, Mila, Lina atd. :-/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.21 10:21

@Semtex po cokolade mi nikdy zle nebylo… snim treba i 3 denne :(

• Citovat
  • Upravit
6664
9.9.21 10:31

@Cenarius V normální mléčné Milce nebo klasické s oříškama žádný palmáč není. Ale přeslazené bláto to je, o tom žádná. Ale stejně na ni čas od času dostanu děsnou chuť. :D Naštěstí se to stává tak jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
9.9.21 10:34

Zařaď do svého těla chrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie