Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je dobré si říct, jestli je to čokoládou nebo sladkém.
V případě čokolády stačí nahradit něčím, co má kakao, v případě sladkého něčím, co má sladidlo.
Já jsem nahradil kakaovým proteinovým pudingem (Lidl) a sušenými kakaovými boby (nasypete na cokoliv) k tomu si občas dávám Skyr (Lidl) s trochou džemu s nízkým obsahem cukru. Když chci echt něco sladkého, pak si dám Colu Zero.
Může to ale samozřejmě ukazovat na nevyváženou stravu, pak se to zlepší změnu stravy.
Není čokoláda jako čokoláda. Úplně něco jiného je 90% hořká čokoláda a něco jinýho jsou totální hnus odpady jako milka apod.
Jinak to postupně omezovat a vysazovat, pokud nejsi schopna udělat velký řez. Ten cukrový detox bude trvat třeba 14 dní.
@Cenarius Jenže komu chutná ta 90%je to hořký hnus
Jasně říká se že když už tak kvalitní s vysokým podílem kakaa ale za mě brrrrJa milovala bílou čokoládu a nebo nugátovou pochoutku
Dnes už nic takového nejím
Zbavila jsem se toho rychle, když ti po sežrání cele čokolády je zle, tak už si další fakt rozmyslis ![]()
Já teda tabulkovou čokoládu/bonbony nerada, matka byla učitelka a vždycky jsme půlku těch bonboniér vyhazovaly, protože se prostě nestačily sníst (navíc většina byla jen třeba do prosince, takže jsme to ani nemohli upotřebit jako dárky).
Takže celé léto a podzim jsme to s otcem likvidovaly, anžto matka to kvůli alergii nemůže. Doteď jediná značka, co mi chutná, je Neuhaus, a i tak je jedna pralinka denně (klidně i mléčná) max co snesu. Přitom třeba horkou čokoládu mám ráda, a jak se ochladí, tak ji piju i dvakrát týdně… ![]()
Otěhotněla jsem.
Dřív jsem musela denně sladké a od doby, co jsem otěhotněla na to nemám absolutně chuť ![]()
@Annabela11 píše:
@Cenarius Jenže komu chutná ta 90%je to hořký hnusJasně říká se že když už tak kvalitní s vysokým podílem kakaa ale za mě brrrrJa milovala bílou čokoládu a nebo nugátovou pochoutku
Dnes už nic takového nejím
No jo. Ale to pak člověk není zavislej na čokoládě, ale jen na tom cukru a už je úplně jedno v jaké podobě to do sebe člověk cpe. A u mě zase není čokoláda Milka apod., Kde je akorát kupa palmovyho tuku, odpadů a 50% cukru. Jen to vidím a obrací se mi žaludek
ta mazlavá preslazena hmota, kde člověk cítí jen cukr
Dobrá otázka. Já právě závislá na čokoládě a potažmo tak nějak celkově na sladkém jsem a myslím si že asi prvním krokem který může vést k dalším úspěchům je to že si člověk tu závislost přizná.
@Cenarius píše:
Není čokoláda jako čokoláda. Úplně něco jiného je 90% hořká čokoláda a něco jinýho jsou totální hnus odpady jako milka apod.Jinak to postupně omezovat a vysazovat, pokud nejsi schopna udělat velký řez. Ten cukrový detox bude trvat třeba 14 dní.
Odpady jako Milka? Mňam
Mě teda ty 90 procentní hořké vůbec nechutnají
![]()
@kulíšek_s_bambulí píše:
Dobrá otázka. Já právě závislá na čokoládě a potažmo tak nějak celkově na sladkém jsem a myslím si že asi prvním krokem který může vést k dalším úspěchům je to že si člověk tu závislost přizná.
Dekuji za reakci
kdyz si to tu procitam, tak mam spis zavislost na tom cukru
cokoladu tedy nejim (kvalitni horkou), jim ty,,sracky” Milka, Mila, Lina atd. :-/
@Cenarius V normální mléčné Milce nebo klasické s oříškama žádný palmáč není. Ale přeslazené bláto to je, o tom žádná. Ale stejně na ni čas od času dostanu děsnou chuť.
Naštěstí se to stává tak jednou za půl roku.
Jak jste se ji zbavily?