Závislost na nosních kapkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1266
24.9.20 08:02

Taky jsem to měla. Kapky jsem vyhodila, jak mi to došlo a mám olejicek od justu, který si při ucpaném nosu maznu a je to🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
24.9.20 08:04

Měla jsem tu závislost od svých 16 let. Sekla jsem s tím téměř ve 30 a říkám si ještě, jak jsem byla blbá, že jsem to nedokázala dřív. Byla jsem na tom tak zle, že jsem si stříkala třeba 10× za den a 3× za noc, protože mě budil ucpaný nos. Několikrát jsem zkoušela s tím seknout, ale nikdy jsem to nevydržela.
Loni v listopadu jsem už toho ale měla dost a řekla jsem si, že to prostě dám. Nepřestala jsem s nimi naráz, ale nejdřív jsem odvykla jednu dírku a až jsem s ní mohla volně dýchat, tak druhou.Byla to záležitost 14 dní s tím, že jednu jsem prostě měla ucpanou a dýchala jsem tou druhou.Bylo to náročné na psychiku, ale dá se to vydržet a od té doby jsem „čistá“.Hodně jsem se bála toho, že chytím rýmu a znovu do toho spadnu, ale dobrý. Rýmu jsem měla několikrát a vždy to jde vydržet, naučit se dýchat pusou a i mi přijde, že je ta rýma rychleji pryč. Základem je ty kapky hlavně nemít doma.
Držím palce, ať se toho svinstva zbavíš. Jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
24.9.20 08:06

Já! Prostě jsem je vyhodila a musela přežít nejhorší týden - pak už se to dalo. Úplně to přešlo po pár měsících. Pomáhala mi poloha na zádech se zakloněnou hlavou, na chvíli ten tlak povolil. A taky rýmovník a hodně vlhký vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.20 08:08
@weyky píše:
Měla jsem tu závislost od svých 16 let. Sekla jsem s tím téměř ve 30 a říkám si ještě, jak jsem byla blbá, že jsem to nedokázala dřív. Byla jsem na tom tak zle, že jsem si stříkala třeba 10× za den a 3× za noc, protože mě budil ucpaný nos. Několikrát jsem zkoušela s tím seknout, ale nikdy jsem to nevydržela.
Loni v listopadu jsem už toho ale měla dost a řekla jsem si, že to prostě dám. Nepřestala jsem s nimi naráz, ale nejdřív jsem odvykla jednu dírku a až jsem s ní mohla volně dýchat, tak druhou.Byla to záležitost 14 dní s tím, že jednu jsem prostě měla ucpanou a dýchala jsem tou druhou.Bylo to náročné na psychiku, ale dá se to vydržet a od té doby jsem „čistá“.Hodně jsem se bála toho, že chytím rýmu a znovu do toho spadnu, ale dobrý. Rýmu jsem měla několikrát a vždy to jde vydržet, naučit se dýchat pusou a i mi přijde, že je ta rýma rychleji pryč. Základem je ty kapky hlavně nemít doma.
Držím palce, ať se toho svinstva zbavíš. Jde to.

Ahoj, chci se té zeptat a když si byla těhotná plus kojeni to sis vte době stříkala? Děkuji zes napsala řeším to už také nějakou dobu..

• Citovat
  • Upravit
20513
24.9.20 08:13
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se té zeptat a když si byla těhotná plus kojeni to sis vte době stříkala? Děkuji zes napsala řeším to už také nějakou dobu..

Bohužel právě ano :oops: Konzultovala jsem to se svým gynekologem, že nemohu bez kapek dýchat a on mi řekl, abych to aspoň omezila, ale že než se trápit..Gynekologa jsem po druhém porodu změnila :roll: Dnes už bych to udělala jinak no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.20 08:15
@weyky píše:
Bohužel právě ano :oops: Konzultovala jsem to se svým gynekologem, že nemohu bez kapek dýchat a on mi řekl, abych to aspoň omezila, ale že než se trápit..Gynekologa jsem po druhém porodu změnila :roll: Dnes už bych to udělala jinak no.

Dobře promiň ze se tak vyptavam nic to nezazlivam jsou na tom lidi i hůř… a když si kojila? Jak dlouho si kojila a užívala ty kapky? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
146
24.9.20 08:16

Ano měla jsem závislost. Rok a půl jsem byla na kapkach. Pomohlo proste vydržet. Trvalo to týden. Ten týden se da přežít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
24.9.20 08:20
@Anonymní píše:
Dobře promiň ze se tak vyptavam nic to nezazlivam jsou na tom lidi i hůř… a když si kojila? Jak dlouho si kojila a užívala ty kapky? Děkuji.

V pohodě. Stačí, že si zazlívám já sama :mrgreen: Holku jsem měla ve 23 letech, stříkala jsem si do nosu celé těhotenství, zkoušela jsem to tedy nahradit mořskou vodou, různými přírodními přípravky..ale nedalo se to. Kojila jsem jen 8 týdnů a celou dobu jsem si stříkala do nosu. Kluka jsem měla ve 27 letech, stříkání jsem omezila na minimum, což pro mne bylo 1× za den a 1× v noci, při kojení jsem to opět navýšila a kojila jsem 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
24.9.20 08:27

Já jsem závislá prave vždycky v tehotenstvi. Neumím usnout s ucpacnym nosem a mám brutální tehotenskou rymu. Nemůžu dýchat a jsem z toho vždycky úplně kaput. Teď jsem stříkala fakt 5 měsíců, aspoň jsem si koupila dětské kapky. A zrovna minuly týden jsem si řekla, ze už to fakt ale fakt nejde… takže jsem proste večer už nedala. Jsem čistá paty den :lol: sice se občas v noci vzbudim, ale už to jde, ta sliznice už není tak zdurela. Věřím, ze teď to bude už pohoda… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
24.9.20 08:34

Kortikoidy mi nepomohly, šíleně mě z nich bolela hlava. Tak nakonec jsem snižovala dávku nejdřív tak, že jsem kapky použila až ve chvíli, kdy už ten ucpaný nos byl hodně nepříjemný, když jsem se dostala na dávku ráno a večer, tak jsem přešla na dětskou verzi, pak už jsem kapala jen před spaním a pak jsem je vysadila úplně. Teď při náznaku rýmy a ucpaného nosu používám výplachovou konvičku a zatím to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
24.9.20 08:50

Byla jsem závisla deset let… pisni když tak do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
24.9.20 08:50
@Anonymní píše:
Ahoj, mám na vás prosbu chci se zeptat najde se tady nějaká které se tohle stalo? Závislost na nosních kapkach…? A jak ste to vyřešili? 8o prosím blbé připomínky si nechte díky.

Vyřešila jsem to postupným snižováním dávek, žádné dramatické akce typu „tři noci nespím“ nebyly vůbec nutné - prostě jsem stříkala vždy jen do jedné nosní dírky a druhou nechala být. Do dvou týdnů bylo po problému.

Jako doplněk k tomu pomůže mořská voda, víc polštářů pod hlavou a na noc nějaké antihistaminikum (ke snížení otoku sliznice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.20 08:51

Já si strikala celé těhotenství Olynth. Přestala jsem po porodu. Nejdřív jsem pořídila dětský Olynth-je tam mň účinné látky. A pak po čase jsem začala stříkat jen do jedné dírky. Až si odvykla tak nakonec jsem nestrikala nic. Už si na závislost dávám pozor a kapky používám málo. Jenže v těhotenství mívám hroznou rýmu a než kapek bych se dusila. Naštěstí už jsem s rozenim dětí skončila :lol:

• Citovat
  • Upravit
6650
24.9.20 09:05

Koukám že nás závislých a bývalých závislých na nosních kapkách je tolik, že je to skoro na podpůrnou skupinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.9.20 09:08
@Russet píše:
Zahoď je a je to. Já je nesnáším. Raději smrkám. Ona ty rýma trvá stejně s i bez.

Kapky do nosu ti rýmu nezkrátí, ale uvolní ti nos. Někdo na to netrpí, třeba můj muž ani mé děti kapky nepotřebují, prostě smrkají. Já se nevysmrkám, protože při rýmě mám nos totálně zacpaný, což vede k zadržování hlenů vzadu, bolestem hlavy, nevyspani. Kvůli tomu, že jsem se v dětství nemohla pořádně vysmrkat kvůli ucpanemu nosu (máti mi nechtěla kapky dát pze závislost :roll:), jsem měla velmi často zánět středního ucha a vždy buď ATB nebo se rozjel, několikrát píchané ucho a za pár měsíců zas, takže na jedno ucho hůř slyším. O těch probdělých nocích a následných dnech, kdy jsem se trápila nevyspalá a s bolestí hlavy ve škole, ani nemluvím. Mám pokoj až od té doby, co jsem si byla schopna koupit kapky sama z kapesného. Ale chce to je používat s rozumem.
S řešením ale souhlasím, pokud je člověk závislý, tak prostě vyhodit a vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová