Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak se chci s vámi podělit o zajímavý zážitek s městskou policií v Praze, který se mi včera přihodil (on to možná bude dosti legrační počtení, ale mně v té chvíli do smíchu nebylo, kor když na nás čumělo cca 10 lidí).
Včera jsem jel do Prahy - Černého mostu k doktorce, když jsem jel zpátky měl jsem se stavit u babi a dát jí dárky, co jí posílal otec + koupit kytku. Tu jsem koupil a čekal jsem před barákem až vyfičí děda (měl jít ministrovat na mši), moc se nemusíme, proto jsem čekal až vyfičí.
No každopádně moje čekání neušlo pozornosti jedné důchodkyně (ještě doplním, že jsem nečekal u jejich vchodu, ale o dva dál, aby si mě děda nevšimnul). Když mě sledovala 5 min. (tak jsem se na ní podíval stylem „babo co čumíš“), tak odkráčela od okna no nic.
A asi za 10 min. ke mě přišli dva pochůzkoví MP, jak to probíhalo asi uvedu jako dialog (to mi přijde nejstručnější).
MP: můžeš nám ukázat průkaz totožnosti? (bez pozdravení)
Já: Dobrý den, a na co?
MP: prostě ho ukaž a podej vysvětlení proč tu stojíš cca 10 min. (prý mě sledovali na dispečinku kamerou)
Tak jsem jim ho radši ukázal, a jak to trvalo déle, tak se mi to rozleželo v hlavě (jako proč bych měl ze sebe dělat blbce, aby mi mě všichni čuměli)
Já: no a když už na něj jako koukáte, tak se laskavě podívejte kolik mi je?
MP: proč kolik ti je? My zkoumáme tvojí totožnost, ne kolik ti je. No dvacet a co my s tim.
Ja: tím chci říct, že my si netykáme. Takže vás žádám, abyste mi začli vykat, nejsem váš syn ani příbuzný.
Dále bych chtěl vidět zákonné rozhodnutí, na základě kterého, mě můžete jen tak pro nic za nic identifikovat. (Prostě jsem chtěl, aby mi uvedli právní normu, podle které mohou chtít jen tak občanku).
MP: (ihned odběhli od tématu) a co děláte na Praze 9, když máte trv. pobyt v Roudnici n. L. a proč tu stojíte.
Ja: (to už to ve mně fakt vřelo): Ukažte mi pánové, zákon nebo vyhlášku Hl. m. Prahy, podle které občan Roudnice nesmí stát na pražském chodníku. Já nejsem žid a nemáme protektorát, abych nemohl chodit po chodníku a nebo mám jít do vozovky?
MP: chovejte se slušně, nařizujeme Vám opustit místo (nebo možná město, to už si nevzpomenu).
Ja: takže mi ukažte Vaše čísla (měli reflexky, takže nebyly vidět), a já ihned zavolám na ředitelství MP v Praze 3 (k jejich smůle znám adresu, před cca 3 roky, jsem naproti chodil na SŠ). a budu si stěžovat na porušování lidských práv a zákona z Vaší strany, uvidíme se u soudu pánové a mám na to 10 svědků, navíc celý rozhovor natočený (to jsem si vymyslel).
MP: takže nashledanou a vyfičeli.
(nevím, jestli jsem to někde nepřehodil, a rozhodně to není doslovně, ale nějak podobně rozhovor probíhal).
Chtěl jsem se zeptat, zda se Vám stalo někdy něco podobného ať už s městskou nebo státní policií?
Já jsem ještě večer volal ředitelce MP v našem městě (známe se) a ta řekla, že je to normálně fakt na soud, protože porušili několik paragrafů.
Mě spíš přišlo, že se chtěli předvádět a na 100% je zavolala ta baba, co na mě čučela.
Doufám jen, že se nenajdu na youtube - stylem mladík spáchal tr. čin a dohaduje se s policií.
No ono to srandovní fakt je, když se to čte
, ale když na člověka čumí 10 lidí, humor ho přejde.
Podle přítelkyně to ale prý bylo ještě v pohodě, u nich v itálii prý člověka rovnou seberou a odvezou na stanici a pak může platit celý výjezd. ![]()
No už vidím, jak volám cajty a povídám: Před barákem už 10 minut někdo stojí, divně kouká a má kytku. Přijeďte to prověřit!
Fakt nechápu, co jim kdo navykládal.
@Vorvaň obrovský píše:
No už vidím, jak volám cajty a povídám: Před barákem už 10 minut někdo stojí, divně kouká a má kytku. Přijeďte to prověřit!Fakt nechápu, co jim kdo navykládal.
Na mě taky jednou přišlo udání, stála jsem na parkovišti opřená o lampu a čekala na bráchu, který mě měl vyzvednout, ale uvízl v zácpě ![]()
EDIT: Stála jsem a hrála si hry na mobilu, nevím, co na mě bylo podezřelého. Někteří důchodci se prostě nudí. Kamarád od MP mi vyprávěl, jak jim chodí taková udání a často od jedněch a těch samých lidí, pokaždé už vědí, že je to zase nějaký blábol, ale jet tam musí
Jednou se na to vybodli a hned je dotyčná paní naprášila, že se nedostavili sjednat pořádek ![]()
A neni tam v okoli treba skola? Ja se zase lidem nedivim, ze chteji, aby to nekdo proveril, je spousta uchylu, dealeru drog, tiparu na vloupacky, tak zavolaj. Mestaci prijedou, udelaj bubu, aby tem lidem bylo jasne, ze jsou videni.
Ja osobne bych nebyla protivna, rekla, ze cekam, az odejde deda, ze se moc nemusime, ze vezu babicce darky, ukazala bych balicky, kytku a verim, ze by se ten rozhovor ubral jinym smerem.
Bibi239: no já na ně nebyl protivnej (na začátku), začli si oni, třebas tím, že neuměli pozdravit, že na mě dělali ksichty, a hlavně tim, že mě ve 20 tykali (sami byli možná mladší jak já, evidentě hned po střední, ale začli si vyskakovat a zřejmě si chtěli něco dokázat).
No a s tou pitomou kytkou jsem si fakt přidal jak blbec, kor když mě prý 10 min. sled. kamerou. Podle přítelkyně jsem ji po nich měl mrskout (jenže to bych asi tohle teď nepsal
)
Mě nevadí, to že si to přijeli ověřit, ale to že neměli žádný zákonný důvod chtít, abych se legitimoval, chtěli abych opustil Prahu (tak na to právo opravdu nemají), a odmítli mi sdělit svá čísla.