Zbytečně vyhrocená situace - co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.6.24 10:43

@unuděná Vídáme se docela často, tak 1× za 14 dní prumerne, občas zavolá jak se máme a že nás chce slyšet, občas jedou oni k nám.. doteď to prostě bylo úplně normální, já jsem s ní občas šla sama někam popovídat nebo do kina, fakt jako absolutne normální rodinný vztah a včera to tak otočila, že jsme se oba nestačili divit. No finále ona řeší proč přítel se neozval dřív pokud mu něco vadí a jak já to teď mám brát? Pokud ona si myslí že on dělá něco na popud mě a takhle na mě vyjela přitom celou dobu s ní nebyl problém tak proč ona něco neřekla dřív.. to je jak u blbejch na dvorku no, nechápu co to bylo a fakt jsme to nikdy nebrali jako povinné navstevy, prostě jsme tam chtěli jet a vše bylo v poho, jen posledni dobou nějak rýpe do přítele a celou dobu vytahuje ty historky z minulosti, což jsme přecházeli, ale jelikož se přítel nerad vrací k minulosti celkově protože jí má uzavřenou (i mně někdy říká že moc žiju minulostí) tak v klidu řekl co by se nemuselo pomalu na každé navsteve probírat a hned je problém a ublížená - ani nepřipustí že udělala něco špatně no :zed: to je pak těžké.

• Citovat
  • Upravit
12746
10.6.24 10:43

Ona asi bude typ člověka, co mluví víc než myslí. Možná jí po upozornění i doteklo, že o minulosti a aktérech z té doby mluví až příliš, ale hrdost (asi z pozice starší osoby, matky, budoucí tchyně) jí nedovolí to přijmout, aniž by kolem toho udělala drama a aspoň se nepokusila to hodit na ostatní. Myslím si, že někde uvnitř ví, že není v právu a že vás osočuje nedůvodně, ale nemůže si pomoct. Žádné pěkné vlastnosti svědčící o moudrosti a vyzrálosti :-) to samozřejmě nejsou.

Aspoň tušíš, s kým máš tu čest. Dávala bych si na ni pozor a zvětšila bych vzdálenost…, toto bude zřejmě vzorec chování, který je jí vlastní. Současně bych se v tom už nerýpala, nechala bych to vyhnít a snížila bych své očekávání vůči ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
10.6.24 10:45

@Beruska999999 Teď odpovídala k jednomu příspěvku jak se vídají.. docela často, 1× za 14 dní prumerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 10:46

@Beruska999999 Jojo, 1× za 14 dní (výš jsem to popsala detailněji) ona žije s manželem, má práci kde se dost vykeca s různými lidmi, chodi hodne do přírody, celkove je dost aktivní, takze nechapu.. holt je asi taková, nejprve jsem si myslela jak je sluníčková a pozitivní a vše super, ale fakt mám najednou pocit, že jen každému i ona přitakává a když neděláš to samé, tak je najednou v šoku, že se ozves s vlastním názorem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
10.6.24 10:48
@Anonymní píše: Více

Nerozpitvávej to. Ona je prostě v šoku, že si její syn po 30 letech dovolil jí usměrnit a říct, co mu není příjemné. Nech to mezi nimi. Ty se chovej dál tak, jak jsi zvyklá a tuhle školkovou záležitost prostě nekomentuj, opravdu tím uděláš nejlepší věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
10.6.24 10:49

Nic strašného jí neudělal, že v tom ona vidí problém, je její starost. nemá smysl to rozmazávat. Vy dva v tom máte jasno, stojíte při sobě a to je důležité. Ona si asi myslí, že máš na něj moc velký vliv, a už to nebude ten hodnej chlapeček, co byl radši pěkně potichu, jen aby byl klid. Ono jí časem dojde, že tudy cesta nevede a hodí se do klidu. No a když ne, tak její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 10:51

@Hecate Asi máš pravdu, dost mi to otevřelo oči a už i chápu přítele, že je v něčem takový a nebo s ní jedná občas tak, že se radši k ničemu nevyjádří, jen jí něco odkejve a pak to probere se mnou a zasměje se tomu. Já vždy jen valila oči proč něco neřekl, ale jemu to přišlo zbytečné. Tak asi už vím proč no.. je to hrozné protože to jsou dva extrémy, moje máma zas nic neřeší, skoro si na mě nevzpomene, jen když něco potřebuje a jeho máma je druhý extrém co potřebuje ovšem vědět a ve všem by potřebovala radit a pomáhat a pomalu bych položila život za svoje děti kterým už ale není 10 a nepotřebují mámu za zadkem.. :nevim: resp. S jeho sestrou se vídá častěji a asi probírají i ruzne věci, jí nedochází, že on jako kluk se máme už dávno přestal svěřovat a to co my máme mezi sebou jako partneři přece nemuze jako matka srovnávat se sebou a jak ho zná a nezná celý život. Ona mi přišla hodná, ale často když něco vypráví tak přehání, je taková afektovaná a nebo si hrozně věci přibarvuje, což jsem si všimla už víckrát.. takže stopro z týhle kraviny udělala kovbojku, ale nevim co chce vlastně.

• Citovat
  • Upravit
5262
10.6.24 12:55

S vekem jsem se naucila jednu vec - prestat resit, kdo co jak mysli, a doufat, ze mu neco vysvetlim a on to pochopi a uzna, ze mam pravdu :mrgreen: Kdyz mam s nekym na neco rozdilne nazory, nebo se dotycny chova zpusobem, ktery nechapu, tak jsem to zacala prechazet a proste zacnu jine tema, nebo mlcim, necham, at se mezi sebou bavi ostatni, a ja si muzu v hlave planovat treba nejaky vylet. Konflikty zbytecne nevyvolavam, ani je nepodporuju, akceptuju, ze lidi jsou ruzni a nekteri si proste budou jako kolovratek mlet to svoje. A taky si snazim nebrat veci osobne, to je taky k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 13:23

@Afrikana Chápu, asi to tak taky začnu dělat ale jde to těžce mimo mou filozofii kterou jsem razila doteď - vše si vykomunikovat otevřeně a narovinu, vždy jsem se snažila v klidu, žádné hádky, ale hrozně mě vyčerpává když se to potom obrátí ve finále proti mně. Takže mi asi nezbyde než to taky přehodnotit ale je to vlastně hrozné v tom, že se budu podřizovat tomu člověku, který bude mít potom takovou tu radost, že vyhrál nebo mě umlčel.. nevím, ale tohle se ve mně pere :?

Nicméně jsem jí nic nepsala, počkám až jí přítel zavolá co bude říkat a co krásného se o sobě dozvím.. určitě bude říkat jak je kvůli mně jiný a já pak nevim jak se budu chovat. Ve mně tyhle věci dlouho zůstávají a je mi jasné, že až se uvidíme tak to z mé strany nebude přirozené (ačkoli ona se třeba bude chovat úplně stejně jakoby nic). :?

• Citovat
  • Upravit
5262
10.6.24 13:39

Kdyz se nad to povzneses, tak ti vlastne bude uplne jedno, co si potencialni tchyne mysli a budes naprosto v zenu v ramci hesla “Moudrejsi ustoupi.” Ja jsem driv byla taky bojovnik za pravdu Bozi, ale to je proste ztrata energie a vnitrniho klidu. To mas jako predvolebni debaty - ty jsou taky urcene leda tem, kdo se jeste nerozhodli. Kdyz je nekdo skalopevne presvedcen o A a ten druhy o B, tak ani jeden nepresvedci toho druheho o sve pravde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
10.6.24 13:40

Mně teda připadáš trošku oprsklá, promiň. Proč když ti něco tchýně říká znova, jí řekneš „jo to už jsi říkala“? To není zrovna přátelský a slušný jednání. Tak asi to zapomněla, třeba tu historku vypráví i jiným lidem. Mně když někdo něco říká znova, tak prostě si ho s úsměvem vyslechnu a je to, zejména když je to člověk, kterého nevidam denně :nevim: přijde mi, že do toho zbytečně rýpeš, co ona říká. S těma ex bych to viděla tak, že asi ráda vzpomíná na staré časy, je dobře, že ji přítel usměrnil, že před tebou by o nich nemusela mluvit, ale mohl to udělat taktně v soukromí a nějak citlivěji. Ono někdy je lepší s úsměvem nechat druhého se vykecat, než rýpat a řešit něco, co ani k řešení není. Proč si s každým něco vyříkávat? Čistý stůl by měl mít člověk hlavně s partnerem a to myslím stačí, s tchýni se vidíte společensky, tak proč si dělat žabomyší války z věcí, které nestojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 13:46

@Liška32 samozřejmě, že jsem jí tohle neřekla podruhé co to opakovala ale když už jsem jednu historku slyšela třeba po 10. a to nepřeháním, tak jsem řekla, že to už znám přece.. já jako taky jsem jen člověk, a pak mě mrzí že když já se snažím vycházet vstříc ostatním nebo se snažím jednat podle nich, tak proč nikdo nerespektuje mě nebo neoplácí mi to.. jestli rozumíš. Každopádně ano přítel to mohl udělat v soukromí a mě to dost překvapilo že to na ni vybalil zrovna včera u auta, jenže ono se to zrovna hodilo protože opět nám vyprávěla něco s ex jeho sestry před lety a ona to navázal a řekl jí, že by už tu minulost mohla trochu pustit.. ale očividně to u některých lidí nemá smysl, to co píšeš je vlastně asi i pravda, holt se budu muset přeprogramovat a zkusit to pro svoje dobro neřešit. Jen nevím, jak se s tím pak vypořádat uvnitř sebe, dneska mám kvůli tomu totálně zkažený den už od včera náladu a nevím co s tím. Dokud nebude klid a nebude to zase v pohodě, tak ani já nebudu v pohodě, to je to nejhorší. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.24 13:48

@Afrikana Asi ano, nezbyde mi nic jiného když tak koukám na tu situaci.. Jen tedy doufám že se to co nejdříve uklidnit ní abych se nemusela cítit jako nějaký “cizinec” před nimi až se zase uvidíme.. já si taky spoustu věcí beru a jsem emoční, což lidi kolem mě asi nechápou a koukají jen na sebe, ale já se snažím aby vždy bylo vše v pohodě a nesnáším vypjaté situace, stres..
já jsem vždycky ta která se omlouvá nebo to chce urovnat, proto jsem se ptala jestli jí psát nebo ne. A právě pak přmýslim nad tím, když to neudělám, co si ta druhá strana řekne, jaký na mě bude mít pohled.. a furt mi to šrotuje, přitom jí asi ani ne :zed:

• Citovat
  • Upravit
1925
10.6.24 13:50

Na babu bych se vysrala… spíš bych byla dotčena já..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
10.6.24 14:03

Taky nemám ráda konflikty a taky mi vadí, když mě někdo nerespektuje. Ale přeci jen tchýně je trošku něco jiného, nebo aspoň já to tak vnímám, že jsou to rodiče partnera a tedy spíš respektuju já je než naopak. Oni nás asi prostě vidí jako děti. Jestli jí chceš něco napsat, nezačínala bych určitě tím, co ti na ní vadí a ani nepsala elaborát. Napsala bych třeba, že tě mrzí, že jste se nepohodli, že souhlasíš s přítelem v té části, kdy řekl, že o ex mluvit nemusíte, že ti to taky není moc příjemné, ale že s ní konflikt mít nechceš a že ji máš ráda. Nebo tu poslední část třeba vynech :D Ale drž se množného čísla a jdi tak nějak s otevřenou náručí naproti smíru. Když jí budeš vyčítat, nepochodis. Možná se časem ukáže, že je to nějaká jedubaba, ale třeba ne a bylo by škoda se dohadovat kvůli v podstatě malichernostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová