Zbytečný strach? Extrasystoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
607
2.12.17 20:32

Mela bych zajem. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
3.12.17 08:50

Ještě se zeptám, jestli vám s tím někdo pomůže? nejlépe ochotný manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
3.12.17 11:10

Pokud to muze delat #neodbornik# tak urcite manzel pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
3.12.17 12:09

Někdy pomůže neodborník lépe něž odborník, ale to už nechám na vás, zdali do toho půjdete.
Začněte tím, že si lehnete na deku na zem na záda, rozpažit ruce, dlaně na zem, pokrčit nohy, výdech a uvolnit se. Manžel vás chytne za koleno a zatlačí do boku tak daleko, co pustí vaše tělo, vy zároveň otočíte hlavu opačně, jako když se kroutí utěrka, to samé naopak a několikrát, pokud mezi lopatkami lupne, je vyhráno, ale většinou jen na krátko, proto se to při návratu potíží musí opakovat tak dloho, dokud si to nesedne.
Velmi dobře funguje i jeden u nás dost známí cvik.
Manžel se postaví za vás, vy dáte dlaně na oči, lokty k sobě a on vás obejme, uchopí zespodu za paže a při výdechu zvedne mírně nad zem, opět se snažíte tak, aby v zádech polupalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.12.17 12:54

@Desgreze Tak co, pomohlo to, nebo jste to ani nezkusila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
11.12.17 15:25

@Dalibor7 Dekuji za typ. Prvni cvik mi radila uz rehabilitacni, jen bez pomoci manzela, to je fajn cvik, to je pravda. Asi je i lepsi, kdyz manzel na koleno zatlaci. Druhy cvik jsme zkouseli. Nanekolikrat, nekdy to neni ono nekdy clovek citi, ze se to uvolni. Kdyz jsem byla pred trictvrte rokem na rhc, tak mi i takovym chvatem za loket a druhou rukou na hrudniku vracela zpet nejaky „vykloubeny“zebro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.12.17 18:38

@Desgreze To je právě velmi důležité, aby pomáhal manžel, jde o to, že když tento pohyb s tělem udělá někdo jiný tak, aby jste jen volně ležela a krom otočení hlavy se cviku vlastním svalstvem vůbec neúčastnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 15:08

Extrasystoly

Ahoj,
prosim o zachovani anonymu.
Trpim na extrasystoly, u mudr. pri kontrole mi tlakomer ukazal arytmie, byla jsem odeslana na ekg holter, vezmou me vsak az za 2 mesice, takze cekam a trpim kazdy den. Podle mudr. mi na nic neprijdou, ze na to sama taky trpi a nikdo ji doposud nedokazal pomoct. Patraly jsme, co by to mohlo zpusobovat:
ve stresu nejsem, boli me zada, ale bolest zad pry arytmie nezpusobuje, horcik doplnuju pravidelne. Uz opravdu nemuzu, nici mi to zivot, protoze kdykoliv mi srdce preskoci, udela se mi nevolno na zvraceni, podlamuji se mi nohy a jsem malatna, tento stav vetsinou do 30 min odezni, ale i tech 30 min denne mne proste obtezuje. :(

• Citovat
  • Upravit
873
20.5.19 07:20

Od zad to být nemusí, ale i může, raději se zeptej i jiného lékaře, pokud máš koho.
Každopádně si můžeš sama bez doporučení zajít na rehabku, máš nárok na 9 návštěv za rok, platí to pojišťovna.
Nic tím nepozazíš a třeba se srdci uleví, když uděláš něco pro páteř a docela bych se vsadil, že ti na rehabce potvrdí, že záda a srdce mají opravdu mnoho společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.5.19 14:46

Pokud ti srdce jednou preskoci a ty jsi z toho 30 minut malatna, tak to je psychogenni. Extrasystoly nevadej a nelecej se, pokud to neobtezuje.

Pokud bys ale mela nekolikaminutove bloky arytmie a u toho by ti treba padal tlak, to by byla jina.

Nechc se jeste vysetrit kardiologem a uklidnit a pak to pust z hlavy, je to jen pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
24.10.21 12:19

Ahojky, mam extrasystoly asi 14let, objevily se po porodu. Chodím na kardiologii, i přesto, ze mam za sebou během těch let mnoho ekg, echo dvakrat ročne, odběry atd…na nic neprisly.Asi 5let beru na ne Concor cor, úplně tu nejslabší verzi 2,5mg, ale zlepšení nevidim. Kardiolozka jen krčí nade mnou rameny, že se tento problém těžko léčí.
Na holtru mam vzdy za 24h neco přes 2000 extrasystol.Dle doktorky to neni ani malo, ani moc.
Měla by jsem tu na vas dotaz, kdyz mi běží extrasystoly a pomerim si tlakomerem tlak, tak mi to vyhodi symbol arytmie.Jak to prosim chapat, ze jsou to ty extrasystoly, nebo jeste nejaka jina arytmie? Nikdy mi při holtru nic jineho nez extrasystoly nezachytili, myslim jinou arytmii.Tak nevim, zda obcasny symbol arytmie na tlakomeru značí zrovna běžící extrasytoly. Pokud by mel nekdo zkušenost, budu rada za vase zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
24.10.21 23:11

@Šema
Také mám extrasystoly mám je zhruba od 17let zhruba od konce puberty chodím na kardio nikdy mě na to léky nedali někdy se i bojím
Ale většinou se to snažím ignorovat a nepřemýšlet nad tím hodně mi to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
5.12.21 19:11

Ze zkušenosti vím, že se na extrasystoly dá zvyknout. Před lety mě to strašně vyděsilo a pořád jsem se pozorovala, nemohla spát, dokonce chvíli brala AD. Dneska mě přeskočení srdce nechává úplně chladnou. A že jich někdy za den je… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.5.22 21:28

Exstrasystoly

Zdravim vás lidi je tu někdo kdo by mi dal své číslo nebo fb aby jsme si o tom mohli trochu popsat jsem z toho psychicky vyčerpána a potřebuji nějak poradit prosím 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
3.5.22 21:45

Extrasystoly mám již léta pane, pomáhal mi na to hloh, konkrétně tinktura i čaj. Pak jsem se a tím nějak sžila a už to moc neřešim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí