Zbytečný strach? Extrasystoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.5.22 00:42

Mně snížily exzrasystoly o cca 90% antidepresiva.

• Citovat
  • Upravit
4.5.22 09:10

@Nikol1235
Na Facebooku je přímo skupina s názvem Extrasystoly.
Je tam hodně lidí se stejnými problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.5.22 09:12

@Arome java děkuji moc 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.5.22 09:14
@Anonymní píše:
Mně snížily exzrasystoly o cca 90% antidepresiva.

Já jsem také zkoušela, mám mimo ty i panicke ataky ale antidepresiva mi nedělají dobře den ráno po tom co jsem si je vzala mě odvezla sanita protože jsem nemohla ani chodit jak se mi motal svět. Přijde mi ze všechno je spojené s velkým stresem. Umřela mi loni Mamka a jaksi to stále nezvládám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.6.22 09:58
@Nikol1235 píše:
Zdravim vás lidi je tu někdo kdo by mi dal své číslo nebo fb aby jsme si o tom mohli trochu popsat jsem z toho psychicky vyčerpána a potřebuji nějak poradit prosím 🥺

Klidně napište, já už jsem taky vyřízena. Do toho úzkosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.7.22 23:41

Ahoj, tohle vše zažívám taky už cca 2 rok, je to děs a pořád jsou chvíle kdy mě to totálně rozhodi. Někdy to jen přeskočí a jedu dál. Někdy je to takový masakr, že se začne motat i hlava, slabost, pálení na hrudi… Samozřejmě to po nějaké době přejde a je mi fajn. Ale mozek už se v tom sám šťourá :D a už jede psychika, hodně mi pomůže vzít telefon a číst zde nebo na FB ve skupině Extrasystoly, nějak mě to uklidní když vím, že je nas plno.
Pro mě je asi nejhorší být sama, to už se děsím předem :D a často je mívám v klidu když si lehnu a jdu spát, takže hned je po spánku… Asi jako teď 😁 a to za 5,5h vstávam do práce na 12h…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.7.22 23:45

@Nikol1235 klidně napiš ☺️ napíšu i do zprávy kontakt na FB ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
11.7.22 16:28

Lucka1583:znám, znám, znám… Přesně tohle zažívám občas jak ulehnu, srdce se rozjede, skáče snad co třetí stah a to už vím, že noc a spánek bude totálně o ničem, do práce půjdu jak matoha a jakmile dorazím domů, tak celé odpoledne prolezim, nebo prospim a jsem k. o.
Nesnasim tyto stavy, chodím na kardio už X let, beru concor cor 2, 5mg. Doktorka mi je vždy zachytí jak na echu, tak holtru, ale nic s tím nedělá. Vždy jen řekne, že Vám to zase jede a spíš to připisuje psychice. Což nechápu, neřeším nic. Kolikrat mi to tak triska, že už si v duchu říkám, že už bude asi po mě. Ale vždy se to nějak srovná. Zajímalo by mě, zda se to když už je toho fakt moc nějak řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.7.22 22:24

@woušinka - jo též si kolikrát říkám, že teď už bude asi po mě 😁 ta hlava si jede sama, takže ta Psichyka tam asi bude… A samozřejmě vždy to lítá když potřebuju spát abych se vyspala do prace 🤦‍♀️ pokud mám volno většinou je klid. Beru nárazově nejslabší neurol a ten to uklidní většinou. U mě se zatím na holtru chytit nepodařilo, pokaždé jak na potvoru klid. Jen jednou se ukázalo pár při měření na ambulanci. Pak začínám pozorovat že se děje často když už jsem dost unavená, třeba po 12h v práci chceš přijít domu a v klidu spát a ty mrchy začnou skákat… A to už je zas o nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
18.7.22 23:01

Měla jsem to taky tak, myslela jsem, že se objednaného vyšetření nedožiju. Na kardio jsem dostala Bisoprolol a mám pokoj, je to pryč. Nestává se to ani výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
19.7.22 04:53

Přesně takto to mám i já. Neurol, ten nejslabší na nočním stolku, no a jak už je úplně nejhůř, tak ho lupnu. Fakt je to výjimečně, ale pak většinou za chvíli záběru. Akorát mi dala platičko kolegyně z práce. Nevim, komu by jsem si měla říct, aby mi ho napsal. Kardiolozka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 08:39

Mně se extrasystoly rozjely při nástupu panické poruchy. Opakované naměřeno až 20% z objemu všech denních srdečních tepu.
Na panickou poruchu jsem brala antidepresiva, po nich se výrazně snížil i počet extrasystol, na asi čtvrtinu.
Teď už delší dobu antidepresiva neberu, panická porucha je zcela stabilizovaná, vyřešila jsem si příčiny atak a ataku jako takovou jsem neměla přes 2 roky.
Po vysazení antidepresiv se opět podíl extrasystol vrátil ke 20%. Ale - o většině extrasystol nevím. Vím přesně, co mi to zhorší (stres, psychika)a většinou je samozřejmě vnímám v klidu. Co stačí, je se uvolnit a nechat je procházet..neublíží, nic to není..a po chvíli se srdce uklidní a můžu usnout.
Docela dlouho mi trvalo smířit se s tím, že každé lidské tělo je jiné a některé srdce prostě funguje takhle.
Teď už to neresim. Kardiolog mě sleduje a pokud by ve výsledcích chytli, že se srdce moc namáhá, bude potřeba to řešit. Zatím je vše ok, jsem zdravá, moc se nezadychavam a chodím běhat, takže vše ok.
Co jsem četla komentáře výše, řešíte prosím svoje úzkosti, najdete jejich příčinu a naučte se s nimi bojovat…a přestaňte řešit každou extrasystolu, pokud jste vyšetření a srdce je zdravé, není důvod si kvůli tomu otravovat život.

• Citovat
  • Upravit
688
19.7.22 15:39

Extrasystoly mám X let, během dne je vůbec nemám, nebo je necítím a je fakt, že za těch X let už je také neřeším, ale když mi znemožňují usnout, tak jsem faaakt vytocena, nebot na druhý den jsem úplně nepoužitelná a už se mi i jednou stalo, že jsem musela poprosit vedoucí o volno, jak jsem byla nevyspana. Naštěstí mam jen ranní, nedokážu si představit, že by jsem měla 12h, jak psala výše Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.22 01:33

Ahoj👋🏻Mám to úplně stejně na EKG říkali že nic vše pořádku pak mi to nedalo tak jsem zkusila holter a DR. říkal že vše pořádku, stává se mi to každý den několikrát jsem s toho úplně hotová a hodně se bojím nemůžu se uklidnit🤦🏻‍♀️ Pociťují jako by mi hodně bouchne a zároveň chvilinku vynechá🤦🏻‍♀️ A když na to furt myslím tak je to horší..nevíte náhodou co mi pomůže to tolik nevnímat nebo třeba nějaké léky..nebo něco co mi pomůže?😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
10.7.23 17:19

Ahoj holky, tak jak válčíte s těmi našimi mrškami extrasystolami? Koukám že už tu rok nikdo nepřispěl, tak napíšu já.
Mrchy se zase momentálně ozývají v plné polní, přijde mi to, že mám za minutu několik těch extrasystoly.Byla jsem na kardiologii na pravidelné prohlídce, lékařka nařídila holtra, echo, odběry, ale to mi dělá každým rokem.No v pátek jsem měla holtra a to až si někde na PC přehraje, nebude chápat😱Ještě dopoledne v práci by to i celkem šlo, ale jakmile jsem dorazila domů, rozjelo se to ve velkém stylu, večer už mi to jelo snad co čtvrtý, pátý stah a večer nemohla vubec usnout.Po delší době jsem si užila Neurol a nějak nakonec zabrala.No upřímně jsem zvědavá, co doktorka na to. Jeste mě čeká echo a odběry. Jinak, neví tu někdo, jestli se nějak řeší nadprůměrný počet extrasystoly za den, myslim něco jako ablace? Beru x let concor cor2,5mg, ale jen ten nejslabší díky nízkému tlaku a jakože vůbec to napomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí