Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, posledni dva mesice fakt hruza, ES jsem mela snad kazdych 5 min a ze to byly nekdy rany jako blazen, parkrat jsem myslela, ze fakt umru
Objednala jsem se na kontrolu na kardio a doktorka mi predepsala Cardilan a mam konecne klid
Takze presne jak pise Jitulka11, leky na to jsou, jen nechapu, proc je doktori nepredepisi hned, ja si o prasky na ES musela vyslovene rict. Jak jsem ty dva mesice trpela, jsem ted v pohode
Drzte se a preju Vam krasne letni dny bez ES ![]()
Ahojik holky ![]()
Tak jak se vám daři?
Já teď mám zase nervy a es sem tam, svině! Ale fakt jako dvě denně. což je nádhera!
Ahojík,
tak jak píšeš, Šemi, jak jsou ty mrchy dvě, tři za den, je to fajn, ale jak to jede třeba tři dny, to je na ![]()
Já mám teď vcelku taky klid, ale ta psychika hraje fakt velkou roličku, chce to být trochu v klídku, ale ono to fakt někdy nejde, znám to sama. Je zajímavý, že prostě třeba je půl roku klid a najednou bác a začne to, já myslím, že u mě to souvisí i s páteří, protože jak mám v kelu záda, většinou se to objeví, jednu dobu jsem se hodně tahala s prckem a taky jsem to víc cítila, je špalíček
Ale teď mám taky celkem klid, občas to cítím, ale fakt to chce tomu nepropadat, jak mi řekl doktor, jsme holt vnímavější a citlivější, říkal, že to má kopa lidí, ale někdo to vůbec necítí a má to taky.
Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla, stydím se nahlas ale mám toho nějak moc… začala jsem dělat masérkské kurzy - lymfa, sportovní, rekondiční, ošetření pleti s liftingem… no super, do toho už mám praxi a zároveň práci v jistém salónu, takže hafo… do toho ty 2 dětičky… takže ES sem tam také jsou a je jasný, že jsou to nervíky… jenže já už se do školství vracet nechci, chci dělat jinou pohodovější práci a pro to musím něco udělat, takže studuji… jinak asi 2 - 3 cm pod - v místě mezi palcem a ukazováčkem na noze na nártu, tak tam je takový bod, asi vás bude bolet, tak ten je dobrý si trochu masírovat… když bolet nebude, tak ho asi nemasírujte, většinou to bolí, jen když je právě ta potíž, neb na nervy „srdeční nervy“ si můžete masírovat i poslední článek na malíčku ruky - mačkat ho z obou stran od posledního kloubu až vedle nehtu,také to možná bude bolet… a jinak - nestresujte se…
Wendy
![]()
Ahoj holky,narazila jsem náhodou na tuto diskusi a jsem ráda,že v tom nejsem sama.Extrasystoly mě už trápí několik let.Někdy nevím co to je,zato jindy denně a to doslova třeba půl dne co minuta,to šlupka.Kdo si to nezažil určitě nepochopí.Jelikož pracuji ve zdravotnictví,tak si stanovuji ty nejhrůznější diagnózy a jak se v tom motám,tak si to jen zhoršuju,protože pak celý den nemyslím na nic jiného než na ty potvory a oni o sobě samozřejmě dávají vědět.Může za to jenom psychika,rozjede se vegetativ.systém a sním i spojené pocity v okolí žaludku,spasmy svalů na zádech,pocity na kašlání při každé es..........ajn.Je to jen v hlavě,ale dostat to ven to je umnění,co?Já mám vyzkoušený pravidlo,že to co nechceš,zaručeně budeš mít!Alespoň s es to platí dvojnásob,když na ně myslim,že už je opravdu nechci,zaručeně jich mám jako máku.Tak jsem chtěla jen napsat,že existuje další přeskakující srdce.
Kari ahojky ![]()
Je to hlavně o psychice! Když jsem jako těhu šla na internu, protože jsem to řekla na gyndě tak mě tam hnal, a tak mi dr říkala, že člověk jich má několik stovek za den, každý!! Ale někdo je vnímá, někdo ne! Bohužel jsme ty, co to vnímaji! Ty jsi lékařka?
Jinak jsem tu dlouho nebyla. No po porodu se mě drží nízký tlak, dost často se motám, někdy i v leže, že nemůžu ani v leže se pohnout. Es sem tam, ale klepu klde můžu, ( takže ode dneška jedna za druhou) je to fakt klidný. Až teda před chvilkou, což jsem tda myslela že je můj konec. Mluvila jsem na kluka ať jde domu že je plno hodin a dořekla jsem to, a tlak na hrudníku a vibrace jak prase, ale asi 5 vteřin, až jsem se musela nadechnout, no humus prostě!! fuj!
![]()
Pracuji jako lékárnice,mám 2 děti a můžu říct že po porodu holčičky-je jí 7 se mi to vlastně pěkně rozjelo.Myslím,že teď i to počasí,neboj já taky bušim jak můžu!Mně na to dali beta-blokátor a Cardilan,to je jen hořčík s draslíkem,ale zatím nic moc,beru to 3 týdny.Když jsem to měla fakt hrůzu,skusila jsem něco na uklidnění a bylo po-takže je to psycho,ale dát to do tý hlavy a nevnímat to,to je nadlidský výkon.Já jsem taky taková cíťa,všechno si moc beru,rozhodí mě i maličkost,zkrátka se moc pozoruju a výsledek jsou mé es.Mám spostu známých lékařů,každý říká,že to má taky.Vyšetření mám za sebou a doktor mi říkal,že tohle je věc,se kterou se vlastně moc nedá nic dělat,jen to nevnímat.Mám období,kdy sem tam jedna,ale poslední měsíce to je úroda,je fakt,že v práci jsem dost ve stresu,navíc jsme spojeni se záchrankou,tak já ty hrůzy co tam mají tahám i do mé hlavy.Jo a taky to určitě souvisí s hormonama,nepozoruješ to taky?
Kari taky znám kardiologa co pocituje es. U mě to bude spíš o stresu, o uzkosti. Mě stačí, když si třeba představit že má dítě nemoc nějakou, stáhne se mi všechno a es. U mě to je hlavně tímhle. Je fakt, že teď jsem hodně vše stresu. Jo a taky to mám hodně když mám namoženou hrudní páteř. Když tahám těžký ![]()
Šemo,je to pravda,já když mám tohle přeskakovací období,tak jdu vždy na rehab. a tam mi vždycky řeknou,že mám blokádu hrudní páteře jako hrom.No a hlavně ty nervy,já se taky strašně bojím o děti.U m+ se to hezky rozjelo,když jsem byla v šestinedělí a umřel mi náhle táta,na srdeční infarkt.Od tý doby jsem vystrašená,ze všeho rozklepaná,takže co se vlastně divím.
Kari já se HROZNĚ bojim o děti. Ale ale zae podle mě je lepší se trochu bát a hlídat co to, než něco nanedbat
S tím tatkou je mi to moc líto
Jinak s tou páteří fakt to tím bude protože když citím namožený ten hrudník, tak né jen že citím es ale i jakoby i normální tep srdce a kámen na hrudníku právě. no někdy si příjdu jak 100 letá babička fakt. ![]()
Šemo,já mám vždy takové období,teď zrovna takové,že mi to fakt třeba půl dne dělá po minutě,hnus.Znáš to taky,že tě to takhle někdy otravuje?Jindy jedna nebo jen pár za den,někdy vůbec.Ale co teď to se mnou dělá?Nezbývá než čekat až bude líp.No prostě máme citlivý srdíčka.
Kari věř tomu, že znám!
V těhu jsem to měla takhle den, noc, den, noc furt! A bylo to tím, že jsem se hrozně bála porodu, po prvním porodu. A to fakt je znát. ![]()
Šemo,ještě že ty dětičky máme,je to láska,až z toho srdce práská!Je fajn,že jsi mě uklidnila,že to taky znáš.Tak doufám,že bude líp.
Kari znám to fakt moc dobře a vydržím si myslim dost, ale tohle mě vždycky a jako VŽDYCKY posadí na prdel ![]()
Šemo,to je slabý slovo.Na tohle se zkrátka zvyknout nedá.No nestačim se divit co nás je.Na konci září máme jet na kola a já už teď panikařím jestli to tam se mnou nešvihne.Dovolenou jsem přežila dobře,ale teď mi to klepe jako sviňa.Budu muset asi zamakat s hlavou,to bude fuška.