Zbytečný strach? Extrasystoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10665
19.10.11 23:30

Ach jo, já už jsem normálně vyřízená… :-?
Od minulýho týdne, asi od čtvrtka, mám ES snad 100× za den ! Už se to nedá vydržet…mám je pořád, při jakýkoliv činnosti, když jdu, sedim, ležim, vařim, jdu do schodů, prostě pořád a to jsem minulý pondělí dostala Holtera na 24 hodin a tam byly samozřejmě jen ojediněle !
Dneska v práci jsem to už nevydržela a zašla jsem k internistovi, ke kterýmu chodim se žaludkem, aby mi natočil EKG a jasně, že tam nic nebylo ! Mluvim s nim a buch buch, lehnu, natáčí mě a nic ! Slezu dolů a buch buch ! :-? :-? :-?
Ale uvěřil mi a napsal mi prášky, který ale bohužel večer v lékarně neměli…dělám do sedmi, dřív a v jiný lékárně, než v Tescu u Maxe, jsem je vyzvednout nemohla. Takže budou až někdy dopoledne. Mám brát jeden denně, tak jsem na to fáááákt zvědavá !
Každej jen kyndá, že to nic není, musíte se naučit s tim žít, ale mně to fakt nejde ! Už jsem z toho fakt vyřízená ! A jestli to mám z toho prolapsu tý mitrální chlopně, tak potěš koště…kardiolog mi řekl, že s tim se nic nedělá, navíc ho mám jen lehkej. :-?
No nic, tak jsem se trochu vypsala a jdu do pelechu.
Tak dobrou všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.2.12 19:43

Ahoj holky,
jsem ráda, že jsem našla tuhle diskuzi, která mě snad malinko uklidnila… :,(
Já mám podobné, nebo téměř stejné problémy jako popisujete vy, které se teď poslední dobou zhoršují tím, že se projevují častěji než dřív.
Nevím jestli to jsou extrasystoly, u doktora jsem zatím nebyla, ale projevuje se to u mně tím, že mám pocit, že mi srdce jakoby poskočí, nebo přeskočí. Nevnímám vůbec nějaké silnější nebo rychlejší bušení, jen mi to takhle poskočí, což je ale strašně nepříjmený. Někdy tak jako zavibruje… Nevím úplně jak to popsat.
Pociťuju to už několik let, dřív ale jednou za čas (třeba 1× za měsíc či dva). Poustupně to cítím častěji a častěji, navíc v poslední době už to není jen jedna situace za den, ale několikrát za sebou. Začne to a pak třeba několik hodin se to pořád opakuje. Už jsem z toho zoufalá, strašně mě to nervuje a mám strach. Mám dvě děti (4r a 1,5r) a nejvíc se bojím, že když s nima budu sama doma, tak se mi něco stane a oni tady budou celý den sami, než přijde manžel večer z práce :(
Zatím jsem doktora odkládala, jednak se mi tam moc nechce, jednak jsem teď měla nějaké jiné zdravotní problémy, tak na to nebyl čas, ale už se tam asi budu muset vypravit, protože fakt jsem z toho vystrasovaná…
Jsem ráda, že jsem našla někoho, kdo je na tom stejně. Lépe řečeno, že v tom nejsem sama, protože nikomu tohle samozřejmě nepřeju. Je to šílený :cert:
Teď třeba je večer, mám to už asi dvě nebo tři hodiny. Občas krátce po sobě, třeba po půl minutě, občas je třeba čtvrt hoďky klid. Ach jo… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.unora
9.2.12 10:13

Extrasystoly

Ahojky,jak ja vam rozumim a vim o cem pisete..Mam to same..Uz treti den v kuse to preskakuje,je to hnus,pry to ma ze stresu ale ja se toho tolik bojim,kdo to nezazil,nepochopi..L.

• Citovat
  • Upravit
11.4.12 19:34
@wendyn píše:
Ahoj holky, na netu jsem našla pár hlášek, nad kterými je dobré se na třeba malou chvilinku pozastavit:

Emocionálními překážkami vyléčení jsou apatie, strach, sebelítost, obviňování okolí i sebe, komplex méněcennosti, pocity úzkosti a viny. Myšlenky sami o sobě jsou neutrální. Pozitivní nebo negativní zabarvení jim předávají naše zkušenosti.

Ahoj, je to tedy uplně mimo nadpis…ale hledám něco o zákonu přitažlivosti a narazila jsem na tohle, více méně souhlasím, ale napadá mě otázka, proč teda malinký děti jsou tak strašně nemocný, vždyt jsou čistý, nic z toho jako pocity viny a sebelítost atd nemají, tak proč. . . Já sama cítim že to je něco jinýho, ale nedokážu slovy vysvětlit, proč to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.5.12 21:30

:-(

Ahoj všem,mám taky léta problémy s es takovejch 15 let :-( střídavě klid a pak období,že bych zešílela.Teď o půl 4 ráno,kdy sem jich měla zase pár silnejch a přers den pokračují,jsem úplně hotová.Mám na holteru prokázané komorové es, ale prý neškodné čemuž nevěřím,vždy se bojim,že je to můj konec :-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
7.5.12 06:35

Ahojky

Já teda musím hrozně moc zaklepat že mám teď docela klid,ale když to příjde! :think:

Jsme přestěhovaný, takže mám novou obvodní a dala jsem s ní o tom řeč. Říkala, že to je normální funkce srdce a že jestli mám vyšetření srdce v pořádku, ekg, echo tak se nemám bát. A říkala, že hrozně je znát nervozita, strach, stres atd-to u mě 100% :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
10.5.12 19:00

ahojky, tak já byla před měsícem taky na echu a ekg ohledně extrasystol,a kardioložka byla naprosto úžasná a říkala že mám srdce v pořádku a že mi prostě teď v těhu skákat bude, dala mi papír pro internistu, ten sklonil hlavu do ruk a ptal se mě jestli to pořád mám, že krev, draslík i štítná žláza jsou v pořádku, i ostatní hodnoty.Zjistil mi akorát sinusovou tachykardii - rychlejší pulz, ale ten mám vždy když přeskočím práh ordinace :lol:
Taky mám strach u porodu ať mi to neblbne pač z toho budu ještě nervoznější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
11.5.12 12:59

Lola tak já jak vlezu do ordinace, tak mám tep minimálně 120, a to se mužu uklidnovat jak chci :roll: takže tu tachykardii mám taky :lol: ale já jí mám všude, i když jdu s dětma k dr. Jinak jsem ráda že máš srdíčko a krev v pořádku! podle mě hraje hrozně v es psychika :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.5.12 14:58

Bugča

Hm, tak to taky znám :? jinak mě štve, že se zase hojně ty mrchy vyrojily :zed: nikdy si na to nezvyknu,někdy to celkem jde pokud je jedna, ale jak je jich víc,nebo se nakupí, tak je to děs :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
11.5.12 16:54

@Šema taky si myslím že to je psychika,sama jsem zvědavá jak to bude po porodu, trochu mě trápí že když mám rychlý puls má ho rychlý i mimi :roll:
jinak mi pomáhá trochu když mám někoho u sebe, hlavně manžela a mluví se mnou..jenže pach nemocnic je prostě hnus, předtím echo jsem byla solidně vyklepaná :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
3.12.12 11:20

Ahojky všem Es-ářkám.

Tak už je u mě zas období Es, takže fakt super! Nevim jestli to je od zad, bolí mě záda, na prsou mám kámen. Užasný. Zrovna jedna hnusná přišla, a že je cejtim fakt fest, kvůli tomu hrudníku :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
4.12.12 20:40

Ahoj Šemo, tak já musím zaklepat že po porodu se to zlepšilo, snad jen když jsem extrémně přetažená tak to sem tam přeskočí, ale jinak to jde. Jinak držím palečky ať to období brzy přejde, nikdy nevíme kdy to přijde, a kdy to skončí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.12.12 18:52

Ahoj holky, tak se hlásím jako nová ESAŘKA. :mavam: Dnes jsem podstoupila vyšetření na kardiu, ještě mě čeká ultrazvuk srdce a výsledky krve. No musím říct, že se mi částečně ulevilo, že to jakože nic není. Ale ten půlrok naprostého psychického vyčerpání ze strachu z toho, co by mi mohlo být mi úplně ničilo život. Dodělávám vysokou a kvůli těm svým stavům to zřejmě nezvládnu. Naprosto jsem propásla odevzdání jedné seminárky a dost pochybuju, že omluva, že trpím něčím, co vlastně nic není, zachrání situaci. Já se z toho snad zblázním…Sice přišla úleva, ale ta psychika je šílená. Až příště skočí, tak jsem zvědavá, jak sebe samu přesvědčím, že je to vlastně v pohodě. Na co ta panika… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
12.12.12 19:24

@T.Y.N.A.85 Ahoj. :kytka:
Na ES už trpím nějakej rok a panika mě zachvacuje pokaždý!!! Vždycky si říkám, teď je to poslední ES a je po mně! :zed: :zed: :zed:
Je to prostě hnusný, co si budem povídat. :poblion:
Já jdu zas v lednu na Holtera, tak už se připravuju na to, že tam zase nic nebude. :roll:

Přeji, ať Tě ES moc netrápí. :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.12.12 19:46

@rybana75 Moc děkuji!!! Jsem zvědavá ještě na ten ultrazvuk. Tak přece to nic není ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí