Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak jak tady píšete, máme to všichni podobný
Jak píše Ivo, tak musím souhlasit, už se mě taky povedlo si říkat, že mám klid a v tom tam byla
Mám teď extra blbý období, nevím proč. Sem tam nějaká ES jde zvládnout, ale několik po sobě a celý den, nebo dny, to je děs
Rybana píše, že má pocit, že další ES a je po ní
pokud mě to chytne, taky si říkám, že to srdíčko nemůže tohle pořád zvládat, je strašný co to s náma dělá.
Ahojte holky, taky občas mívám extrasystoly, je to pěkně nepříjemný, nejvíc to mám, když jsem ve stresu, nebo při fyzické zátěži, a někdy i v klidu, když ležím, na zátěžovém ekg to doktor přímo viděl na obrazovce, ale neřekl ani půl slova, tak asi u mě to není nějak akutní, ale je fakt, že si neumím představit mít to několikrát denně a za sebou, mívám to sem tam, většinou jednu až dvě za sebou, pak je klid, ale lépe by bylo bez toho ![]()
@Šalvějka Koukám, že máme podobné projevy. Já si na ně snažím zvyknout, ale stejně mě to vždycky malinko rozhodí, i když vím, že to nic není. Ten pocit je hnusný!!!
![]()
@T.Y.N.A.85 na to se snad ani zvyknout nedá! Mně to teda nejde.
Před Vánoci mi to tak začalo skákat, že jsem z toho byla nervní jak pes. Začátkem ledna jsem byla na Holteru a za 22 hodin jsem těch ES měla 800! Ale asi to fakt bylo těma Vánocema, shon okolo. Teď už mám zas tak nějak klid. Jen sem tam nějaká. ![]()
Souhlasím, nedá se na to zvyknout
jedině, ty co jsou slabé a občasné
jinak je to děs!!!Rybano vánoce jsem měla jako ty, jedna ES za druhou
pomohl až lexaurín ![]()
Na slabsi se asi zvyknout da, ale na ty silnejsi ne (aspon u me), vzdycky se tak leknu ze sebou i trochu cuknu, ale to leknuti uz je asi v psychice, driv kdyz sem nevedel co to je a mel to ojedinele tak sem nad tim ani neprimyslel a vubec se neleknul, jen pocitil mnohem silnejsi stah ci spis uder srdce. Vzdycky je lepsi potom jit neco delat a prijit na jony myslenky, protoze kdyz jich pride vic v kratke dobe tak ten strach je fakt o nervy ![]()
Já jsem vždycky nejvíc vycěšená, když se mi to stane třeba na kole, mám pak strach aby to se mnou někde nešvihlo.
Ahojky, prosimte ted koukam co jsi tady psala, mas to porad? Ja to mam skoro 4 roky, male byl skoro rok, a ted to mam treba den hodne jako kdyz se ti nadzvedne hrud, divny pocit, tlak na hrudi i boleni v zadech, dr me rika to same co tobe, den je jlid a pak zas ale nevim cim to zacne.
beru obcas vasokardin, take se bojim mit 2 dite kvuli tomu
pisni prosim
Tiež si myslím, že sa na to nedá zvyknúť. Ak to niekto tvrdí tak ich asi nezažil. Ja mám od extrasystol niekedy aj pol roka pokoj, ale keď to príde tak ich pociťujem každý deň aj tri mesiace. Nikto mi nevie povedať prečo ani ako sa toho zbaviť.
Ahojky všem, píšu sem poprvé. asi čtyři roky mám také problém s přeskakováním srdíčka. Několikrát mi dr. dělal Ekg, Echo, Holtra a nic, zrovna když jsem byla na vyšetření nebo sem toho holtra měla, tak srdce byla v pohodě. Poslední dobou se mi to ovšem zhoršilo, dokonce už si každé zabušení píšu do kalendáře a zjistila sem, že před menstruací jich mám dost a často. štítnou žlázu mám taky v pořádku, krev taky. Kdyby se u mě alespoň potvrdily exstrasystoly, byla bych klidnější. Už mě ani tak nevadí to přeskočení, jako ty doprovodné pocity, poleje mě horko a když příjde přeskočení tak mám pocit jako kdybych se nemohla nadechnout. Myslíte, že to k ES patří? MOc děkuji za odpověď.
Ahoj! Hlasim se do klubu prolapsaku
Mam jen slabsi ES (asi od zakladni skoly),ale je to tak jako tak neprijemny…pomaha mi, kdyz zakaslu ve chvili, kdy to na me prijde..leky neberu, ani magnezium, nechavam to proste prijit a odejit…jsem navic astmatik, takze tu dusnost, kterou obcas mivam, jsem pripisovala tomuhle a ne prolapsu, jak jsem se tady docetla…no vic hlav vic vi
At je vam dobre! ![]()
@Makulach píše:
Ahojky všem, píšu sem poprvé. asi čtyři roky mám také problém s přeskakováním srdíčka. Několikrát mi dr. dělal Ekg, Echo, Holtra a nic, zrovna když jsem byla na vyšetření nebo sem toho holtra měla, tak srdce byla v pohodě. Poslední dobou se mi to ovšem zhoršilo, dokonce už si každé zabušení píšu do kalendáře a zjistila sem, že před menstruací jich mám dost a často. štítnou žlázu mám taky v pořádku, krev taky. Kdyby se u mě alespoň potvrdily exstrasystoly, byla bych klidnější. Už mě ani tak nevadí to přeskočení, jako ty doprovodné pocity, poleje mě horko a když příjde přeskočení tak mám pocit jako kdybych se nemohla nadechnout. Myslíte, že to k ES patří? MOc děkuji za odpověď.
S tim nadechnutim ti nevim, asi bych radsi zasla jeste na nejakou prohlidku, jen pro klid duse…
@Sandonoriko píše:
S tim nadechnutim ti nevim, asi bych radsi zasla jeste na nejakou prohlidku, jen pro klid duse…
No právě, že jsem to kardiologovi řikala, a on mi řekl, že to k tomu je. Jen mi bylo divný, že o tom tu nikdo nepíše, proto sem chtěla vědět, zda to taky při ES pociťujete.
No právě, že jsem to kardiologovi řikala, a on mi řekl, že to k tomu je. Jen mi bylo divný, že o tom tu nikdo nepíše, proto sem chtěla vědět, zda to taky při ES pociťujete
Ahoj, tak se k Vám taky přidávám. Je to hroznej nátlak na psychiku, ale podle mě je to taky právě psychika co zvyšuje počet ES. Sám jsem několikrát třeba zažil, kdy jdu večer spát a říkám si jéé dneska nebyla žádná ES, no a jak nad tím tak přemýšlím, tak šup a mám ju tam
. Jaké máte třeba zkušenosti jak na to nemyslet (pokud je to vůbec možné), co jsi tak pamatuji, tak mě pomohlo když jsem hodil na rehabilitaci s krční páteří (pro 2týdny trvají bolesti hlavy v zátylku), tak v té době jak jsem pořád myslel na tu hlavu, takže jsem snad přes to období neměl žádnou ES. No ale teď, je zázrak když za den nemám žádnou