Zbytečný strach? Extrasystoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
30.12.10 09:46

Ahojky se štítnou žlázou jsem byla dvakrat na ultrazvuku! Při prvnim asi tak před 5 lety mi tam našli malý uzlík, ale nijak to neřešili! Když jsem však byla poprvé těhotná objednala jsem se na kontrolní ultrazvuk, protože je jasné že v těhu se to může zhoršit a všechno bylo v pořádku a i v krvi jsem měla správné hodnoty! Proto jsem už v druhém těhotenství na ultrazvuk nešla, ale nechala jsem si asi v 28 tydnu, jak berou krev, udělat i štítnou žlázu a bylo to v pořádku!Tak si myslím, že to štítnou žlázou není, ale asi jak mi teď bude obvoďák dělat krev nechám si ji vyšetřit! No a co se psychiky týče, s tím máš jednoznačně pravdu! Jsem hodně přecitlivělý člověk a asi i hypochodnr! Když má někdo v okolí nějakou nemoc, tak jí musím mít zákonitě taky :-) no a strach o děti je taky velký! A ty hrůzy a nespravedlnosti co se na světě dějí mě taky často rozhodí, proto raději nekoukám na zprávy! K psychologovi chodím a snad mi pomalu, ale jistě pomůže! Když jsem včera měla po dlouhé době přeskakování snažila jsem se uklidňující dýchání dělat, ale bohužel mi to nepomohlo! V noci byl ale klid, tak jsem se aspoň pořádně vyspala, pže o holčičky se staral manžel!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
30.12.10 18:47

Ahojík holky ESařky!

Tak musím zaklepat kde můžu, teď mám docela klid. No jako nemám je celé dny jako před tím. Jen třeba večer, hlavně jak si lehnu na levý bok. Ale bojím se, že to zase příjde a že to budu zase tolik vnímat. A hlavně se bojím před porodem, protože pak se zablokuju budu mít strach :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
30.12.10 20:55

Ahojky holky!
Katko08, ES jsem mela s antikoncepci i ted bez ni a prijde mi, ze je to furt tak nejak stejne, ale proc to nezkusit, treba prave Tobe antikoncepce pomuze k lepsimu :-) Taky jsem hodne citliva a rozhodi me kde co :-( Musime se snazit byt hlavne v klidu, bez stresu a mit cas si odpocinout.
Semo, jsem rada, ze mas ted docela klid. Niceho se neboj, zvladly to jiny, zvladnes to taky a uplne hrave :-) Taky to ted po Vanocich mam klidnejsi, jen par rano, par vecer pri usinani, jinak mam docela pokoj. Snad nam to dlouho vydrzi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.10 21:02

to zvládnem !

Katko 08 :palec: , tak to mi mluvíš z duše o těch pocitech kolem televiznich zpráv a toho dění kolem, my maminky jsme totiž až moc přecitlivělé a to hlavně po porodu a nejen po něm i během těhu, je to sice hloupé psát ale je to pravda - za ty naše potíže si můžeme samy, proč neexistuje něco, co by nám ty hormony nějak co nejrychleji urovnalo a my mohly začít uvažovat racionálně, optimisticky, nevytvářely by se nám v hlavě šílený scénáře o tom, jaké nemoci nás mohou potkat atd… velkou roli tady hraje také to, že spousta nemocí se dá vsugerovat a strach je také ničema, dokáže nás rozhodit natolik, že to pak netrvá moc dlouho a už nám srdíčko zase skáče… hnus… ale my se s tím musíme poprat samy, protože doktoři na nás stejně budou čumět jako na blázny a jen tak nám někdo nepomůže, už jen ta možnost si o tom společně promluvit je pro nás velkou úlevou - nejsme v tom skutečně samy, je nás víc a to znamená také to, že ty extrasystoly máme skutečně všichni, jen někdo je citlivější a vnímá je se strachem, někdo je nevnímá vůbec - štěsťák ,že ? Jinak pokud Vám mohu ještě poradit, slyšely jste něco jako neurocirkulační astenie nebo neurovegetativní distonie ? Snad to píšu správně, to s naším problémem hodně souvisí a na netu toho píšou dost… je to jen o duši a o hormonech, tedy pokud někomu třeba EKG na první pohled neukázalo nějakou srdeční vadu, popř. nemáte potíže s tou štítnou žlázou. Jinak mě je také třeba celý den dobře a pak mi stačí, když odpočívám na levém boku a najednou to přijde, buch a buch a už mám pak někdy celý večer náladu pod psa. Ale to je špatný přístup. Beru to, jako že to srdíčko si se mnou zahrává a upozorňuje mě na to, že už bych si měla odpočinout, takže jakmile přichází bušení, zkouším chvilinku odpočívat, prodýchávat, narovnat se, uvolnit krční svaly a pak opravdu přichází úleva, hlavně už nenechám svůj strach zavrtávat se hloubš a hloubš ale stavím se mu čelem a fakt to pomáhá… :lol: chjo, jsem se nějak rozepsala, sorry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.12.10 21:11

držím palce !

Jinak já, když se dobře vyspím, tak je to super, nejlépe je mi po ránu, mám energii, dobrou náladu, optimistickou, neničí mě žádný blbý myšlenky ale čím je den starší, tím je to někdy horší ale čím víc tomu dávám malou šanci, aby se to zase vrátilo, tím je mi líp… holky, je důležitý v sobě nedržet vztek, nedržet si na duši problémy, jak to jen jde, hned to někam nebo někomu ventilujte, ulevte si, nebojte se brečet, chce to mluvit, netrápit se sám a fakt to také pomáhá… přeji všem ten nejšťastnější a nejzdravější vstup do nového roku a ať je nám stále líp a líp… Wendy :mavam: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
30.12.10 21:49

Ahoj Wendy,
napsala jsi to fakt hezky, diky za Tvoje radky! Vsechno to je presne tak, jak pises, je hodne dulezite, jak se k tomu postavime! Holky, vsem Vam preju nejpohodovejsi, nejzdravejsi a nejklidnejsi dalsi rok! At je co nejlepsi :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 07:43

Holky musíme to prostě nějak zvládnout, nějak si na to zvyknout! Já jsem hrozná cíťa. Hele my jdeme v pondělí s klukem na ortopedii, chodí po špičkách a hrozně se bojí dr a já už teď mám hroznou uzkost co tam s nim budou dělat, atd. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.1.11 16:37

neboj !!

Vítám vás v novém roce :mavam: :hug: , žádná změna asi že ? Ne, teď vážně. Byla jsem s milovanou dcerkou na skoro 2hodinové vycházce a zatím co ona odpočívala a spinkala, já si dala několik předsevzetí, ikdyž je jasný, že dodržet je, bude prakticky nereálné :lol: ale budu se hodně moc snažit :palec: , takže co chci změnit ? Budu se víc smát :-D :mrgreen: , nebudu řešit maličkosti, budu víc odpočívat, nebudu neurotická matka dvou dětí, která se honí jen za úklidem a vařením atd, nebudu zbytečně drbat druhé, každý jsme nějaký a pomluvy jsou svinstvo, nebudu v sobě držet vztek ani jiná trápení, zkusím si najít cestu ke každému z příbuzných, nebudu odmítat pomoc od druhých, nejsem všemohoucí, budu zdravě sobecká a nechám si pohlídat děti, abych si mohla pokecat např. s váma nebo si zajít třeba na masáž atd… nebudu se už zbytečně bát a zakážu si směšné tragické scénáře ve své hlavě :pocitac: , budu utrácet havně za zdravé věci jako např. za kvalitní stravu, solnou jeskyni, bazén, za kvalitní kosmetiku :dance: :srdce: … nebudu se koukat na zprávy, začnu pít víc bylinné čaje, naučím se relaxovat, meditovat, pokaždé, když mi přeskočí srdíčko :srdce: , tak si řeknu, jen skákej, mě s tím stejně nenaštveš, nerozhodíš, nevystrašíš… prakticky už tímto způsobem zkouším žít nějaký den a musím říci, pomáhá to … nesmíme chtít všechno hned, chce to trpělivost, sundat černé brýle a každé ráno vstávat a těšit se na to, co úžasného nám den přinese a věřme, že jedině tímto způsobem se uzdravíme :andel: !!! Přeji všem hodně energie, trpělivosti nejen se sebou a těším se na to, až písnete, že je vám dobře… :kytka: :potlesk: Wendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
1.1.11 17:34

Ahojík

Wendyn tak to máš super předsevzetí! Já jsem dala taky es nevnímat, nebo se snažit, a nestresovat se. Bohužel mě to moc nejde, protože jsem v takový situaci, že to by byl člověk hrozně moc moc moc moc silný aby to přešel v pohodě. Držím ti palečky! Jak máš starý děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.1.11 21:38

Ahoj :mavam:

Tak jsem zase po čase narazila na tuto diskuzi :-)

Holky, které momentálně nejste těhulky,snažily jste se někdy vypozorovat, kdy ES máte? Jestli v některém období méně nebo více? Ono to totiž souvisí vše se vším, i s hormony během cyklu.
Já nejvíc bušení vnímám v posledním týdnu před MS, hlavně poslední 2,3 dny jsou hodně časté.Nejméně v MS a těsně po MS.Vypozorováno za poslední roky, když jsem nebyla těhotná. Potom jsem vnímala ES hodně po porodu.
Co se týče těhotenství, to byl můj stav překvapivě lepší - tlak,EKG,holter, i doktoři to tak vnímali a byli překvapeni.
Zatím ještě kojím, ale brzy přestanu, abych mohla znovu brát betablokátory, jsem zvědavá, jak bude působit na ES ukončení kojení po více než 4 letech - 2 děti po sobě.

Pro ty,co neví,mám vážnou srdeční vadu, v dětství operovanou, teď zbytkovou vadu. Ekg mám změněné,ES mám, i kuplety - více arytmií za sebou, kombinované arytmie.

Rozumím vám :-( Stres dělá skutečně hodně. Já se snažím žít tak, jako by to neexistovalo.Tím nemyslím přepínat se nad svoje možnosti, ale nepřipouštět si všechny katastrofické scénáře. Snažím se nemyslet na to,co by se mohlo stát. Ne vždy to jde. Jsem úzkostná a je to ve mě. Ty vaše pocity, myšlenky, strachy, úzkosti, jsou podobné, jako bych to psala já sama. Ale když se cítím v pohodě, i bušení srdce vnímám méně.

Taky jsem ten typ, co má „katastrofický mozek“, na zprávy se nedívám už léta :mrgreen:
Je potřeba se s tím naučit pracovat, klidně i za pomoci odborníka. Dovede skutečně pomoci vyvést z bludného kruhu strachu ven.

Nejlepší je skutečně nezatěžovat se katastrofickými myšlenkami,nečíst žádné příběhy ani literaturu s podobnými osudy, nějak relaxovat, věnovat se dětem, stýkat se s lidmi. Mě třeba i pomáhá poznat lidi, kteří mají stejný problém nebo ještě horší, a taky žijí relativně normální život :-)

A ještě jedno, moc negooglovat. „Dr.google“ není v tomto případě nejlepší rádce. To má potom člověk ještě větší strach, protože najde i teoretická rizika :mrgreen:

Snažte se myslet na to, že vaše srdce si s tím nějak poradí. Jsou lidé s vážnými srdečními vadami a žijí, protože jejich srdce se s tou vadou naučilo žít, pracovat a zvládá to. Moje srdce zvládá velkou chlopenní vadu - vrací se mi při každém srdečním stahu 60 procent krve z levé komory zpět do pravé. Dr. říkal, že problém to je, ale na životě by mě to nemělo ohrozit. Teda do té doby, než ten nápor PK přestane zvládat.Teď je zvětšená, ale zatím ještě „v mezích normy“.Potom budu muset nekompromisně na operaci.

Žiju běžný život, o děti se starám jako běžná matka, nosím je, ale omezeně, vařím, uklízím, chodím do schodů. Jen se nemůžu přepínat :-)

Vím, že jsem jiná kategorie, ale nepřišla jsem sem „chytračit“, ale skutečně vás podpořit.Proč by vás mělo zradit vaše zdravé srdíčko,když „naše“ nemocná zvládají i velkou zátěž :srdce:

Držím všem pěstičky, abyste se se svým strachem naučily pracovat, netrápily se a nenechaly si tím ubíjet život. Vím, jak je to ubíjející :srdce:
A hodně štěstí do nového roku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.1.11 10:16

díky za podporu!

Ahojda, já mám dvě děti, duben 2008 Davídek a duben 2010 Karolínka. Co se těhu týká, také mi vždy bylo lépe a spíš bych mohla napsat - báječně, energie na rozdávání apod. Po porodu vždy laktační psychické potíže - obě děti jsem od samého začátku šíleně milovala obzvláště toho prvního, dlouho jsem ho nechtěla dát z ručky a odmítala jakoukoli pomoc, jen aby se mu něco někde nestalo a tím jsem se pomalu ale jistě odrovnávala. Druhé těhu mě nabilo a vrátilo do pohody a normálu ale po porodu, kdy ve mně porodník nechal kus placenty a já jsem doma dětem před očima málem vykrvácela a dodnes lítám po doktorech, tak se to se mnou veze… jsem z toho teď už hlavně jen psychicky ko. Z toho zážitku a šílenýho psychickýho šoku mě začala zlobit i štítná žláza - autoimunní problém, za který může hlavně stres. Ale hormony jsou již v pohodě. Celkově mohu říci, že už nejdu z kopce ale jsem se zdravím skoro opět na vrcholu hodně vysoké hory a jsem na sebe hrdá, protože jsem si stejně musela pomoci sama, lékaři stojí u nás za starou bačkoru a to bych tady také mohla psát romány - ale kdo ne, že ? Nakonec jsem podala i stížnost u lékařské komory, tak doufám a jsem zvědavá, jak to dopadne… Vzali mi víc jak půl roku normálního života, byla jsem více jak dva měsíce anemická, bez energie, bušilo mi z toho :srdce: jako o život, hnus… Jinak Vám, co máte potíže se :srdce: od malička a umíte s tím žít lépe jak my, co to máme zaručeně vyvolané jen psychicky, tak vážně klobouk dolů, máte můj obdiv a každopádně Vám moc moc moc moc děkuji za podporu. Pomáhá jako žádný jiný lék… fakt díky, super… přeji Vám všem báječnou neděli a úsměv na rtech za každých okolností! Wendy :-D :lol: :mrgreen: :dance: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.1.11 08:57

Ahoj Šemo, tak jak jste to včera zvládli? Jinak já mám zatím klid a snažím se dodžovat předsevzetí :-) nemyslet na ES! Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
4.1.11 14:12

Achoooj :mavam:
Jani206, zkusim na Tvoji radu vypozorovat jak pocituju ES kolem MS, ale mas pravdu, nejhorsi to take mam tesne pred MS.
Chci miminko, ale s ES se hodne bojim, ze se to zhorsi, ze jich bude vic a katastroficky scenar je na svete :zed: Napsala jsi to krasne, proc by melo zradit zdrave srdicko, kdyz ta nemocna zvladaji velkou zatez. Preju, at to vsechno tak skvele zvladas jako do ted a srdicko nezlobi.
Wendy, mas skvela predsevzeti, drzim palce, at se dari je naplnovat :-)
At se nam vsem dari je naplnovat :palec:
Hezky den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
5.1.11 10:34

Ahojky v novém roce..
holky,jak jsem vám tu v září psala, že jdu do těhotenství i s ES,tak těsně na to se mi ty mrchy tak neskutečně rozjely,že jsem skončilav nemocnici na pozorování,den a půl mi nechali Holtera-ES mi prý způsobují přechody rychlého a pomalého tepu,prý mám z 60tepů najednou 130 a to mi dělá zle..Jenže!Když jsem ležele v nem.,tak jsem žádné ES necítila a tak sem se snažila všelijak cvičit,dřepovat,aby se to rozjelo,ale stejně nic.No ale když vstanete z postele a jdete rovnou cvičit,tak docela jednoduše nastane takový velký přechod a vzhledem k tomu,že tam o tom mém cvičení nevěděli,tak mysleli,že mi to takhle dělá v klidu.Ale jinak další vyšetření: UTZ štítné žlázy-naprosto v pořádku,krevní testy-v pořádku, EKG v pořádku, ECHO:máte srdce jako zvon.Takže výsledek byl:vraťte se zpět k antidepresivům,zhoršilo se vám to proto,že jste je vysadila.No tak je zase beru a je to o dost lepší..jenže teď zas to těhotenství..No výsledek je,že bude asi oboustranně lepší,když budu bez stresu a arytmií,než úplně vyřízená.Moje léky plodu neškodí,bude vhodné je omezit spíš až na kojení.Tento měsím už jsem 31 dní bez MS,takže se možná zadařilo,uvidíme.
Vše nej do nového roku,hlavně co nejméně extrasystol. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
5.1.11 11:53

Ahojík všem

Sky tak držím palečky ať mtáe brzo //. Hned nám dej vědět, jsem jak kšandy jestli jsi už těhulísek.Ono je to prý normální že když třeba člověk sedí, a najednou jde tak to srdce má jiný ten rytmus tak si skočí vedle. No jenže kdyby jednou, ale když se to opakuje nebo to jede celé dny-bože můj!Co takhle čtu tak někdy se es v těhu uklidní, někdy je to stejný, někdy o dost horší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí