Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jé koukám, že tady píšete. ![]()
Mudr 1 děkujeme za uklidnění!
Ono to člověka podrží když to slyší od někoho kdo tomu rozumí. ![]()
Jinak holky. Podle metříku asi vidíte, že už těhu jsem. Někdy to mám často, někdy je den,nebo i týden kdy nevím o jedné es. Nedávno jsem se vdávala a musím říct,že jsem neměla nervy ani tak ze svatby jako že na ní budu mít es. Naštěstí ráno nic, začalo mě to přeskakovat až když bylo po všem, takže jsem byla ráda. A čeho se teď bojim nejvíc??? Porodu, že budu mít es, začnu panikařit a bude to v háji..
Holky jenže co je nejhorší? Že dřív třeba po sexu, já nevim když sem vyběhla schody a lehla do postele tak mi to skákalo, nic. Ještě jsem si dělala srandu že mi to skáče, hele koukej jak se mi zvedá košile a dneska??? Vnímám kažodu es a jak příjde jedna ráno,tak se bojím jít třeba ven, nebo když mám jít k dr tak to je mazec..
A kdy to máte? Já třeba když dlouho mluvim, přestanu a es. Když vyběhnu schody lehnu si, es. Nebo taky třeba se mi dost opakujou a to je pak síla..
Ahooooj. No mne ted nejakou dobu es zmizely, za to mi tvrdne bricho, tak nevim co je lepsi. Ted musim bejt doma a lezet
. A to mam termin az 8.1.ES jsem mela hlavne v tom 6.mesici, naposled jsem je mela kdyz jsem byla pred 3-mi tydny v nemocnici-byla jsem dost nervozni, tak tam mi to jelo pekne. Ted jak jsem doma v klidu, tak uz es nemam. Ale to bricho to je des, to nikomu v tehu nepreju!!! Tak se vsichni drzte a zas napiste ![]()
Ahooooj. No mne ted nejakou dobu es zmizely, za to mi tvrdne bricho, tak nevim co je lepsi. Ted musim bejt doma a lezet
. A to mam termin az 8.1.ES jsem mela hlavne v tom 6.mesici, naposled jsem je mela kdyz jsem byla pred 3-mi tydny v nemocnici-byla jsem dost nervozni, tak tam mi to jelo pekne. Ted jak jsem doma v klidu, tak uz es nemam. Beru magnesium, tak mozna je to i po nem-nekde jsem cetla, ze se na ES take predepisuje. Ale to bricho to je des, to nikomu v tehu nepreju!!! Tak se vsichni drzte a zas napiste ![]()
Babie no nejhorší když na to začneš myslet a bát se toho. To se začne opakovat a je to síla. Taky někdy mívám tvrdnutí. A je to taky dost nepříjemný.
No a takhle to mam i s tim tvrdnutim. jak jsem doma, tak se na to vic soustredim a i si to asi nekdy privolavam. Jsem holt takova nerves-povaha:). Ale jinak dobry, snad bude spunt v pohode!
Babie tak to si můžeme podat ruce, protože jsem asi to samí to ty. Nemáš icq, skype?
Ahojky
Tak já mám stejný problém už delší dobu.Extrasystoly mám už 9let.Někdy mín,někdy vubec a někdy pořád.Je to hrozný jak to člověka muže rozhodit.Zrovna dneska jsem šla z města a celou cestu mi tak přeskakovalo že sem to cejtila až v krku to přeskakování.Jsem ted dost ve stresový situaci(pořád něco řešíme).Běhala sem stim po doktorech a měla sem i ten holter na 24hodin a nic mi nezjistily tak fakt nevim.Ale pořád si myslim že mi něco je?Prý to muže být i s unavy což ted prožívám že mě mrnous nenechá v noci vyspat.Kolikrát si říkám jestli to nemuže být nebezpečný,ale v těhu sem je měla ale docela málo.Už si říkám jestli to neni vsugerace,když furt na to myslim,to nejde na to nemyslet.
Ahojik. Tak se hlasim po nejakem case. Ted koncim 24 tyden tehu a jsem na nervy,pac mam es skoro porad. Zlaty casiky kdy jsem mela dve za den. Honi me to od rana do vecera,a jak si sednu k tv,tak mi to zacne. Jsem vyrizena. Dr mi dala magnosolv a jako nic. Neni to k vydrzeni. Snad kdo mate es tak to mate lepsi jak ja. Jediny co me uklidnuje ze mi gynekolozka rekla ze to mimi neublizuje.
Ahoj, snad nevadi, ze sem pisu, kdyz nemam mimco ani nejsem tehu. Mam problemy s ES a do roka bych prave mimi chtela, ale s ES mam trochu strach. Proto jsem trochu brouzdala na netu a nasla tuhle diskuzi. Nekdy jich mam jen par za den, nekdy to se mnou clouma od rana do vecera a nekdy mam obdobi, kdy je uplny klid. Semo, snaz se byt v klidu, cim vic na to budes myslet, tim vic se budou ES hlasit, ale sama vim, ze se to lehce rika. Hlavne, ze to mimi neskodi a je vse v poradku! Mela si ES i predtim nebo prisly s tehotenstvim? Drzim palecky, at je to lepsi! ![]()
Ahojík
Měla jsem ES i před těhu. Vím o nich i z prvního těhu, dokonce mě natáčela dr ekg a tam to chytla. Ale v tu dobu jsem se toho nějak nebála. Brala jsem to jako že to tak je. Jenže na mateřský sjem to začala nějak vnímat, a řešit to a začalo se to stupnovat. Šla jsem na kardio, jestli je vše ok, bylo. Pak jsem se vrátila po holtera, tam taky vše ok. A to už jsem právě chtěla druhý. Hrozně moc jsem se toho bála, ani nevíš jak. Když jsem otěhu, tak mi jeden den skákalo hrozně a řekla jsem si, ty bláho a je to tady. No a pak klid. Ale kolem toho 24 týdne mi to začalo celé dny. Teď byl asi týden klid, sem tam večer, sem tam přes den a včéra zase od rána do večera. Na netu jsem četla že 50% žen těhotných má extrasystoly více. Prostě nesmíme se toho bát. Je to teda humus jako blázen, když mě to dělá celé dny tak jsem schopná i brečet, a to jako mě tak vycucá že pak myslim na nejhorší a tím hůř, tím víc se to opakuje! ![]()
Ach jo, v tehu jeste vice? To si nedokazu predstavit, kdyz uz ted jsem z toho nestastna. Kdyz mam obdobi klidu, tak jsem stejne v napeti, kdy to zase prijde
Aspon, ze Ti to zachytili na EKG, ja pokazde kdyz jsem na nem byla nebo mela Holtera, tak ES ne a ne prijit
Presne jak pises, je to teda humus jako blazen! Vsichni doktori rikaji, ze je to normalni, ale stejne mam strach, kdyz se mi to nekdy deje tolikrat za den, to jsou pak ty myslenky nejhorsi
Jsem ted pred Vanoci trochu ve stresu, tak doufam, ze po nich na dlouhou dobu ES zmizi. Myslis, ze nerviky na to maji taky vliv?
Jo říkají že nervozita na to má hodně velký vliv. Taky unava, kofein, stres právě, ženský třeba před ms a tak. Já o tom četla hodně moc a stejně jak mě to chytne tak jsem na prášky
Jinak jsem se ptala kardiologa na es kolik jich člověk musí mít že by to vadilo miminku tak prý 10-titisíce. Nomrálně zdravé srdce jich denně vypudí několik stovek.. ![]()
Ahoj ![]()
Taky mám ES, mám je už několik let, ale spíš jsem víc mívala období klidu a měla je jen občas. Ani při třech těhu jsem nezaregistrovala, že by to bylo horší.
Loni kolem vánoc se mi to rozjelo fest, měla jsem je pořád, každý den, někdy 2krát, někdy od rána do večera. Kolikrát jsem z toho byla úplně vyfluslá…Šla jsem na kontrolu se štítnou žlázou, řekla to mému dr. a ten mě poslal na kardiologii. Měla jsem Holtera, který mi je zachytil, kardiolog mi udělal ECHO a zjistil, že mám na mitrální chlopni prolaps, který mi to způsobuje. Není to vada, je to „jen odchylka“, která mi kromě ES způsobuje i klidové tachykardie.
Je to na palici, dr. mi říkal, že se nemám stresovat, brát to tak jak to je, že se s tím nic dělat nedá, ale ono se to řekne..... ![]()
Někdy mě opravdu zachvátí velká panika… ![]()