Zdravím těhulky

• Otevřená skupina

Pro maminky s termínem porodu v dubnu 2019. :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
652
10.8.18 22:26

@martyba haha, ten hlad, za to jídlo se cenou už skoro blížím tomu ivf :zed: :lol: a emočně? já jen, že po tolika měsících plánování a protahování si ani nedokážu představit, jaký musí být pocit toho spontánního zjištění :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.8.18 22:35

@beneskat tak asi to tak má být :) a mimo si na vás počkalo… přirozeně to nešlo? (ale nemusíš odpovídat)
já jsem trošku po mimi toužila, ale říkala jsem si ještě máme cas a tak to nebudu řešit a nebyla 100% vhodná doba a pak se řešili tisíce jiných a najedou už ..když to vyšlo pozitivní tak jsem na to vyvaleně koukala a šla si z toho sednout :lol: :mrgreen: …nějak žiju trošku v představě, že dítě není jen tak lusknutím prstu, takže jsem byla překvapená a budu tomu věřit až to bude potvrzené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.8.18 22:41

@beneskat emoce celkem v pohodě, jen jsem byla jeden den dost podrážděná a v restauraci jsem nemohla vydržet sedět na lavici, byla mi nepříjemná na sezení :mrgreen: :mrgreen: a pak jsem trošku víc natahovala kdyz jsem viděla reportáž o úmrtí vojáků v Afghánistánu :,( což nevím jestli to k tomu přisuzovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
10.8.18 22:41

@martyba jasně, takže to pravé emotivní tóčo k tobě přijde pravděpodobně v pondělí :D u mě bylo vše v pořádku, ale manžel má genetickou mutaci BRCA2, což je takový ten gen, kvuli kterému si Angelina Jolie nechala odstranit ta prsa :palec: takže jsme to dělali hlavně kvůli preimplantační diagnóze - vybrali nám jen ta zdravá embrya, máme jich šest :srdce: a jedno už uvnitř. Ale například z první stimulace byly 4 embrya - 3 měly ten špatný gen a jedno špatný karyotyp, tak jsme stimulovali další cyklus znova.. no a tyhle dvě stimulace za sebou mě stály ovulaci :zed: takže jsme to pak ještě vše museli vyhonit hormonama.. no dlouhá cesta :roll: asi proto jsem z toho tak dojatá, že už to konečně tak je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.8.18 08:58

@beneskat jj vím co je za gen …to jste se nechali testovat nějak preventivně nebo on má v rodině takovou anamnézu? :?
Tak to chápu, že seš šťastná :) o víc gratuluji :) věřím to že dopadne dobře :) a obdivuji co si podstoupila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
11.8.18 13:48

@martyba rodinná anamnéza, děda odešel na karcinom pakreatu ve 47, máma první prso ve 32 + dodnes (je ji 60) další 3 nádory (meningeom, ledvina a pankreas - rarita, že slinivku přežila.. ). A i potom, co tohle třeba kamarádům nebo rodině celé odrecitujeme, jsou pořad schopni říct, že jim to celé přijde zbytečné :D a děkuji za obdiv, ale musím říct, že nejhorší do toho všeho byly ty státnice, hrozné načasováníčko :lol: jinak ty stimulace nejsou nic šíleného, odběr trošku nepříjemný a transfer jsme sfoukli za cca půl minuty (myslím ten samotnej výkon) :dance: za pak relativně zdravého dospělého člověka to stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.8.18 18:21

@beneskat jj :) tak pokud je tato možnost a finanční stránka to dovolí tak zas lepší, než aby jste geneticky předali horší geny …dnešní doba toto umožňuje, což je výhoda ;) ;)
me by osobně vadili ty injekce, ale možná bych si zvykla :mrgreen: jsem na to cíťa : :mrgreen:
známá když byla těhotná s druhým mimi tak ji zjistili rakovinu prsu, podstupovala myslím ozarovani v posledním trimestru, ale zvládla to :palec:
jinak my máme taky super načasování :lol: to až se dozvědí doma (myslím rodiče), tak řeknou lépe jste si to vybrat nemohli :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
11.8.18 18:55

@martyba a to rodiče budou myslet opravdu nebo ironicky? :D čím ta super doba je daná? :) jinak to, že někomu vadí ty injekce naprosto chápu, sic jsem z oboru, ale i tak jsem dlooouho kroužila nad břichem a ucukávala :lol: RT v třetím trimestru je síla, to je hrdinka, že to dali :potlesk: a přesně, předat horší geny.. musím říct, že kdokoliv byl v té linii toho genu, toho to postihlo, ten gen má šílenou penetraci, fakt toho nikdy nebudu litovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1739
15.8.18 08:21

Ahoj,muzu se pridat? Dnes jsem 4+2 a 31.8. Jdu na prvni prohlidku. Jj vlci hlad jsem zatim poznala jednou kdyz jsem mela jeste mokry tehutest 13DPO. Podarilo se nam prirozene na druhy pokus. Prvni bylo biochemicke tehu. Mam metabolickou poruchu fenylketonurii takze jsem pod dozorem lekaru. Musim drzet prisnou nizkobilkovinnou dietu.
@beneskat vzhledem k dedicnosti me poruchy bych taky resila tehotenstvi preimplementacni diagnostikou,kdyby se ukazalo,ze je i pritel prenasec. Kdo tyhle problemy v rodine nema,nepochopi a vazne klobouk dolu za to,jak jste se s tim popasovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
15.8.18 10:50

@Bruzli87 jasně, ahoj! já jsem dnes 3+6, tak to máme kousíček od sebe :) teda nebudu zatím předbíhat, dnes mam sedmý den po transferu a na testu mám zatím jen ducha, ale teoreticky jsem 3+6 :) diky za obdiv, a máš pravdu, kdo to nevidí a nemusí řešit, nemá ponětí. Je prostě super, že je v dnešní době ta možnost, že jste si přítele vyšetřili a teď víte, že do toho můžete přirozeně. :kytka: Gratuluju, na druhý pokus je super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1739
15.8.18 11:39

@beneskat diky. Mno taky jsem se na to pripravovala v predstihu, rok jsem se snazila zhubnout, ziskala kondicku a prestala kourit takze kdyz jsem vysadila antiko cyklus slapal jako hodinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
15.8.18 11:56

@Bruzli87 jo, to jsme měly dost podobně, taky jsem se připravovala nejak kolem roku, cyklus byl super, ale pak jsme museli dvakrát stimulovat, protoze poprvé nebyly žádné zdravé embryjka.. no a pak už se ovu nedostavila :? tak nakonec jsme museli hormonalně a do třetího měsíce ještě hormonalně budem.. :oops: jen tak, že jsem člověk zvídavá, mění se pro tebe s PKU něco při těhu? ti dal/dá dr. nějaké doporučení třebas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1739
15.8.18 11:59

@beneskat ja vim,cetla jsem celou diskusi. Mno nekourim uz 4 roky a jsempak za to fakt rada. Dnes si jdu po praci zacvicita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
15.8.18 12:13

to chapu, předevčírem to bylo šest let, co nekouřím, a taky si to nemužu vynachvalit. Mě dnes v noci zas chytl žaludek, tak ležim, jinak bych si taky zacvíkala. No, se psama stejněbudu muset :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.8.18 13:40

Ahojky, taky se přidávám, já jsem nejspíš 4+2, ale vzhledem k tomu že jsem měla za posledních pár dní docela bolesti břicha tak mi lékař dal kontrolu už na 22.8., tak snad bud vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny