Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vadí mi, když v TV vaří 50ti letá ženská a používá slova: rájčátka, masíčko, křeník, rejžička......
Jsem už fakt tak zaujátá? nebo se toho tak nějak teď víc používá v běžné mluvě???
Taky vám to vadí?
Nejsi sama, tady si můžeš počíst
https://www.emimino.cz/…ikaci-76915/
mám jednu takovou v práci, sice je jí 23, ale můžu ti říct,že už mi z ní stojí i chlupy na zádech.....to je furt:dáš si kávičku se smetánkou a cukříčkem? půjdem se napapat? atd brrr, jen si na to vzpomenu…
tohle mi nějak vůbec nevadí,ale co mi vadí,když mě moje rodiče,hlavně táta,oslovuje před známými Gábinko a hlavně bráchovi Davídku,je to šílený ![]()
Jo můj šéf tak říká svým kamarádům, to přijde sto kilovej chlap jak hora on se ho ptá: „dáš si kafe Mirečku?“ ![]()
Gábííí píše:
tohle mi nějak vůbec nevadí,ale co mi vadí,když mě moje rodiče,hlavně táta,oslovuje před známými Gábinko a hlavně bráchovi Davídku,je to šílený
Tak to dělá tchýně. Zdrobněle oslovuje mě, manžela, švagrovou i svého (skoro sedmdesátiletého!) partnera. Ale u ní to bude asi profesionální deformace.
Víc mě dostává moje mamka, která mi říká zdrobněle jen ve chvíli, když se jí nelíbí něco, co jsem udělala…
Jinak zdrobněliny taky používám, ale jenom doma, kde se nic neděje. Na veřejnosti se snažím krotit…
Ale když se to nepřehání a nedělá se dvojité zdrobnění, tak mi to nevadí. Ve chvíli, kdy někdo bumbinká kafínečko se smetaničkou a papinká k tomu rohlíček s dobroučkým máslíčkem, tak to je na mě opravdu moc…
Mišuna píše:
Nevím jestli přímo vadí, určitě mi to připadá směšný a u lidí kteří tak mluví mám zkušenost, že jsou mistři přetvářky. Hlavně v práci v mezilidských vztazích, tam jak někdo začně mluvit podobným stylem tak pryč od něj.
Jo je fakt, já když v práci vlezla do účtárny, tak to tam bylo samý Janička, Maruška, Raduška a dělaly tam čtyřicetiletý ženský ![]()
Mě to malilinko irituje, ale jen když je to používáno účelově..
Dám příklad - měli jsme slezinu z gymlu a za pár dní mě mailem prosí spolužačka o FOTEČKY..
V tu chvíli vidím, jak se jako snaží být milá až roztomilá, ale v podstatě taková není, je normální..
Takovéto diblikovství samoúčelné..bléééé
Další co nesnáším - lidičky, srdíčko..
Billi píše:Gábííí píše:
tohle mi nějak vůbec nevadí,ale co mi vadí,když mě moje rodiče,hlavně táta,oslovuje před známými Gábinko a hlavně bráchovi Davídku,je to šílenýTak to dělá tchýně. Zdrobněle oslovuje mě, manžela, švagrovou i svého (skoro sedmdesátiletého!) partnera. Ale u ní to bude asi profesionální deformace.
Jinak zdrobněliny taky používám, ale jenom doma, kde se nic neděje. Na veřejnosti se snažím krotit…
Víc mě dostává moje mamka, která mi říká zdrobněle jen ve chvíli, když se jí nelíbí něco, co jsem udělala…
Ale když se to nepřehání a nedělá se dvojité zdrobnění, tak mi to nevadí. Ve chvíli, kdy někdo bumbinká kafínečko se smetaničkou a papinká k tomu rohlíček s dobroučkým máslíčkem, tak to je na mě opravdu moc…
kapitola sama o sobe je MMB, nic proti uzivatelkam, obcas tam take nakouknu, ale tohle me dostalo. mozna to znate
Já to nesnáším a nesnáším kvůli tomuhle zdrobňování i Lucii Bílou..občas bych jí i s těma lidičkama a krásnejma srdíčkama nakopala do prdele!
Teda nějak to precházím a moc to nevnímám, ale takhle popsané to je mazec ![]()
Dokonce jsem se podívala co píšu já
a už vím proč ty moje věci nikdo nekupuje ![]()
lucie.t píše:
kapitola sama o sobe je MMB, nic proti uzivatelkam, obcas tam take nakouknu, ale tohle me dostalo. mozna to znate
VeKo píše:
Jo můj šéf tak říká svým kamarádům, to přijde sto kilovej chlap jak hora on se ho ptá: „dáš si kafe Mirečku?“