Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, prosím o radu.
U babi mame bazen tampu,3.66×0.90, najednou voda zelena jak brcal,zachlorovali jsme, dali algeostop,voda zesvetlala,PH upraveno ale stale zelena,na dne jsou videt srazene cucky (asi ras)ale stale se nic vic nedeje,kartusova filtrace to nepobira, vysavac nemame.da se voda jeste zachranit????
Ty srařené cucky jsou správné, takto se vysráží ta zelenost té vody a usadí se na dně je to třeba vybrat sítkou nbo vysát my na to máme vysavač. Vyšlete dti nebo manžela e sítkem a at jdou lovit ![]()
Kapsarecek píše:
Ahojky, prosím o radu.U babi mame bazen tampu,3.66×0.90, najednou voda zelena jak brcal,zachlorovali jsme, dali algeostop,voda zesvetlala,PH upraveno ale stale zelena,na dne jsou videt srazene cucky (asi ras)ale stale se nic vic nedeje,kartusova filtrace to nepobira, vysavac nemame.da se voda jeste zachranit????
Nám se voda zkazila, když začalo být ošklivě. Nezachránili jsme to ani chlórem ani mořskou solí…Byla to hrůza, ze dne na den. Včera jsme ho vypustili a zazimovali. Stejně už nemá být hezky.
Příští rok koupíme pískovou filtraci. Snad to bude lepší. Ta kartušová nic moc.
Michaelakkk píše:
Ty srařené cucky jsou správné, takto se vysráží ta zelenost té vody a usadí se na dně je to třeba vybrat sítkou nbo vysát my na to máme vysavač. Vyšlete dti nebo manžela e sítkem a at jdou lovit
sítku jsem zkousela,nejde to,jen se to rozvýří
Kapsarecek píše:Michaelakkk píše:sítku jsem zkousela,nejde to,jen se to rozvýří
Ty srařené cucky jsou správné, takto se vysráží ta zelenost té vody a usadí se na dně je to třeba vybrat sítkou nbo vysát my na to máme vysavač. Vyšlete dti nebo manžela e sítkem a at jdou lovit
Hm aha, no takv tom případě nemá mysl tam dávat algeotop, jelikož ten vysráží zelenou vodu do cucků a kdž nemáte jak je odstranit nedotanete j z vody nikdy… to už pak jen zbývá vměnit vodu.. A jaký máte bazén? vysavač by se vám určitě nevyplatil?
My bazén zrušili včera, zelenej hnus
, zkazilo se to po bouřkách, no nepřikrejvali jsme a taky máme jen kartušovou filtraci, ta nebere skoro nic
, pískovou máme koupenou, ale teče a vysavač zvažuju, jeden rok jsme odsávali čerpadlem, ale bylo to hrozně pracné.
Jo a sítko na lovení - nejlepší je z punčocháčů, vše ostatní je moc řídké a proteče to zpátky, takže oběhnem bazén párkrát dokolečka, teda ve vodě
, bordýlek se usadí na prostředku a pak odlovíme, chce to ale několikrát zopakovat.
No a uchází nám prstenec, tyhle levné bazény jsou nanic, víc jak dvě sezony nevydrží
, na druhou stranu - za cenu slušnýho kvalitního jich můžu mít 20 a pochybuju, že ten dobrej by vydržel 30-40 let provozu
Jen ta hromada odpadu (20 bazénu s 20 filtracema) mi na tom vadí ![]()
Ještě jsem zapoměla - sousedi do bazénu nasypali kvantum soli a voda stále čisťounká…
tý jo, to mě zajímá. Vy sypete do bazénu sůl? A fakt to pomáhá? Máte nějakou speciální? U našich mají bazén z mountfieldu s pískovou filtrací, ale vodu taky krásně zelenou. Zalévají savem a chlorem, nic jiného nedávají. Ph tedy měří, ale nestalo se, že by bylo normu
ahojky,my máme velkej zapuštěnej bazén,5,5m a 1,20hloubka,taky jsme zezačátku měřili ph a chlor a kontrolovali řasy..atd a stálo to spousty peněz,jelikož to není zrovna levný provoz,ale nakonec jsme tam začli dávat jen velkou chlorovanou tabletu,která je ještě s něčím..to nevím a plave v plováku…a ještě nikdy jsme nemuseli vypouštět bazén,je stále čistej,jen doplnujeme tablety a chce to teda ještě kvalitní pískovou filtraci,kartušová je na nic..a máme jí napojenou na časovač,že se poučtí sama,asi myslím každé tři hod.a jinak ten usazený bordel jedině luxem,jinak se zvíří a nejde to.jo a při velkém provozu se trochu zkalí tak tam lejeme projasnovaš,aby byla voda jiskřivá…takhle to děláme my a problém s vodou nikdy nebyl
no,neumím si představit,že by jsme vypoštěli 28000 litrů!
![]()
Já radím vločkovač a pak výřit a výřit a filtrovat a filtrovat. My ze zelenýho brčálu udělali zase azůro.....no jen jestli se ještě vykoupem, počasí nic moc. Majka.
kecačka píše:
ahojky,my máme velkej zapuštěnej bazén,5,5m a 1,20hloubka,taky jsme zezačátku měřili ph a chlor a kontrolovali řasy..atd a stálo to spousty peněz,jelikož to není zrovna levný provoz,ale nakonec jsme tam začli dávat jen velkou chlorovanou tabletu,která je ještě s něčím..to nevím a plave v plováku…a ještě nikdy jsme nemuseli vypouštět bazén,je stále čistej,jen doplnujeme tablety a chce to teda ještě kvalitní pískovou filtraci,kartušová je na nic..a máme jí napojenou na časovač,že se poučtí sama,asi myslím každé tři hod.a jinak ten usazený bordel jedině luxem,jinak se zvíří a nejde to.jo a při velkém provozu se trochu zkalí tak tam lejeme projasnovaš,aby byla voda jiskřivá…takhle to děláme my a problém s vodou nikdy nebyl![]()
![]()
no,neumím si představit,že by jsme vypoštěli 28000 litrů!
![]()
Můžu se zeptat na jak dlouho tu filtraci pouštíte?
pouštíme jí asi na hodinu,myslím,ale nevím to ted přesně musela bych se zeptat manžela,ale ten už spinká..
jo asi na tu hodku,ale po těch třech hodinách vedne i v noci.
Jak na podomacku vyrobeny vysavac :
trubka (nasada na lopatu atd.) + trychtyr + hadice
na hadice pripevnime trychtyr a to cele pripevnime na trubku, ponorime do bazenu a nasajeme vodu hadici jako vino (pozor na loknuti), a udelatko vysava… ![]()
Prosím o radu letost mám stále zelenou vodu, mám vysavač, i pískovou filtraci avoda je pořád zelená. poradí mě někdo.