Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Madelaine píše:
@LUCIPERKA-ddub Asi jsem mimo, ale jak souvisí bezesporu zrůdné chování němců za 2SV s volbou prezidenta ČR? Pokud se jedná o tu tisíckrát omílanou kritiku odsunu sudetskýcb němců, tak jsem ráda, že se našel (po Havlovi) alespoň jeden politik, který měl odvahu to říct. Přestože jejich vysídlení bylo podle mého názoru v té době nevyhnutelné, protože ty dva národy už po tom, co se stalo, prostě nemohly žít společně na území jednoho státu, nelze popřít, že odsun postihl spoustu nevinných lidí (ne všichni němci byli nacisti) a že se při něm děla zvěrstva. A nelze omlouvat vlastní zvěrstvo tím, že ten druhý se dopustil ještě většího.
Naprosto souhlasím! Ve vedlejší diskuzi jsem to napsala a Luciperka mi taky napsala, že jsem mimo a že jí je ze mě na
Jsem tedy ráda, že nejsem sama s podobným názorem ![]()
@marye píše:
chápu dobře, že z tvého příspěvku vyplývá:
volič Schwarzenberga = slušný člověk
volič Zemana = primitiv???
to snad ne
Tos řekla ty, já nic takového v příspěvku neuvádím.
@MartinaIrena píše:
Tos řekla ty, já nic takového v příspěvku neuvádím.
napsala jsi: „Upřímně řečeno, existuje ideální člověk? To by už asi nebyl člověk. Nikdo není bez chyby. Myslím si, že tyto volby ukážou, jestli převáží slušnost nebo primitivismus českého národa.“
tak mi prosím vysvětli, co je ta slušnost a co ten privitimismus českého národa, když to mají ukázat tyto volby a nemyslíš to na voliče? ![]()
@marye píše:
napsala jsi: „Upřímně řečeno, existuje ideální člověk? To by už asi nebyl člověk. Nikdo není bez chyby. Myslím si, že tyto volby ukážou, jestli převáží slušnost nebo primitivismus českého národa.“
tak mi prosím vysvětli, co je ta slušnost a co ten privitimismus českého národa, když to mají ukázat tyto volby a nemyslíš to na voliče?
Tak tedy trochu polopatičtěji: bylo tím myšleno, že budeme mít takového prezidenta, jakého si zasloužíme. Ale nemám ráda, když někdo podsouvá význam slov nebo překrucuje to, co řekne někdo jiný. To nás hezky učí již nyní jeden z prezidentstkých kandidátů, že?
@marye píše:
kampaně nejsou úplně košer. on prostě vede kampaň takovým způsobem, který mu může pomoci k vítězství. neříkám, že s tím souhlasím. ale mně se taky nelíbila Schwarzenbergova kampaň před prvním kolem, která zmasírovala mladé lidi a spoustu nerozhodnutých. smiřte se s tím - tohle je regulerní boj, v němž každý užívá jiné zbraně. o voličích to zase tolik nevypovídá. víc o nich vypovídá tahle diskuse. závěry by se vám taky nemusely až tolik líbit…Příspěvek upraven 19.01.13 v 12:58
Já bych zase chtěla požádat o vysvětlení k tomuto názoru výše. Připustím, že Zemanovy výroky o degeneraci knížat, o tom, že 50% Čechů jsou dobytci apod., je jen politická kampaň. Jak mu ale mohu věřit, že po usednutí na trůn se bude chovat slušně, když již nyní vystupuje takto? Nějaká fakta, co by třeba jeho slušnost z minulosti prokázala?
@LUCIPERKA-ddub píše:
Ty si úplně mimo?! A kdo bude vracet čechům rozkradené nemovitosti i veškerý majetek zabraný němci? Já mám naštěstí babičku, která je pamětníkem tohoto zrůdného jednání němců za druhé světové války. Kolik poslali lidí na nucené práce, dětí na převýchovu do Německa a mužů, žen i dětí!!! do kencentáků, ze kterých se nevrátili!
Sudety nevymizeli, bydlím v bývalém sudetském území. Proč myslíš, že Němci sudety zabrali? Protože tu Češi stavěli obranou linii. Přečti si o tom a neškodilo by zavítat někdy sem a porozhlídnout se, máme tu Březinku, Haničku a jiné vojenské pevnosti, které měli být obranou proti vpádu vojsk, leč nestihly se dostavět komplet jak bylo plánováno a také sme byli zrazeni a obětování při mnichovské dohodě, která je označována jako > o nás bez nás
Tak Březinka, Hanička i další pevnosti by nám i v případě plného vyzbrojení a bojové pohotovosti byly prd platné. Vývoj zbraní šel tehdy tak rychle dopředu, že byly zastaralé už ve stadiu výkresů. Zkus si najít někde historii dobývání belgické tvrze Aubin-Neufchateau nebo francouzských tvrzí La Ferté, Kerfent a Bambesch v květnu 1940. A k tomu si připočítej výsadkový útok na supertvrz Eben Emael.
Pokud se někdo chce bavit o válce, jsem k dispozici.
A co se týká odsunu sudetských Němců, tak to bylo řešení naznačené v Jaltě a detailně dohodnuté v Postupimi. Rozhodly o něm hlavní vítězné mocnosti a my jsme byli jen vykonavateli. Je zajímavé, že třeba vůči Polsku (kde ztratili 110 000 km čtverečních) Němci požadavky nevznášejí…
@MartinaIrena píše:
Já bych zase chtěla požádat o vysvětlení k tomuto názoru výše. Připustím, že Zemanovy výroky o degeneraci knížat, o tom, že 50% Čechů jsou dobytci apod., je jen politická kampaň. Jak mu ale mohu věřit, že po usednutí na trůn se bude chovat slušně, když již nyní vystupuje takto? Nějaká fakta, co by třeba jeho slušnost z minulosti prokázala?
nevidím jediný důvod, proč bych měla prokazovat slušnost jednoho ze dvou pro mě nepřijatelných kandidátů ![]()
takže z toho vyplývá, že pokud zvolíme Schwarzenberga, jsme slušní, pokud zvolíme Zemana, jsme primitivové? nebo jsem ty dva výrazy přiřadila naopak? mně je to totiž úplně jedno, já už jsem z volby zklamaná teď ![]()
Ale už jsem z těch voleb tak špatná, že jsem o tom i napsala báseň ![]()
@marye To mě mrzí, že je ti to jedno. Tak pro inspiraci, kdyby ses náhodou chtěla ještě rozhodnout:
Neber to nijak, že agituji, jen píšu, podle čeho jsem se rozhodla já.
Budu volit pana Schwarzenberga. K otázce proč, tak proto, že:
Budu volit pana Schwarzenberga. K otázce proč, tak proto, že: •v 70. a 80. letech jako předseda Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva neocenitelně přispěl k zániku komunistického bloku a komunistické diktatury •má zkušenosti jako ministr zahraničí a je jako politik uznáván ve světě •má zkušenosti ve spolupráci s Václavem Havlem, kterého jsem jako prezidenta uznávala •nevystupuje arogantně, nepoužívá pejorativní výrazy •není zatížen komunistickou minulostí •jsou známi jeho pokrevní předci, je potomkem Přemyslovců a jeho pradědeček u Lipska porazil v Bitvě národů Napoleona •nestojí za ním prokazatelné korupční skandály •a zcela intuitivně jsem na něj pomýšlela jako na prezidenta již před pár lety, protože na mne působí jako vlastenec
Příspěvek upraven 19.01.13 v 20:05
@MartinaIrena já si ty jeho urážky pamatuju. On se o národu opravdu takto vyjadřoval a já to poslouchala se zaťatými zuby. To je na tom to nejsmutnější.
Vždyť to bylo roky stejné jako včera na té primě. I když včera asi překonal sám sebe. Krom toho lze na internetu v pohodě dohledat dost starých novinových článků (z r. 2002, 2006, 2008 atd.) a video záznamy. Jak se o něm tehdy psalo a mluvilo, co o něm říkali politici na plnou pusu, jaký na něj měli názor lidi, co ty jeho výroky, že už nebude kandidovat na prezidenta, co výroky, že už do politiky nepůjde, když pohořela u voleb jeho strana spoz. Ne všechno je kampaň.
@marye já už jsem ti to psala, nevím, jestli jsi to četla, ale fakt nejde o názory holek na miminu, ale o to, kdo bude sedět na hradě (mně osobně uráží zeman, ne tady nějaká uživatelka s no name nickem). Fakt si ještě radši rozmysli, kdo je menší zlo a kdo je zlo.
@kaminky
zjišťuji, že vnímání zla je velice subjektivní. to, že se někdo navenek chová slušně, ještě nemusí nutně znamenat, že je tím menším zlem. chápu, že pro vás je KS ten lepší a respektuji to. respektujte můj názor i vy.
@kaminky Víš co, já Marye na jednu stranu rozumím. Osobně se mi nelíbí, jaký vliv mají média a jak umí překroutit různé věci, které se staly jinak, protože si to někdo zaplatí nebo si vymyslet pro zvýšení sledovanosti nesmysly. A pak něčemu věř. Je to fakt blbá doba. Kam se poděly lidské hodnoty jako pravda, upřímnost, vlastenectví, solidarita atd. Proto jsem třeba nemohla volit Fischera, jelikož jeho si zaplatili právě mediální magnáti. Ráda bych viděla v politice Táňu Fischerovou a Zuzanu Roithovou, ale obě na mě působily tak, že žraloci, kteří se v politice pohybují, by je rozcupovali. Pan Schwarzenberg na mě působí solidním dojmem, ale jako silná osobnost. I proto volím jeho.
@MartinaIrena
jedno mi to není, jsem z toho spíš nešťastná. ale prostě to tak je, musím respektovat, že dvě skupiny voličů byly silnější než ta má.
a s médii naprosto souhlasím - jasně je vidět, že třeba idnes straní KS a novinky MZ…