Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17581
19.1.13 14:08
@elanaa píše:
Marye, my se prostě neshodnem…Jestliže někdo vede kampaň tím způsobem, že uráží a zesměšňuje svého protivníka, navíc mu zasazuje takový podpásovky, že jednomu vstávají vlasy na hlavě (to o knížecích degenech bylo teda přes čáru a podle mě selhal moderátor, který toto měl okamžitě utnout a zahrát do autu, naštěstí KS se s tím opět popral s noblesou sobě vlastní), tak mu to sice možná (a já bych řekla že pravděpodobně) dopomůže skutečně k vítěztví, ale, a oklikou se opět dostáváme k tomu, co se Vám prvně nelíbilo, bude to díky hlasům tupců a hospodských řvounů (záměrně jsem to dohnala ad absurdum! jo?), protože pokud se takovýhle styl kampaně někomu líbí, tak to o něm hodně vypovídá, neb slušný člověk jím musí zhluboka pohrdat.Tobě se nelíbilo, že KS „zmanipuloval“ mladé, že je přesvědčil, že i stařec je in. Dobrá, ale on jen vyzdvihoval svoje klady (nebo jak to líp říct), prostě ta kampaň byla o tom, zda přesvědčí, že ON je ten lepší (nejlepší). Zeman na to jde opačně, on přesvědčuje, že PROTIVNÍK je horší a navíc dává rány na solar a jako bonus tím, že stále mluví o protivníkovi a jeho záporech, nedává příliš prostoru k tomu, aby se někdo šťoural v záporech jeho samého, protože ten někdo se musí nejprve obhájit a na víc mu nezbyde čas. Takže v principu vedení obou kampaní cítím značný rozdíl.

uvedla jsem, že se mi nelíbí ani jedna z kampaní. tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.1.13 14:09

@eumedon Ale vzpoměla jsem si díky tomu na to, jak MZ pronesl něco v tom smyslu, že KS není rozumnět, ani když mluví německy. Pro mě je nepřijatelné takto zneužívat nezaviněných slabin protihráče. Prostě nehodné pana prezidenta :nevim:. A tečka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.1.13 14:30

@elanaa Krásně vystiženo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 14:38

@marye @Wiolla a všichni.. o kampaň nejde, ani o výroky voličů na netu, placky, potlesk, řev davu atd. Co si tím budem zatěžovat hlavu… Jde jedině o to, KDO tam bude sedět.

Vhození neplatného hlasu na prostest je lepší volba než nejít vůbec, akorát je tam riziko, že vyhraje ten horší. A jeden z nich horší opravdu je.

Oba mají mouchy. Oba, já to vidím, že je má i Schwarzenberg. Ale.. pokud jde o vládní průšvihy a kritiku hospodaření, zákonů apod., tak by měl Zeman mlčet a dělat nenápadného, protože si nejdřív musí zamést před vlastním prahem.

A co hlavně - po včerejším vystoupení, které opravdu bylo ubohou žumpou, tak pro mě osobně je NEPŘÍPUSTNÉ, aby takhle vystupoval náš prezident :idea:

A vzhledem k tomu, že jeden z nich to bude :|, tak přes všechny výhrady, které vnímám a uvědomuji si je, nezbývá nikdo jiný než Schwarzenberg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
19.1.13 14:52
  • Citovat
  • Upravit
31387
19.1.13 14:54

@kaminky asi něco takového bych řekla taky, snažila jsem se to napsat pro @marye, ale prostě nejsem mistr zkratky, takže to neumím. Princip je jasný-jeden z těch dvou tam prostě usedne, proto mi vhození neplatného hlasu přijde stejně k ničemu, jako nejít volit vůbec, protože to by neplatně muselo hlasovat 100% voličů. Vím, že tu včera běhal ten článek, který se pokoušel naznačit, že i neplatný hlas je hlasem, protože jejich velké množství snižuje legitimitu prezidenta-ale před kým? Ve světě (pro který prezidenta hlavně volíme), je každému šumák, jak byl zvolen, prostě tu je. Kampaní, takovou či makovou, se oba odkopali, oba ukazují styl svého jednání, své vlastnosti, dobré, horší, slabiny, plusy. A je na voličích, čí způsob je pro ně přijatelnější, jakým stylem chtějí, aby s nimi bylo jednáno, jakým způsobem má být (a bude) náš stát reprezentován navenek. Kampaň je prostředek, nikoli cíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.1.13 15:11

@elanaa No tak repprezentace toho či onoho bych řekla, že vyjde na stejno, on nás jako národ suprově uvedl už Klaus, takže si myslím, že sem tam nějakej šplecht Zemana, nebo mumlání knížete už nás nevytrhne. Myslím, že důležitější je, jak se staví hlava státu ke svému národu. Zatím byl president pravičák a podle toho se taky chovalMožná je důležité litelární nadání, nebo si umět spočítat, kolik mi to vynese, nebo kolik pustím zlodějů z basy. Netvrdím, že se mi líbí oba kandidáti, naopak se mi nelíbí ani jeden, jen prostě uvažuju jako čech, občan tohoto státu.(a to nemusím sedět ve 4.cenové).
Mě se tady strašně líbí, jak se propaguje ten, nebo onen kandidát, je jedno o jaké volby jde a pak se tu brečí, jak je to, nebo ono špatně. Až pan kníže dojde se svýma kamarádama na to, že se zbytečně vráží peníze pro matky na RD, nebo se vyplácí různé příspěvky a sáhnou na ně, bo potřebuje ušetřin na vyhazování peněz do luftu, to bude tóčo. Už se těším, jak si tady počtu.

• Citovat
  • Upravit
67
19.1.13 15:22

@bamba Myslíš, že se ke svému národu staví dobře člověk, který jeho třetinu označuje za blbce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
19.1.13 15:25
@bamba píše:
Myslím, že důležitější je, jak se staví hlava státu ke svému národu.

Pro mne je to take dulezite, proto volim KS. Nebudu volit MZ, ktery tento narod nazyva idioty a dobytkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
19.1.13 15:27

@bamba takže pouze tvůj názor je ten správný a pouze ty jsi ta skvělá, která volí dobře? Působíš tak na mě :nevim: Co budeš dělat až tvůj Zeman udělá něco co se dotkne i Tebe a nebude se Ti to líbit? Možná radši pomlčíš, aby ses neshodila, že jsi špatně zvolila že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 15:53

@Madelaine upřesnění: 50% národa je dobytek, 30% pitomci a zbytek má jiný názor. Takže já, která jsem dobytek nebo pitomec, ho mám volit?

novináři a politici (a ostatní) jsou póvl, žumpa, hovada, fekálie, podvraťáci, myšlenkové ojetiny.. kurvičky atd. (pointa rozvedena do 10minutového monologu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.1.13 15:54

To jsem nikdy nenapsala, že můj názor je ten správný a nikomu ho nevnucuju. @Madelaine @bubli nevím, já ho neslyšela se tak vyjádřit. Ajak víte, že ten druhý nás za blbce nemá?

• Citovat
  • Upravit
5545
19.1.13 16:06

@bamba mozna, ze KS nas ma za blbce taky, do hlavy nikomu nevidim ale alespon to verejne neprezentuje. Podle meho by se prezident podobnych projevu mel zdrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.1.13 16:07

@kaminky Krásně jsi to vystihla, samozřejmě i KS není bez vady. Ovšem v tomto duelu je pro mě rozhodně vítěz právě on, což jsem tu, pravda, nezdůraznila. I když člověka dokonalého najít nepochypně nelze. Nesouhlasím s tebou jen v jedné věci - i o kampaň jde, protože mně třeba vadí, že (alespoň dle mého) férová a slušná z jedné strany není, ač MZ rád podotýká, že je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 16:10

@bamba Daně a dávky řeší vláda a parlament, prezident má omezené pravomoci, když si vláda postaví hlavu, nenadělá s tím vůbec nic. Prezident není diktátor, aby mohl kecat do všech možných zákonů o všem možném a všechno vědět jako vševěd (a dokonce ani Zeman ne). Jakmile Schwarzenberg odejde, končí zřejmě i Kalousek, jehož stranu nikdo nezvolí. Nebo možnost č. 2 = teď Schw. nevyhraje a zůstane ve vládě jako ministr zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová