Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne že bych někdy vůbec chtěla volit Zemana, ale když jsem ho včera slyšela obšírně vykládat, že knížata jsou zdegenerovaná proto, že nemusela znásilňovat svoje nevolnice, bo měla právo první noci, zatímco „zemani“ se se znásilňováním museli obtěžovat a proto nezdegenerovali, tak se za něj stydím už teď. Doufám, že si tohle přečtou v Lucembursku, Belgii, Anglii, Švédsku atd. Myslela jsem si, že je to aspoň inteligentní člověk, ale on už mu ten mozek senilní.
No řeknu to ještě jinak, před válkou jsme se paktovali se západem a ten nás bez mrknutí oka prodal němcům. Pak jsme lezli do za-ku rusům i když v tomto případě asi nešlo moc odporovat. Stalin byl druhej Hitler.No a když bysme mohli být konečně svobodni, žít si v klidu, tak zas lezem do pr-ele amíkům a západu. Nejsem tak naivní, abych si myslela, že tak malý stát si vystačí sám, ale proč se neustále podřizovat jiným? Komunisti i když někomu ukradli, tak k tomu vybudovali průmysl, který za vlády Klause byl rozkraden a rozdán. Chvástali se zahraničníma investorama, kterým dali zadarmo náš majetek a ti s velkým díkem z čechů udělali novodobé otroky. A bude hůř, nic neprodukujem, teda nic, z čeho by do státní kasy plynuly peníze, takže budeme čím dál víc zadluženi, čím dál víc přišrcováni a jak toto může dopadnout? Všichni utečem do okolních západních států a tady pak fakt poroste jen ten plevel a tráva, z obydlí budou ruiny a západ sem bude dělat výpravy a ukazovat, jak jeden blbej národ neměl vlastenectví v krvi a jak dopadl.
Marye, my se prostě neshodnem…Jestliže někdo vede kampaň tím způsobem, že uráží a zesměšňuje svého protivníka, navíc mu zasazuje takový podpásovky, že jednomu vstávají vlasy na hlavě (to o knížecích degenech bylo teda přes čáru a podle mě selhal moderátor, který toto měl okamžitě utnout a zahrát do autu, naštěstí KS se s tím opět popral s noblesou sobě vlastní), tak mu to sice možná (a já bych řekla že pravděpodobně) dopomůže skutečně k vítěztví, ale, a oklikou se opět dostáváme k tomu, co se Vám prvně nelíbilo, bude to díky hlasům tupců a hospodských řvounů (záměrně jsem to dohnala ad absurdum! jo?), protože pokud se takovýhle styl kampaně někomu líbí, tak to o něm hodně vypovídá, neb slušný člověk jím musí zhluboka pohrdat.
Tobě se nelíbilo, že KS „zmanipuloval“ mladé, že je přesvědčil, že i stařec je in. Dobrá, ale on jen vyzdvihoval svoje klady (nebo jak to líp říct), prostě ta kampaň byla o tom, zda přesvědčí, že ON je ten lepší (nejlepší). Zeman na to jde opačně, on přesvědčuje, že PROTIVNÍK je horší a navíc dává rány na solar a jako bonus tím, že stále mluví o protivníkovi a jeho záporech, nedává příliš prostoru k tomu, aby se někdo šťoural v záporech jeho samého, protože ten někdo se musí nejprve obhájit a na víc mu nezbyde čas. Takže v principu vedení obou kampaní cítím značný rozdíl.@marye píše:
kampaně nejsou úplně košer. on prostě vede kampaň takovým způsobem, který mu může pomoci k vítězství. neříkám, že s tím souhlasím. ale mně se taky nelíbila Schwarzenbergova kampaň před prvním kolem, která zmasírovala mladé lidi a spoustu nerozhodnutých. smiřte se s tím - tohle je regulerní boj, v němž každý užívá jiné zbraně. o voličích to zase tolik nevypovídá. víc o nich vypovídá tahle diskuse. závěry by se vám taky nemusely až tolik líbit…Příspěvek upraven 19.01.13 v 12:58
@Ariadne Z takto smýšlejících lidí, jako jsi ty je mi smutno. Povyšuješ se nad druhé a to o mnohém svědčí. Ne každý, kdo nemá vzdělání a sedí u desítky je blbec, ale ani ten co má VŠ nemusí být inteligentní.
S moderátorem máš pravdu, zírala jsem s otevřenou pusou na to, jak nic nedělá
. Ale s tím, že vyhraje Zeman - to mi ani nenaznačuj, natož piš
!
@elanaa píše:
Marye, my se prostě neshodnem…Jestliže někdo vede kampaň tím způsobem, že uráží a zesměšňuje svého protivníka, navíc mu zasazuje takový podpásovky, že jednomu vstávají vlasy na hlavě (to o knížecích degenech bylo teda přes čáru a podle mě selhal moderátor, který toto měl okamžitě utnout a zahrát do autu, naštěstí KS se s tím opět popral s noblesou sobě vlastní), tak mu to sice možná (a já bych řekla že pravděpodobně) dopomůže skutečně k vítěztví, ale…
@bamba Tak každému je smutno z něčeho jiného, že. Mně třeba z chování pana Zemana a z toho, že někdo ho může schvalovat. Z toho je mi smutno fest teda, a budu ještě smutnější, až z toho bude mezinárodní ostuda.
@jajul mě přišlo, že to moderátora ještě pobavilo
Škoda, že se to nestalo u Moravce, ten by s ním jinak vyběhl. A to druhé…co nelze MZ ani v nejmenším upřít je to, že je to opravdový Čech. Zná českou povahu a její slabiny a oboje mistrně využívá ve svojí kampani, dobře ví, že ten otřepaný vtip o tom, že „soused má tlustější kozu a ty bys chtěl taky takovou? ne já chci, aby sousedovi ta koza chcípla“ přesně odráží charakter valné většiny národa a na tom to celé postavil. „Přece si neposadíme na Hrad Knížete, který se měl celý život jak prase v žitě“. To je kampaň MZ v jedné větě, bohužel ![]()
@eumedon No jak jsem psala, já rozhodně ne, napsala jsem něco nepochopitelně? ![]()
@elanaa Pravdu díš. Bohužel já už postupně, čím jsem starší, tím se začínám za ten náš národ pomalu, ale jistě stydět..
@Denisa56 píše: … Ty obdivuješ šlechetnost pana K. S. a kritizuješ chování M. Z., ale sama se ve skutečnosti svým vyjadřováním a přístupem řadíš spíš k tomu M. Z.
Přesně tak. Dokonce se domnívám, že K. S. by se o svých nevoličích takto nikdy nevyjádřil. ![]()
Uff nevím, jestli jsem někde označila Zemana něčím horším než tím, že je arogantní. A tady přece nejde vůbec o to, jestli je někdo lepší nebo horší půlka. Moje mamka taky volí Zemana a není to ta horší půlka a nikde nebylo řečeno, že KS volí lidí jen s VŠ vzděláním. Tady jde spíš o sympatie k vyjadřování těch dvou a to, že se ve 4.cenové mluví sprostě je pravda. Zřejmě se budou víc smát výrokům Zemana než KS.
už vím, jak se KS cítil, když ho chytli za slovíčko a celé to překroutili. Pak zase složitě vysvětloval, jak to myslel ![]()
@Ariadne Já tě chápu jak to myslíš a nemyslím si, že se tím nějak povyšuješ nebo že urážíš někoho bez vzdělání.
Já osobně si myslím, že opravdu ti lidé, kteří vysedávají každý den v hospodách, hernách a podobných putikách - tak těm je určitě sympatičtější Zeman - co si budeme nalhávat, lidé, kteří do sebe klopí každý den škopek za škopkem a rum za rumem, mají podobný vyjadřovací schopnosti (vulgární a urážející) - neříkám, že úplně všichni, ale bude jich hodně z této skupiny.
Pokud ale někdo volí Zemana, protože hledal informace, líbí se mu jeho postoje, názory atd atd, tak to je v pořádku a nic proti tomu nemám a tento názor jim neberu.
A i na druhé straně se mi nelíbí, že někdo chce volit K. S. jen proto, že je to „in“.