Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
19.1.13 16:29

@bamba http://zpravy. tiscali. cz/zeman-se-rozjel-v-cr-je-tretina-pitomcu-i-jim-nabidnu-pevny-ekonomicky-stat-206065

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 16:38

@LUCIPERKA-ddub diskuze na toto téma už proběhla.. odpověď viz celá ta diskuze.

A jinak, ty máš dojem, že Němci obydleli Sudety až za války, když je zabrali? :lol: nebo to měl být nějaký vtip? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 16:41

@Madelaine jo aha, takhle :lol: To jsem zrovna nečetla, ale ono je to složitější, 1/3 jsou pitomci a 50% je dobytek.
 http://www.blisty.cz/art/66696.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
19.1.13 16:47

@kaminky To si asi nikdo nemyslí. Němci bydleli v Sudetech i před válkou, stejně jako tam bydleli i Češi, které oni na začátku války vyhnali, ti lidi tam odtud kolikrát utíkali s tím nejnutnějším a veškerý majetek tam nechali. Díky bohu válka dopadla jak dopadla a Němcko, jako stát, který ji rozpoutal, za to pak nesl důsledky. Nepopírám a nejsem hrdá na to, že se děly zvěrstva, kdy třeba v Ústí nad Labem shodil dav z mostu do Labe neměckou maminku s kočárkem. To je nefalšovaná hrůza. Na druhou stranu, my jsme v té válečné době nežili, neumíme si předtavit, čím spousta lidíé prošla, kolik lidí přišlo o své blízké, kolik jich bylo zplynováno… Fašisti se chovali jako bestie a nerozlišovali, jestli jde o vojáky nebo civilisty. Brali to šmahem. To, co konkrétně se při odsunu Němců dělo, neschvaluju, ale se samotným odsunem souhlasím. Je pro mne pochopitelné, že už lidi na našem území žádné Němce tehdy nechtěli. A to říkám s tím, že moje babička byla Němka žijící v Sudetech a její rodiče byli odsunuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.1.13 16:48

@LUCIPERKA-ddub Asi jsem mimo, ale jak souvisí bezesporu zrůdné chování němců za 2SV s volbou prezidenta ČR? Pokud se jedná o tu tisíckrát omílanou kritiku odsunu sudetskýcb němců, tak jsem ráda, že se našel (po Havlovi) alespoň jeden politik, který měl odvahu to říct. Přestože jejich vysídlení bylo podle mého názoru v té době nevyhnutelné, protože ty dva národy už po tom, co se stalo, prostě nemohly žít společně na území jednoho státu, nelze popřít, že odsun postihl spoustu nevinných lidí (ne všichni němci byli nacisti) a že se při něm děla zvěrstva. A nelze omlouvat vlastní zvěrstvo tím, že ten druhý se dopustil ještě většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 16:53

@Denisa56 víš, že jsme si to už řekly.. navíc šlo především o zemana, já už ti na to víc nenapíšu, už jsem k tomu řekla opravdu vše.. :nevim: Teď už jsem jen stručně reagovala na „příspěvek“, který jsi možná nečetla - je to tento, tak posuď, zda si to někdo myslí nebo nemyslí :kytka:

@LUCIPERKA-ddub píše:
Ty si úplně mimo?! A kdo bude vracet čechům rozkradené nemovitosti i veškerý majetek zabraný němci? Já mám naštěstí babičku, která je pamětníkem tohoto zrůdného jednání němců za druhé světové války. Kolik poslali lidí na nucené práce, dětí na převýchovu do Německa a mužů, žen i dětí!!! do kencentáků, ze kterých se nevrátili!
Sudety nevymizeli, bydlím v bývalém sudetském území. Proč myslíš, že Němci sudety zabrali? Protože tu Češi stavěli obranou linii. Přečti si o tom a neškodilo by zavítat někdy sem a porozhlídnout se, máme tu Březinku, Haničku a jiné vojenské pevnosti, které měli být obranou proti vpádu vojsk, leč nestihly se dostavět komplet jak bylo plánováno a také sme byli zrazeni a obětování při mnichovské dohodě, která je označována jako > o nás bez nás
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 16:57

@Denisa56 ještě dodám, že s tebou souhlasím (opět), tohle jsou všeobecně známé historické události a souvislosti a víc už k tomu opravu neřeknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 16:57

@Madelaine Přečti si příspěvek @Denisa56 napsala to velmi dobře.
Jak to souvisí? Jen sem odpovídala na příspěvek. Jinak to, že mě výrok knížete zvedl ze židle je pravda. Označil Beneše jako válečného zločince a zpochybnil jeho dekrety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
19.1.13 17:16
@LUCIPERKA-ddub píše:
Jinak to, že mě výrok knížete zvedl ze židle je pravda. Označil Beneše jako válečného zločince a zpochybnil jeho dekrety.

NE! Takto to pouze interpretoval MZ, kterému se to opět náramně hodilo do krámu. KS neoznačil EB válečným zločincem. Řekl pouze, že to, co se tu po válce stalo, by DNES skončilo u haagského tribunálu. Je to stejné, jako kdyby řekl, že by tam skončily čarodejnické procesy ve Velkých Losinách. Skončily nebo neskončily? Skončily, na tom se snad shodnem. Tak vidíš.

a to je jen jeden z mnoha příkladů, jakými MZ vede svou kampaň. Vytrhává z kontextu jednotlivá slovní spojení, honem je obalí a omílá. A stokrát opakovaná lež se stává pravdou, to je známý trik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 17:20
@elanaa píše:
NE! Takto to pouze interpretoval MZ, kterému se to opět náramně hodilo do krámu. KS neoznačil EB válečným zločincem. Řekl pouze, že to, co se tu po válce stalo, by DNES skončilo u haagského tribunálu. Je to stejné, jako kdyby řekl, že by tam skončily čarodejnické procesy ve Velkých Losinách. Skončily nebo neskončily? Skončily, na tom se snad shodnem. Tak vidíš.a to je jen jeden z mnoha příkladů, jakými MZ vede svou kampaň. Vytrhává z kontextu jednotlivá slovní spojení, honem je obalí a omílá. A stokrát opakovaná lež se stává pravdou, to je známý trik.

Já sleduju všechny ty debaty. Vím co řekl a neřekl. To co se tu po válce stalo byl důsledek války.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
19.1.13 17:22

@LUCIPERKA-ddub tak jsme sledovaly asi různé debaty :nevim: Důsledek války to nepochybně byl…ale to, co se dělo koncem minulého století v bývalé Jugoslávii byl taky důsledek války.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.1.13 17:56
  • Citovat
  • Upravit
25111
19.1.13 17:57
@bamba píše:
@MartinaIrena Ale bolševismus se už nevrátí a nevím, co pro náš národ bylo horší, ale myslím, že mnohem víc jim ublížil fašismus. Aspoň většině.

No tak tím bych si nebyla tak jistá, vzhledem k dlouhodobě stoupajícím preferencím KSČM… lidi totiž často zapomínají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.1.13 17:57
@bamba píše:
@MartinaIrena Ale bolševismus se už nevrátí a nevím, co pro náš národ bylo horší, ale myslím, že mnohem víc jim ublížil fašismus. Aspoň většině.

No tak tím bych si nebyla tak jistá, vzhledem k dlouhodobě stoupajícím preferencím KSČM… lidi totiž často zapomínají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
19.1.13 18:12

@bamba nevím, jestli jsi to psala ty nebo někdo jiný, že klaus a jeho privatizace, klaus a jeho šílená amnestie a jiná špína. Proč mu tak záleží, aby Zeman vyhrál volby? Jen pro Zemanovo modré oči. Tak tomu nevěřím. Byli spolu léta v politice…

A kdyby nic jinýho, nedám na názor člověka, který právě propustil z vězení gaunery nebo znemožnil jejich stíhání (aniž by o tom informoval většinu vlády či kohokoliv jiného. Schw. prohlásil veřejně před sněmovnou, že vláda o tom nevěděla, po něm vystoupil Zaorálek s požadavkem, ať se zveřejní skupina, která na amnestii pracovala - jména). Zatím se neví nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová