Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denisa56 v jugoslávii se mydlili vzájemně tak, že to byly vyhlazovací činy (takže i žen a dětí). Já se k tomuhle nechci vyjadřovat z jediného důvodu. Příliš o tom nevím, nevím toho tolik na to, abych to mohla hodnotit - a to si připouštím. Z tohoto pohledu mi připadá úplně liché soudit Schwarzenberga za nějaký názor, když nebyl v žádné významné funkci (ministr apod.)a navíc, když ani jistě nevím, jaký názor zastával, proč a jak by ho vysvětlil - třeba by to vysvětlení bylo pochopitelné a akceptovatelné. Vím, že šlo o diametrálně odlišnou situaci.. V Jugoslávii šlo o masakr, a proto zasáhly USA (a šlo o válku). V případě odsunu nezasahoval nikdo. Šlo pouze o ten masakr (a bylo to po válce, oficiálně byl mír). Nejsou to 2 stejné situace, které by se daly srovnávat a na základě srovnání si dělat závěr. Je velké riziko, že závěr bude mylný (málo informací + hodnocení 2 odlišných situací). Napadá mě, jak by to v Jugoslávii dopadlo, kdyby USA vůbec nezasáhly…jaký by to mělo vliv na počty dětských obětí.. ![]()
Příspěvek upraven 20.01.13 v 09:53
@kaminky taky si netroufnu soudit a analyzovat, co a jak se dělo v bývalé Jugoslávii. Jen mě ten příměr napadl v souvislosti s těmi Benešovými dekrety. Není pro mne rozhodující, jestli byl tehdy K. S. v nějaké politické funkci, hodnotím to čistě lidsky a připouštím, že se můžu mýlit, protože znám v tomto případě jenom A a neznám to B. Nikde jsem se od K. S. nějaké jeho vysvětlení k tomuto nedočetla. Já se prostě jen snažím udělat si svůj vlastní obrázek. Tak jako každý.
Ale jinak - hezky se mi s tebou diskutuje, byť máme opačné názory ![]()
@Denisa56 děkuju..
mně s tebou taky.. akorát že já si nevšimla opačných názorů
beru to jen jako diskuzi, ladění detailů.. Chápu a vím, o čem mluvíš a i s tím souhlasím!!!
A taky jsem ráda za každého člověka, který se o tomhle snaží poctivě přemýšlet a ne že jen mává prázdnými hesly (ať volí kohokoli). Nesouhlasím z principu jen s tím děláním si závěru na základě hodnocení činu, o kterém nic moc nevím a hodnocení vyjádření člověka, když vlastně nevím, jak se vyjádřil. Ty dvě situace jsou neporovnatelné. Já editovala ten příspěvek výše, tzn. válka x mír/ vyhlazovací akt a zásah OSN, USA x masakr pro národnost bez zásahu zvenčí. Co z toho je zločin, co z toho je nutnost, jak by to bylo, kdyby..
Vím, že ani jeden kandidát není ideální. Pro mě je Zeman ubožák (po tom co bylo na primě jsem se nezmohla na slovo). Čekala jsem od něj všechno možné, věděla, že je hulvát a že bude vést negativní kampaň, kterou postaví na dezinformacích. Ale že se sníží k prostému kydání špíny a ubohým urážkám, tak to jsem nečekala, opravdu ne. Jen jsem zírala, co mu to padá z pusy. Tohle má být prezident republiky? Jak by se takový charakter choval za války, co si vůbec myslel Zeman o zásahu v Jugoslávii? Co si myslí Zeman o odsunu a jaký má k němu postoj? Tak to poslední už náhodou vím
Má úplně stejný postoj jako Schwarzenberg! Zjistila jsem to dnes ráno díky Vikingovi, která sem dala odkaz. Už koluje na netu souhrn, který si dal na FB Michal Horáček - všechno je dohledatelné v tisku. Vložím to. Schw. mj. na primě řekl, že dekrety jsou neplatné a zeman mu vítězně opáčil, že jsou stále součástí platného právního řádu. To mohlo některé lidi vystrašit, protože si spojili informaci Schwarzenberg považuje beneše za zločince, souhlasí s vrácením majetku a přitom dekrety jsou platné. Další dezinformace a kydnutí špíny. A tohle má být prezident?
Příspěvek upraven 20.01.13 v 10:44
@Praotec Čech píše:
Nekritické vychvalování Zemana nebo Schwarzenberga zavání fanatismem. Někteří fandové prostě podlehli té mediální smršti a agitaci řady významných osobností. Každý občan, který se rozhoduje o takové závažné věci, jako volba prezidenta, by se měl rozhodovat svým vlastním ROZUMEM. Je tady i otázka působení okolí, známých, přátel a kolegů v práci. Teď je prostě IN volit KARLA. Nekritické obdivování osobností bez vlastního rozumového odůvodnění je smutné konstatování a řadí značnou část národa mezi ovce, které se nechaji vést, tam kam určí ovčátský pes svým štěkáním.
Nejsem obdivovatelem Zemana ani Schwarzenberga, ale chci volit a musím se tedy rozhodnout. Oba jsem podrobil důkladné osobní kritické analýze a to bez ohledu co říká ten či onen významný člověk nebo dokonce se řídil podle těch kolem mne(abych nebyl trapný, tak musím volit toho co dav).
Rozebral jsem nejdříve Zemana. Udělal řadu chyb, ale určitě to nebyla tzv. Opoziční smlouva (hlavní argument protivníka). Kdo tenkrát sledoval dění, tak ví dobře, že vláda M. Zemana, jako menšinové vlády, neměla jinou možnost. Pro mne je důležité pro rozhodování, že prokazatalně jeho vláda něco pro zem udělala a během své kariéry si nenashromáždil žádný majetek.
Schwarzenberg nepotřebuje dělat politiku k vůli penězům. Je velmi bohatý. Jeho hlavní zásluha je podpora disidentů v době normalizace. Ovšem za to byl velmi dobře odměněn. Získal v restituci majetek, na který neměl dle českých zákonů vůbec nárok. Udělala se výjímka a věc se řešila podle rakouských zákonů. K vrácení majetku dle restitučního zákona bylo překážkou i švýcarské občanství. Opět se udělala výjímka za jeho zásluhy o disident a majetek předán. To se by dalo s určitou rezervou vše ještě akceptovat, ale nelze akceptovat spojení Karla s panem Kalouskem.Pan Schwarzenberg je bezesporu hodný člověk, není namyšlený, prostě je i lidový typ. To jsou sice jeho přednosti, ale je hodný ke každém bez ohledu co jsou zač. Hovoří se teď často, že Karel je charakterní člověk, který myslí i na obyčejné lidi atd. V tom případě ale nechápu, že se nechal přesvědčit k tomu, aby se k vůli kariéře stal Kalouskovým maskotem. Byl vybrán do čela TOP 09 jako osobnost, která má pomoci TOPce získat vstup do vysoké politiky. Karel je prostě bezelstný člověk, ale není vůbec soudný, jinak by musel dávno z té partaje i z vlády odejít!! Podporoval vše negativní současné vlády a neslyšel jsem z jeho úst ani jedinkrát tvrdá kritická slova k politice své vlády. Prostě poslušně držel h… a krok. Slibuje teď podporu lidu, ale to by se musel otočit o 180° a tvrdě vystupovat proti svým kamarádům!! To je prostě nesmysl! S amnestii nejdříve souhlasil, ale pak se rychle otočil, ale nijak moc razantně.
Co je velmi zajímavé a svědčí to i o tom, že domněnka o zmanipulování voličů masáži mozku je fakt, že při prvých průzkumech potenciálních adeptů na post hlavy státu byl Karel někde na chvostu se 3 až 4 % Jeho raketový vzestup nastal těsně před prvým kolem (snaha vytlačit z čela Fišera). Což se také podařilo a vysoce favorizovaný Fišer skonči na 3. místě. Téměř přes noc měl Karel najednou tisíce obdivovatelů. Udělal jsem si takový nenápadný průzkum ve svém okolí a zjistil jsem, že spousta momentálních obdivovatelů Karla byli v době nedávné skalními voliči ODS a jejich velkou modlou byl pan Klaus. V té době prostě lidé na úrovní nemohli volit jinak!! Vše levicové bylo spojené s komunistickou minulosti. Lidé byli zblblí masáži mozku stejně jak za komunistů. Každý kdo se projevoval trošinku pravicově (hudbou, uměním, názory apod.) byl okamžitě spojován s imperialisty, revančisty, sionisty a celým tím hnusem západu.
Lidé, kteří se při jakémkoliv rozhodování nechaji ovlivnit médií, okolím a názory jiných, prostě potřeba jít s dávem, jsou neštěstím této země. Nechají se pak zmanipulovat téměř pro cokoliv. Tak občane! Běž rozhodně volit!! Vybírej svým mozkem a nenech se ovlivnit rádoby velmi dobrým mozkem souseda či kolegy z práce nebo i blízkého přítele. Pokud Tvůj rozum na to opravdu nestačí, pak tedy raději nechoď volit. Bude to lepší a s nikým si to po volbách nerozházíš. Spíš Ti totiž prominou to, že jsi se k volbám nedostal, než že jsi volil toho druhýho.
Pro informaci: Jsem důchodce 72 let. Nikdy jsem nebyl politicky organizován. Za své politické postoje jsem měl problémy od let studia, přes základní vojenskou službu. Za aktivní činnost v době tzv. Pražského jara a následný nesouhlas se vstupem vojsk Váršavské smlouvy a s vedoucí úlohou strany jsem byl před Vánocemi 1970 okamžitě propuštěn z práce. Nikdo mne nemůže podezřívat z toho, že jakémusi zakuklenému bolševiku více vyhovuje levicově zaměřený kandidát než pravicový. Život pana Zemana v době nesvobody je více podobný mému na rozdíl od pana Schwarzenberga, jehož život byl krásný, bezstarostný, bez finančních problémů, neměl nikdy pořád STBáky za zadkem atd. atd. Nikdy nemůže pochopit nás občany, kteří intenzivně prožívali léta nesvobody, nepoznal nikdy pocity bezpráví, křivdy a strašný pocit bezmocnosti a vztek na zdeformovaný a zločinný společenský řád, který nám ukradl nejlepší léta života.
Tohle je konečně názor hodný opravdového voliče ![]()
Mluvíte mě z duše ![]()
@Viking píše:
Tak toto mě velice pobavilo - pro osvěžení paměti: Klaus označil odsun Němců za nepřijatelnýKlaus, rok 2003: „V České republice i v Německu bychom si měli umět říci: Toto se stalo, dnes už minulost nezměníme, z dnešního hlediska šlo o činy nepřijatelné,“ uvedl.*
Trochu klidu do předvolební kampaně, prosím.
Jsem rád, když se v důležitých otázkách naši přední představitelé shodnou:
Schwarzenberg 2013:
„Já jsem vždy říkal a na tom trvám, že to, co jsme v roce 1945 spáchali, by dnes bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv. Asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta ) Beneše ocitla v Haagu“. V prohlášení konstatoval: " Nezpochybňuji poválečné uspořádání, je neměnné, ničí majetek v České republice není ohrožen," (iHned 19. ledna 2013).
Schwarzenberg 2010:
Na dotaz, proč tedy nežádal jejich zrušení, odpověděl: „Protože to nejde. Protože zpětný účinek není možný stejně jako u mnichovské dohody. Dějiny se nedají vrátit zpět. Nejsem žádný příznivec politiky včerejška. Měli bychom společně hledět do budoucnosti.“
http://www.novinky.cz/…zenberg.html
Kavan 2002:
Pro nás ty dekrety jsou vyhaslé tak, jak se na tom shodli předseda vlády Zeman a kancléř Schröder v březnu 1999. Nejsou použitelné, čili nemohou být aplikovány, žádné nebezpečí konfiskace německého majetku v České republice nehrozí. (Tisková konference Ministerstva zahraničí, 2. dubna 2002)
Zeman 2002:
Každý dokument, a Benešovy dekrety jsou takovým dokumentem, musíte posuzovat v daném historickém kontextu. Já jsem byl první politik, který jasně řekl, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé a byl jsem za to mnohokrát kritizován a přesto jsem měl odvahu to říci prostě proto, protože si myslím, že je to pravda. (ČRo Radiožurnál 28.února 2002)
Klaus 2003:
„V České republice i v Německu bychom si měli umět říci: Toto se stalo, dnes už minulost nezměníme, z dnešního hlediska šlo o činy nepřijatelné,“ uvedl.
Za Klausova premiérství byla v roce 1997 podepsána česko-německá deklarace. V ní byl odsun nazván vyhnáním. (MfD 15. března 2003)
Poznámka pod čarou:
Výrok Václava Klause v zápětí kritizovali komunisté:
Kdyby podobné vystoupení učinil před volbou prezidenta, možná by pro něj mnoho z nich nehlasovalo. „Klaus se tímto přiblížil rétorice Jana Sokola,“ uvedl místopředseda komunistů Jiří Dolejš. (březen 2003)
Výrok Karla Schwarzenberga kritizoval Václav Klaus.
S tím, že od Schwarzenberga nečekal, že si s názorem na dekrety dovolí vystoupit v prezidentské volební kampani. Že si něco takového Schwarzenberg dlouhodobě myslí, ví prý dávno. „Asi byl zvyklý, že mu vždy všechno prošlo, ale já mu tento výrok prominout nikdy nemohu.“ (novinky 19. ledna 2013).
A tady je dokument o činu, o kterém ta všechna vyjádření jsou, tedy o odsunu Němců:
Ja bych jeste napsala, dost jsem si vsimla, ze na OSTRAVSKU jsou lide velice Zemanovci, nicmene nevim jestli vubec sleduji debaty. Pochazim z te strany a jako vetsina mistnich nemam ceske prijemni, coz v teto lokalite snad 70procent lidi prave z dob svetovych valek. Pokud pan Zeman povazuje vetsinu lidi s cizim prijmenim za ZDEGENEROVANE LIDI, prosim kdo je z Ostravska, zamyslete se jak asi na to nahlizi pan Zeman. Jak tento cesky ZEMANOVEC, co s tema zdegenerovanyma Sudetakama, Rekama, Polakama nema srovnani.
Trochu hrdosti, at se nam nevrati casy nedavno minule! Zde asi je hodne videt jak muze tento prezident prezentovat ve svete, kdyz svuj narod vidi velice omezene, jestli on by nakonec neodsunul vsechny ty neceske rodiny, s neceskym prijmenim…
. ![]()
@mari1912
bohuzel musim oponovat, opet citove zabarveny clanek, o panu SCHW. velice subjektivni. Apropo uz jen ty predvolebni kecy ze Fischer se Zemanem jsou favority nebyli zas tak pravda. Kdybyste byli pred volbami delsi usek v Praze tak zde i v jinych velkych mestech byl favoritem K:S: a nikdo nechapal kde se vzal ten pruzku ze FISHER a Zeman.
Zde se na to nahlizelo jako na predvolebni manipulovani s volici.
Ale o tom to je, jiny kraj jiny mrav.
Je to politika, myslim, ze obycejny volic nema sanci nahlednout do hloubi prepolitickeho gulase, pouze prave vnimat situaci v jeho okoli.
Takze pohled z Prahy, zde od zacatku vedl K. a Z.
Kde se vzali ty reci o majetku SCHW. zadny normalni cech by o zadnem rakouskem pravu aninevedel kdyby si to nekde od nekoho neprecetl.
Proto jsem pro rozhodovani o tom jak je clovek byt zraly prezidentem, a to porad drzim nazor, ze p. Zeman se svym arogantnimi a hospodskymi projevy ktere urazi kazdeho kdo kolem nej projde i hrubymi slovy jsou do svetove politiky opravdu velice nizke.
@krupkobrani
Nemusíte souhlasit, předpokládám, že jste pro pana knížete. Já Zemana nemám vůbec ráda, naopak volby dopadly úplně jinak, než jsem si sama přála a rozhodně nevolila ani jednoho.
Ovšem po zvážení pro a proti a bylo to nesmírně těžké, prostě pro pana knížete nemohu hlasovat a nebudu.
To znamená, že pak už zbývá jedině pan Zeman a i když se mě to taktéž nepozdává, je to pro mě lepší varianta ![]()
@mari1912
ja to beru, kazdy se rozhodujeme jak to citime, ja si prave rikala jake bychom vedli diskuze kdyby to treba vyhrali ty dve zenske, jestli ktera ma vic deti, ci lepe vari a tak. To by bylo asi vtipnejsi a oddechovejsi. A zajimalo by mne jak by na ty celkem nezname lidi se vytahovala spina zase z jinych soudku.
Proto verim, ze se kazdy rozhoduje jak to citi nejlip.
Vsichni verime, ze to bude to spravne a urco si jen prejem pro nas to nejlepsi.
Oni jsou to oba stejnak uz stari pardalove ![]()
@krupkobrani
to ano. Navíc já vážně volila ženu a proto je tahle volba pro mě tak strašně těžká ![]()
Ahoj,
myslím, že oba jsou stejní. Ale když opomeneme kauzy, o kterých tolik nevíme, nevíme, co je fakt pravda, co média předělávají, pomineme názory kandidátů, které jsou jen dobré pro show, protože nemá prezident moc právo zasahovat do dění, ale prezident jedná na venek. A prezident by si neměl dovolit říkat lidem, že jsou zdegenerovaní, ač si to myslí, i kdyby to byla pravda, nemůže někomu říkat, že je idiot, debil apod. Toto nemůže si dovolit ani pokladní v supermarketu, na tož prezident. Zeman je rozhádaný už i s novinama v SR. Prezident by měl být hlavně diplomat! Si představte, že by řekl něco Hitlerovi, kdyby žili v jedné době - vždyť by mohl vyvolat nějaký konflikt!
Za mě - důležité je, zda je diplomat! To je úkolem prezidenta!
@mari1912
Popřemýšlej, jak by ta upříná slova Zemana o tom, kdo jak vypadá, jak se chová apod. byla vhodná pro politiku - nás rozhádá a udělá ostudu po světě! Až udělá narážku na původ prezidenta USA, až něco pronese proti ruskýmu prezidentovi či slovenskýmu - no nazdar. To snad ať není prezidentovi rozumět
.
@krupkobrani
Máš můj názor, souhlas. Jednání na venek je to nejdůležitější, co má dělat prezident, výše daně z příjmu, DPH, školné na VŠ nedělá prezidenta. Hlavně má umět i dobře jazyky, což pardon, ale Zeman nic moc, co jsem ho slyšela - asi se domluví, ale rukama, nohama.
@Osmanka Zemana volit nebudu, ale jak jsem na Primě slyšela jeho angličtinu, tak byla hodně dobrá, lepší než Fišerova. ![]()
Tohle je článek z roku 2011.Jen tak pro zajímavost.