Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Naima Mě už děsí celá debata, jak jsem psala jinde, snad by bylo lepší se hezky pohádat o porod doma nebo plácání dětí či používání vysokoškolských titulů (to jsem se jednou takhle po ránu dozvěděla, že jsem elitářskej pablb
).
Dobrou noc všem příznivcům knížete i zemana
.
Obávám se, že tenhle nesmyslný hon bude pokračovat. Kdo si ty informace bude chtít najít a ověřit, tak to udělá. Komu bude stačit věta vytržená z kontextu a zabalená do dalších nesmyslů, je to jeho volba.
Čím dál víc se toho děsím ![]()
@Ariadne to je právě nebezpečí obou těch kampaní. Zloděj křičí chyťte zloděje a presumpce neviny samozřejmě neplatí (protože nejsme u soudu, ale v Čechách, kde na každým šprochu pravdy trochu), takže Karel místo aby se soustředil na svou kampaň, tak se neustále obhajuje, něco vyvrací, jeho spolupracovníci tráví cenné hodiny v archivech, aby ocitovali, že to, co tvrdí on, je pravda, ale mezitím se vyřine další proud s. ček na jeho hlavu a je to furt dokola. Takže nakonec on vypadá jako ten uličník a ten druhej jako ten, co nás svou křišťálovou čistotou oslní a navíc nám to hezky vysvětlí.
Mne by spíš zajímalo, co bude za debatu po volbách
. Lidi jsou nepoučitelní, mohli jsme si zvolit mezi vícero kandidáty a postoupili ti dva „z nejlepších“. Jak je vidno, nejsme na nějaké změny absolutně připravený. Ani jednoho z nich si za presidenta nepřeju, ale k volbám půjdu. Lidi akorát nadávaj a přitom k volbám ani nejdou. Čekala jsem volební účast o hodně vyšší. Pořád se tu probírá, co bylo, to už stejnak nikdo nezměníme. Bohužel mi v tomto případě nezbývá než volit pana Zemana. A za 5 let se z těchto voleb snad poučíme…
@elanaa Mně chodí na email tolik věcí. Hlavně mě jimi zásobuje máma a já už nějak nemám sílu jí to vyvracet, ptž nechce slyšet protiargumenty. A tohle se obávám bude možná u více lidí. Uslyší to prostě v tv a hotovo. Až bude další debata, tak se určitě zase něco vytáhne.
@Ariadne píše:
@elanaa Mně chodí na email tolik věcí. Hlavně mě jimi zásobuje máma a já už nějak nemám sílu jí to vyvracet, ptž nechce slyšet protiargumenty. A tohle se obávám bude možná u více lidí. Uslyší to prostě v tv a hotovo. Až bude další debata, tak se určitě zase něco vytáhne.
@kaminky já moc dobře vím, co se dělo v bývalé Jugoslávii. Bylo to strašné. Svým příspěvkem jsem jenom chtěla poukázat na jakýsi dvojí metr, kdy v jednom případě je nespravedlivé potrestat v rámsi kolektivní viny slušné lidi a v druhém v podstatě totéž v bleděmodrém schválit. Jistě, Američani by tam ty bomby naházeli tak jako tak, bez ohledu na to, kdo to schvaluje nebo ne. Mně jde čistě o ten, v těchto dvou případech, rozporuplný postoj pana K. S.
@Cinkilinki to jsi ještě mírná ve výrazech, když mluvíš o vystěhování žen a dětí (šlo o umučení žen a dětí). Byly vystěhovány přes 3 miliony obyvatel. Beztrestně se vraždilo jen pro národnost (ne za nějaký čin). A to po válce, takže v době míru. Se Schwarzenbergem úplně souhlasím, že dnes by se toto řešilo v Haagu. A to je pravda. Nijak jinak to nemyslel. A pro tohle je lump a vlastizrádce?
Zbytek jsou lži (jako když šlohnu prachy a lžu, že ne). Schwarzenberg nikdy nechtěl vrátit majetek Němcům. Dekrety jsou sice snad stále platné, ale pozbyly účinnosti (u právních předpisů se rozlišuje jejich platnost a účinnost). Pro Schwarzenberga je toto uzavřená minulost a vyjadřoval se tak vždy v půběhu let i v hovorech s Němci. Lze to dohledat v tisku i na internetu. Význam jeho slov se překrucuje. Je to lež kvůli hlasům voličů.
Nekritické vychvalování Zemana nebo Schwarzenberga zavání fanatismem. Někteří fandové prostě podlehli té mediální smršti a agitaci řady významných osobností. Každý občan, který se rozhoduje o takové závažné věci, jako volba prezidenta, by se měl rozhodovat svým vlastním ROZUMEM. Je tady i otázka působení okolí, známých, přátel a kolegů v práci. Teď je prostě IN volit KARLA. Nekritické obdivování osobností bez vlastního rozumového odůvodnění je smutné konstatování a řadí značnou část národa mezi ovce, které se nechaji vést, tam kam určí ovčátský pes svým štěkáním.
Nejsem obdivovatelem Zemana ani Schwarzenberga, ale chci volit a musím se tedy rozhodnout. Oba jsem podrobil důkladné osobní kritické analýze a to bez ohledu co říká ten či onen významný člověk nebo dokonce se řídil podle těch kolem mne(abych nebyl trapný, tak musím volit toho co dav).
Rozebral jsem nejdříve Zemana. Udělal řadu chyb, ale určitě to nebyla tzv. Opoziční smlouva (hlavní argument protivníka). Kdo tenkrát sledoval dění, tak ví dobře, že vláda M. Zemana, jako menšinové vlády, neměla jinou možnost. Pro mne je důležité pro rozhodování, že prokazatalně jeho vláda něco pro zem udělala a během své kariéry si nenashromáždil žádný majetek.
Schwarzenberg nepotřebuje dělat politiku k vůli penězům. Je velmi bohatý. Jeho hlavní zásluha je podpora disidentů v době normalizace. Ovšem za to byl velmi dobře odměněn. Získal v restituci majetek, na který neměl dle českých zákonů vůbec nárok. Udělala se výjímka a věc se řešila podle rakouských zákonů. K vrácení majetku dle restitučního zákona bylo překážkou i švýcarské občanství. Opět se udělala výjímka za jeho zásluhy o disident a majetek předán. To se by dalo s určitou rezervou vše ještě akceptovat, ale nelze akceptovat spojení Karla s panem Kalouskem.Pan Schwarzenberg je bezesporu hodný člověk, není namyšlený, prostě je i lidový typ. To jsou sice jeho přednosti, ale je hodný ke každém bez ohledu co jsou zač. Hovoří se teď často, že Karel je charakterní člověk, který myslí i na obyčejné lidi atd. V tom případě ale nechápu, že se nechal přesvědčit k tomu, aby se k vůli kariéře stal Kalouskovým maskotem. Byl vybrán do čela TOP 09 jako osobnost, která má pomoci TOPce získat vstup do vysoké politiky. Karel je prostě bezelstný člověk, ale není vůbec soudný, jinak by musel dávno z té partaje i z vlády odejít!! Podporoval vše negativní současné vlády a neslyšel jsem z jeho úst ani jedinkrát tvrdá kritická slova k politice své vlády. Prostě poslušně držel h… a krok. Slibuje teď podporu lidu, ale to by se musel otočit o 180° a tvrdě vystupovat proti svým kamarádům!! To je prostě nesmysl! S amnestii nejdříve souhlasil, ale pak se rychle otočil, ale nijak moc razantně.
Co je velmi zajímavé a svědčí to i o tom, že domněnka o zmanipulování voličů masáži mozku je fakt, že při prvých průzkumech potenciálních adeptů na post hlavy státu byl Karel někde na chvostu se 3 až 4 % Jeho raketový vzestup nastal těsně před prvým kolem (snaha vytlačit z čela Fišera). Což se také podařilo a vysoce favorizovaný Fišer skonči na 3. místě. Téměř přes noc měl Karel najednou tisíce obdivovatelů. Udělal jsem si takový nenápadný průzkum ve svém okolí a zjistil jsem, že spousta momentálních obdivovatelů Karla byli v době nedávné skalními voliči ODS a jejich velkou modlou byl pan Klaus. V té době prostě lidé na úrovní nemohli volit jinak!! Vše levicové bylo spojené s komunistickou minulosti. Lidé byli zblblí masáži mozku stejně jak za komunistů. Každý kdo se projevoval trošinku pravicově (hudbou, uměním, názory apod.) byl okamžitě spojován s imperialisty, revančisty, sionisty a celým tím hnusem západu.
Lidé, kteří se při jakémkoliv rozhodování nechaji ovlivnit médií, okolím a názory jiných, prostě potřeba jít s dávem, jsou neštěstím této země. Nechají se pak zmanipulovat téměř pro cokoliv. Tak občane! Běž rozhodně volit!! Vybírej svým mozkem a nenech se ovlivnit rádoby velmi dobrým mozkem souseda či kolegy z práce nebo i blízkého přítele. Pokud Tvůj rozum na to opravdu nestačí, pak tedy raději nechoď volit. Bude to lepší a s nikým si to po volbách nerozházíš. Spíš Ti totiž prominou to, že jsi se k volbám nedostal, než že jsi volil toho druhýho.
Pro informaci: Jsem důchodce 72 let. Nikdy jsem nebyl politicky organizován. Za své politické postoje jsem měl problémy od let studia, přes základní vojenskou službu. Za aktivní činnost v době tzv. Pražského jara a následný nesouhlas se vstupem vojsk Váršavské smlouvy a s vedoucí úlohou strany jsem byl před Vánocemi 1970 okamžitě propuštěn z práce. Nikdo mne nemůže podezřívat z toho, že jakémusi zakuklenému bolševiku více vyhovuje levicově zaměřený kandidát než pravicový. Život pana Zemana v době nesvobody je více podobný mému na rozdíl od pana Schwarzenberga, jehož život byl krásný, bezstarostný, bez finančních problémů, neměl nikdy pořád STBáky za zadkem atd. atd. Nikdy nemůže pochopit nás občany, kteří intenzivně prožívali léta nesvobody, nepoznal nikdy pocity bezpráví, křivdy a strašný pocit bezmocnosti a vztek na zdeformovaný a zločinný společenský řád, který nám ukradl nejlepší léta života.
@Denisa56 já ale fakt nevím, jaký on měl někdy v 90. letech postoj, vyjádřil se tak Havel, to vím. A tehdy byla euforie z revoluce a svobody a Evropy.. a Ameriky. Věř, že pokud odsoudil Schwarzenberg vraždy nevinných dětí a žen v rámci odsunu, tak vraždy nevinných v Jugoslávii jistě vnitřně nesnese taky.
Nemá na tohle dvojí metr. Jenže to by zas, štvanec, musel vystoupit s prohlášením k této události a zas by pak byl napadnut, že je to kvůli tomu, aby vyhrál volby. to už je normálně strašný. Ty to nevidíš? On je zrádce ve všem, v Jugoslávii, Sudetech, paktuje se s mocnými, aby nás ničil, kope za asi Rakousko, je to zdegenerovaný šišla, cynyk, co nám bude v prezidentské reprezentativní funkci zvedat daně, může za klausovu amnestii, za všechny problémy v době krize… tfuj já už to nemůžu ani jmenovat dál.
Teď fakt úplně bez ohledu na volby.. tohle je obyčejné sprosté štvaní člověka pro hlas voliče. Navíc Zemanem, který není sprostý svými vulgaritami, ale svým jednáním.
eDIT: No tak vidíš to… mluvím o tom a přijde sem nějaký praotec čech a začne tady otravovat tím, co koluje na FB protože tomu buď uvěřil nebo je prostě jen šiřitel. Už ty výblitky znám nazpaměť. 72letý děda poleze dělat osvětu na emimino, tak to určitě
![]()
Kaminku, kolik je Vám let? Používáte slovník pana Klause, nejsem šiřitel, ale pamětník. Vy jste na rozdíl ode mne vášnivý agitátor. Co se týče těch restitucí Karla, to nejsou žádné výmysly z netu. Tato informace je známá ještě před fanatickým rozdělění národa na Karlíky a antiKarlíky. Pokud něco vypustíte ven a někoho osočíte, pak musíte mít věrohodné informace a ty vy nemáte, protože zase jen papouškujete to, co se říká, že je pouze výmysla lež, s úmyslem Karlovi uškodit. Jenže v příspěvku píši, že to nepokládám za hlavní argumet při rozhodování. Pro mne je rozhodující při volbě, že je slaboch v tom, že se nechal zmanipulovat politickým kaskadérem a převlíkačem stranických kabátů panem Kalouskem a ještě jej v debatě vychválí do nebes a jeho příznivci mu za to poťouchle tleskají. To znamená, že podporují také tuhle strašnou vládu amaterů a břídilů.
praotče, toto není FB. Sem chodí povětšinou registrované maminky, těhotné nebo snažící se o miminko atd. Vaše informace o Schwarzenbergovi už čtu asi po 150., nemusím je číst po 151. Zítra přiletí ufoni a Schwarzenberg je obi wan kenobi. Adios.
@Jura007 píše:
Tak Březinka, Hanička i další pevnosti by nám i v případě plného vyzbrojení a bojové pohotovosti byly prd platné. Vývoj zbraní šel tehdy tak rychle dopředu, že byly zastaralé už ve stadiu výkresů. Zkus si najít někde historii dobývání belgické tvrze Aubin-Neufchateau nebo francouzských tvrzí La Ferté, Kerfent a Bambesch v květnu 1940. A k tomu si připočítej výsadkový útok na supertvrz Eben Emael.
Pokud se někdo chce bavit o válce, jsem k dispozici.
A co se týká odsunu sudetských Němců, tak to bylo řešení naznačené v Jaltě a detailně dohodnuté v Postupimi. Rozhodly o něm hlavní vítězné mocnosti a my jsme byli jen vykonavateli. Je zajímavé, že třeba vůči Polsku (kde ztratili 110 000 km čtverečních) Němci požadavky nevznášejí…
Na francouzských tvrzích, kde bylo k dispozici tvrzové dělostřelectvo, neměli Němci šanci.
Osud malé tvrze La Ferté znám, tvrz neměla tvrzové dělostřelectvo, proto padla.
Výsadek na supertvrz Eben Emael byl pečlivě trénován a nacvičován na naší dělostřelecké tvrzi ADAM v Orlických horách. A sami Němci psali v hlášení o dobývání této pevnosti, že pokud by tuto pevnost projektovali Češi, tak by ji nedobyli.
Vojenské zkušenosti německé armády v roce 1940 při útoku na Francii a Belgii a její vybavení zbraněmi se nemůže rovnat německé armádě v roce 1938 teprve při připravě na válku s naší republikou.
Davam hlas Karlovi, predstava, ze pan Zeman reprezentuje zemi tak obratne jako v diskuzich a slova jako idiot, debil a dalsi urazky na vsechny kolem a ve svete pak na mensiny a ostatni narody budou nasledovat, pak se stydim vystrcit nohy za hranice. A to nevzpominam jeho caste aferky z opilosti apod. ktere mu vzdy prisli na vysost usmevne.
Stejne je mi k nepochopeni jak se vsichni politici tvari vcetne Klause, ze ho budou podporovat a on v debatach nenechal suchou nit ani na prezidentovi. Ja se za nej pri tech debatach opravdu stydim, ze tohle by mel byt reprezentat naseho naroda. Fakt stydim… Prijde mi takovy ten cesky hospodsky prototyp, rado by recnik co nikdy nema konce vety a kazdy ho radeji necha vymluvit, nez by na tu hojnost hlouposti reagoval.
K. jsem zazila na debate osobne a tedy mluvi uplne normalne, max. se zadrhuje pri hledani vhodneho slova. To monotonni mumlani pana Zemana, ktere si musi frazovat hlavou,
je pro mne vice nazachytitelne…