Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zandulka, je mi to líto…je mi líto, co se poslední dobou děje…taťka zemřel 15.3. nikdo to nečekal ač byl na ARU, ale Dr byli více méně optimističtí…
Ze srdce vám držím palce, abyste se dočkali pokládku v bříšku…vím, jak je to složité…také jsme směřovali na IVF+ICSI, ale stal se nějakým způsobem zázrak a už jsme ho nepotřebovali. Pevně držím palce,ať máte potěšení v tak nelehké době…
Budeme na ty naše…vzpomínat stále…i když nějak tomu nemůžu uvěřit…
Krásný den, Váš příběh je velmi smutný, velmi soucítíme. Vzhledem k faktu, že také pracujeme s onkologicky nemocnými (nadační fond Dobrý anděl www.dobryandel.cz), dokážeme si představit vše, co jste musela zažít. Hodně držíme palce, aby Vás tato hrozná nemoc už nikdy více nepotkala!!!! Martina
V pátek mi zemřel táta. Měl už svoje roky a popravdě už se mu na světě moc nelíbilo. Je to bolestné, ale ve věku 85. let celkem pochopitelné. I tak to hodně bolí.
Jenže…zanechal po sobě nějaké poníze, ne zase závratnou sumu, pár desítek tisíc. Jeho přání bylo spopelnění bez obřadu a následný vsyp na loučku, kde už je vsypaná máma. Několik měsíců jsem se o něj starala, probírali jsme i jak a co zařídit až zemře. Tak se také stalo, nakonec zemřel dost daleko od svého a našeho bydliště a tak jsme se se sestrou logicky dohodly, že ho necháme spopelnit v místě kde zemřel a následně se s ním v kruhu rodiny důstojně rozloučíme. Vše podřebné jsme zajistily. Včera se vrátila má dcera z dovolené, táta u ní nechal obálku s penězma. Předemnou ji nechtěla otevřít. Po chvíli mi oznámila, že dědu nechají převézt(270km)a vystrojí mu pohřeb. No poradila se s přítelkyní táty, která prostě tvrdí, že si táta zaslouží důstojný pohřeb, že si na něj našetřil. Co na tom, že chtěl, aby si vnoučata peníze užily. Dcera se mě na nic neptala a začala obvolávat další tátovy vnoučata a rozhodli, že pohřeb bude.Ze mě udělali nenažranou furii, které jde jen o peníze. Nezajímá je, co táta(děda) chtěl. Melou si pořát svou a mě nešetřili. Brečím tady a je mi ze všeho smutno. Nevadí mi, že veškerá péče o tátu byla na mě, překousla bych i to, že se vnuci necpali na návštěvu dědy, když byl u nás, ale že nerespektují jeho přání a ze mě udělali bezcitnou mrchu, to nezvládám. Pořát dokola mi vyčítají, že když není po mém, že se vztekám. Fakt jsem zoufalá, dokonce jsem prohlásila, že s celou svou rodinou končím. Vždycky jsem pro rodinu udělala i nemožné, když bylo potřeba pohlídat děti, nebo jakákoliv výpomoc, byla jsem to já, kdo neodmítl. Syn mi dokonce vyčetl, co jsem si už všechno nekoupila.Ta drobnost, že jsem si na to ušetřila je už jaksi nepodstatná. Nikdy by mě nenapadlo, že v mé rodině vzniknou takové rozepře a mé vlastní děti mě obviní s chamtivosti.Moc to bolí a nevím jak se s tím vyrovnat.
Uprimnou soustrast.
Pises, ze deda chtel, aby si vnoucata penize uzily. Vnoucata se rozhodla penize investovat do pohrbu. Mne to naopak od nich prijde hezke, ze se chteji s dedou takhle rozloucit a ne ty penize rozfrcat za blbiny (za par desitek tisic by se stejne asi nic moc neporidilo).
Je mi to také moc líto.
Nezbývá, než vzít situaci tak, jak je. Snad se doma vše uklidní, jste všichni nešťastní a zranění z úmrtí
.
Jinak souhlasím s @Black_Orchids .
Ale vždyť to jsou peníze vnoučat..tak přeci to, že je investují na pohřeb dědečka je hezké. Jinak přeji upřímnou soustrast a aby se u vás všechny ty spory co máte dali co nejdříve do pořádku!!
No, ja nevim, ale pokud si deda pral zpopelneni a roztrouseni v miste kde je vsypana i jeho zemrela zena tak to spravne neni, aby mu delali klasicky pohreb s obradem ktery si nepral.To je nerespektovani posledniho prani a to je smutne ![]()
@Haku a to máš asi pravdu..jenže co zmůže ona sama proti všem dětem?? Akorát si je rozeštve, nebo respektivě si rožestvou oni ji. Je to těžká situace, a já si myslím, že nejlepší pro zakladatelku bude když se jim podřídí i kvůli její psychice..já nevím
já sama o sobě jsem takovej tip co ustupuje, tak asi proto to vidím takto. ![]()
@Deniel píše:
Ale vždyť to jsou peníze vnoučat..tak přeci to, že je investují na pohřeb dědečka je hezké. Jinak přeji upřímnou soustrast a aby se u vás všechny ty spory co máte dali co nejdříve do pořádku!!
Souhlas. Taky se mi to zdá hezké. A přeju vám, abyste se nehádali. ![]()
@Haku píše:
No, ja nevim, ale pokud si deda pral zpopelneni a roztrouseni v miste kde je vsypana i jeho zemrela zena tak to spravne neni, aby mu delali klasicky pohreb s obradem ktery si nepral.To je nerespektovani posledniho prani a to je smutne
Ano, tak si to přál, stejným způsobem je pochována i máma, bez obřadu a pro mě to připadá nefér i vůči mámě. Za mě se má přání zesnulého respektovat. Rozhádaní už jsme a pro mě je to dost velké zklamání, nikdy by mě nenapadlo, že my se budem tak moc hádat. Trochu jsem se uklidnila a tak mi i došlo, že vlastně ti milující vnoučci mají smůlu. Na pohřební službě jsem jako objednavatel já, takže nikdo jiný nemůže měnit to, co jsem podepsala a částečně i zaplatila.Budu si stát na svém, ať se to někomu líbí, nebo ne. Když byl táta u nás, tak se ti milující vnoučci na dědu nepřijeli ani podívat a najednou jsou tak útlocitný. Asi to je ode mě hnusné, ale je to tak. Přitom 3 z nich smrdí korunou a budou dělat haury.
@Anonymní píše:
Ano, tak si to přál, stejným způsobem je pochována i máma, bez obřadu a pro mě to připadá nefér i vůči mámě. Za mě se má přání zesnulého respektovat. Rozhádaní už jsme a pro mě je to dost velké zklamání, nikdy by mě nenapadlo, že my se budem tak moc hádat. Trochu jsem se uklidnila a tak mi i došlo, že vlastně ti milující vnoučci mají smůlu. Na pohřební službě jsem jako objednavatel já, takže nikdo jiný nemůže měnit to, co jsem podepsala a částečně i zaplatila.Budu si stát na svém, ať se to někomu líbí, nebo ne. Když byl táta u nás, tak se ti milující vnoučci na dědu nepřijeli ani podívat a najednou jsou tak útlocitný. Asi to je ode mě hnusné, ale je to tak. Přitom 3 z nich smrdí korunou a budou dělat haury.
No, co na to rict?
Snad jen, ti vnoucci jsou i tve deti… A co sis vychovala, to mas.
To se fakt v takove situaci nemuzete nejak domluvit? Ze treba obrad bude dle dedova prani a pak se sejdete nekde mimo (treba v restauraci), kde zavzpominate, najite se, napijete… ![]()
@Anonymní píše:
já musím napsat, že mě teda překvapuje, jak mluvíš o svých dětech
já tedy nevím, plně souhlasím s @Black_Orchids vždycky se řešení najde. Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ![]()
O svých dětek tak mluvím proto, že jsem hodně sklamaná, myslela jsem si, že ač samoživutelka, tak jsem je vychovala dobře. Asi ne, ale to už nezměním, možná mi nebudete věřit, ale bývali jiní, člověk se umí hodně změnit a k mé smůle se mé děti hodně změnily. Musím podotknout, že jsem měla s nimi vždy dobrý vztah, holt děti dovedou překvapit v každém věku.
@Anonymní píše:
O svých dětek tak mluvím proto, že jsem hodně sklamaná, myslela jsem si, že ač samoživutelka, tak jsem je vychovala dobře. Asi ne, ale to už nezměním, možná mi nebudete věřit, ale bývali jiní, člověk se umí hodně změnit a k mé smůle se mé děti hodně změnily. Musím podotknout, že jsem měla s nimi vždy dobrý vztah, holt děti dovedou překvapit v každém věku.
období co prožíváš ti nezávidím!! Ale přeji ti, aby jsi to všechno měla brzy za sebou!! Udělej vše podle svého nejlepšího vědomí, tak jak to cítíš a chceš, aby to bylo!! Nemá cenu si to do konce života vyčítat, že jsi to mohla udělat jinak nebo tak. Myslím na tebe a věřím, že se to vyřeší a třeba se ti děti jednou i omluví!! Přála bych ti to!! ![]()
Ahoj, před dvěma týdny nám zemřel tatínek, měl teprv 24 roků. Zůstala jsem se synem úplně sama, jsem pořád na rodičovské dovolené a nevím, jak to ted zvládneme sami, mám odložené nějaké peníze, z těch těd budu platit podnájem, ale to je jen na 2 měsíce, pak nevím, co dál dělat. Malý má necelé dva roky, školky jsou tu plné, abych nastoupila do práce, maminka mi nemá jak pomoci, ani nás vzít k ní nemůže. Jsem bezradná, poradte mi. Manželé jsme nebyli, máme spolu syna. Děkuji
![]()