Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@schnulla ja to vidim trochu jinak. specialne u zenskejch, kde zalezi na tom, jak se vyspala, jestli ji manza zrovna nenastval nebo nema PMS. takze tu muzes cist uplne strasny kriticky odsuzujici a ostry komentare a druhej den se ten samej nick muze bavit jako vesela vtipna osubka. a taky zalezi na tom, o cem tema je. Kdyz to zapada do moji skatulky a svetonazoru, dobry, kdyz ne, tak je zle.
![]()
Příspěvek upraven 09.03.14 v 06:55
Jsou témata, ve kterých zřejmě budu za tvrdého inkvizitora až do konce svých dní (pokud mě nestihne cévní mozková příhoda, Alzheimer, apod.) a nejedná se o diskuse kolem milencu a milenek.
@schnulla myslis asi neco takoveho?
zakladatelka: „Jsem nestastna. Po Peti letech me opustil manzel, jsem tehotna v patem mesici, z materske neutahnu najem a navic ditko bude mit mensi vrozenou vadu, nebude moci do jesli.“
komentar: „Mh, tak to jsi mela vedet dopredu, ze te opusti, jiste byly nejake naznaky. Nemela sis s nim porizovat dite, copake nevis, co je antikoncepce? Proc sis postizene decko nechala? Nemas kouska zodpovednosti a muzes si za to sama. tak ti preju hodne stesti.
“
@Knihomyš píše:
@schnulla Hmm… hele, to znáš, jak se chlap ptá své ženy: „Poslouchej, co bys dělala, kdyby se stala taková náhoda, že bych se octnul v posteli s jinou ženskou?“
„No, a co bys dělal ty, kdyby se stala taková náhoda a já skončila v posteli jiným chlapem?“
„Tak moment, nepleť si moji náhodu se svým kurvením!“Asi takhle přihodit?
@Pudloslava jo tak tohle mi pripada jako takovej komentar typu „Uff jeste ze jsem na tom lip nez ty, chudinko“ (at uz to ‚lip‘ znamena cokoli
)
@Pudloslava píše:
@schnulla myslis asi neco takoveho?zakladatelka: „Jsem nestastna. Po Peti letech me opustil manzel, jsem tehotna v patem mesici, z materske neutahnu najem a navic ditko bude mit mensi vrozenou vadu, nebude moci do jesli.“
komentar: "Mh, tak to jsi mela vedet dopredu, ze te opusti, jiste byly nejake naznaky. Nemela sis s nim porizovat dite, copake nevis, co je antikoncepce? Proc sis postizene decko nechala? Nemas kouska zodpovednosti a muzes si za to sama. tak ti preju hodne stesti."
jo, tohle zacina byt celkem „hitovka“ - at je tvoje situace jakakoliv, tak si za ni muzes sama a jsi uplne blba, ze se ptas jak to resit. ![]()
PS: nekdy je uzivatelka opravdu blba a muze si za situaci sama, ale to je tak 1%. zbytku je mi docela lito, kdyz ctu nektere odpovedi.
@Ali-Ali píše:
jo, tohle zacina byt celkem „hitovka“ - at je tvoje situace jakakoliv, tak si za ni muzes sama a jsi uplne blba, ze se ptas jak to resit.
PS: nekdy je uzivatelka opravdu blba a muze si za situaci sama, ale to je tak 1%. zbytku je mi docela lito, kdyz ctu nektere odpovedi.
@schnulla jéé tak tohle je krásné, naprosto výstižné, taky pár takových znám.
@Knihomyš píše:
No jasně, z 75 % poznávám sebe. Jízlivá, se vším rychle hotová, přesvědčená o své pravdě, cizí názor mě většinou nezajímá - znáte to, názor je něco, co se udělá kdekomu a mívá cenu kožešiny ze starého krtka.Je fakt, že nemám potřebu cokoliv dokazovat okolí, za tu námahu mi okolí nestojí. A v mém případě za tím vězí komplex nadřazenosti. Neuspokojuji se tím, že mají jiní velké starosti, ale tím, že nejsem tak omezená jako jiní. (Zde bych mohla vložit jízlivý komentář o tom, proč na tuhle variantu autorka nepřišla, ale nebudu se namáhat.)
Proč se vlastně ptáš? Hledáš někoho takového?
Anooooooooooo
Přesně tohle jsem chtěla napsat a koukám, že někdo už to vyplodil
Z mé strany to o závisti 100% není.
Protože nejsem slunickova, nezehram na osud a k problemum se stavím čelem - nesvádím to na někoho jiného, jsem zla a zavistiva
![]()
Tak každopádně ![]()
@Pudloslava píše:
@schnulla myslis asi neco takoveho?zakladatelka: „Jsem nestastna. Po Peti letech me opustil manzel, jsem tehotna v patem mesici, z materske neutahnu najem a navic ditko bude mit mensi vrozenou vadu, nebude moci do jesli.“
komentar: "Mh, tak to jsi mela vedet dopredu, ze te opusti, jiste byly nejake naznaky. Nemela sis s nim porizovat dite, copake nevis, co je antikoncepce? Proc sis postizene decko nechala? Nemas kouska zodpovednosti a muzes si za to sama. tak ti preju hodne stesti."
masakr… ale ja verim na vesmirnou rovnovahu a take vim, ze se ta voda jiste vari. Obcas sice hoodne dlouho, ale vetsinou se uvari.
Zazila jsem, ze jista proflakla uzivatelka si zalozila diskusi analogickou tem, ktere tou dobou hojne kritizovala. Upozornila jsem ji v SZ, ale ona si to obhajila, ze slo o neco uuuuuuuuplne jineho.
zajimave, ze nedostala sodu, jako by dostal kazdy novacek, ale spustrastne komentare od svych kamaradek.
Pak se divme, ze je tolik anonymnich diskusi. Lidi se boji zeptat pomalu i kde se v Praze koupi skopove.
Ja jako fakt nechapu proc. Proc, kdyz se nekdo pta na radu, si musi vyslechnout, jaky je debil. Copak si to nemuze inkvizitorka nechat pro sebe?
Minimalne kdyz uz zadnou smysluplnnou radu nema (sezen si pravnika, zeptej se na urade a pouzij google za radu nepovazuji)
A vsem inkvizitorkam preji, aby se jim alespon neco maleho prihodilo, co je vrati zpet na zemekouli. Tedy pokud dotycna bude trochu schopna sebereflexe. Predevsim proto, aby se tu lepe dychalo, ale myslim, ze sestoupit z vysin vlastnich iluzi o sobe same je dulezity krok pri osobnim rustu.
@Pudloslava souhlas, jen upresnim, ze clovek muze mit obcas takove trable a citit se tak bezvychodne, ze ho nenapadne ani ten pravnik a urad. Mne se to stava. Takze pokud to neni „kyselina“, tak jsem schopna to nekdy povazovat za uzitecnou radu.