Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivašot. píše:
a nějaký doklad o přepisu vám nedají?
Když jsem naposledy přepisovala elektřinu na nájemníky, tak mi přišlo „Potrvzení o ukončení smlouvy“
V innogy nám řekli ze to nejde jelikož je vše řešeno paní majitelkou.
No ja teda neznam vsechny detaily, ale podle me si nabehla spíše ona. Vy muzete v byte zustat a energie pujde za ni. Topna sezona pred nami… Nekoho z bytu dostat neni jen tak… V podstate tam muzete vegetit jeste i 6 mesicu
Jo ted ctu, ze jste smlouvu vypovedeli… No ona rozhodně podpis falsovat nesmi. Vypoved mate kolik? 3 mesice? I tak si to podle me zkomplikovala. Dobre, ze mate pravnika, ten vas ale bude neco stat…
@Janli píše:Říkám ze je to složitější, ale o to tu teď nejde, jde o to ze zfalsovala podpis při přepisu energií, jelikož se ani nezmínila ze by je chtěla přepisovat, a vyplnila si na partnera čestné prohlášení které on neviděl, nevedel o tom a už vůbec nepodepsal.
Jenže to, co ona má s bytovým družstvem, vás nijak neovlivňuje, tak moc nechápu to řešení přes právníka. A kauci vám nevrací nejspíš proto, že není dosud uděláno vyůčtování energií. Nebo to máte vyřešené?
@K. Rocánková píše:
No ja teda neznam vsechny detaily, ale podle me si nabehla spíše ona. Vy muzete v byte zustat a energie pujde za ni. Topna sezona pred nami… Nekoho z bytu dostat neni jen tak… V podstate tam muzete vegetit jeste i 6 mesicu
Jasně, boží nápad. Akorát to pak všechno zaplatí, včetně soudních výloh a ještě budou mít na krku trestný čin… někdy jsou ty rady fakt napřesdr. žku… ![]()
@K. Rocánková píše:
Jo ted ctu, ze jste smlouvu vypovedeli… No ona rozhodně podpis falsovat nesmi. Vypoved mate kolik? 3 mesice? I tak si to podle me zkomplikovala. Dobre, ze mate pravnika, ten vas ale bude neco stat…
Výpověď jsme chtěli klasickou dobu jenže majitelce preplo v hlavě a museli jsme se do 7 dní odstěhovat. Nemít rodinu kam jít vyhodila by nás s 2 letou dcerou na ulici. Toto řešení jsme nepochopili. Jelikož jsme nic neporusili pouze chtěli vypovědět smlouvu.
@kyticka1999 píše: Říkám ze je to složitější, ale o to tu teď nejde, jde o to ze zfalsovala podpis při přepisu energií, jelikož se ani nezmínila ze by je chtěla přepisovat, a vyplnila si na partnera čestné prohlášení které on neviděl, nevedel o tom a už vůbec nepodepsal.
Abych řekla pravdu, tak kdyby mi nájemník odhlásil energie, tak po něm chci úhradu škody já. Ona udělala blbost, o tom žádná, ale naprosto ji chápu. To, co jste chtěli udělat vy, to se prostě nedělá…
@kyticka1999 píše: Říkám ze je to složitější, ale o to tu teď nejde, jde o to ze zfalsovala podpis při přepisu energií, jelikož se ani nezmínila ze by je chtěla přepisovat, a vyplnila si na partnera čestné prohlášení které on neviděl, nevedel o tom a už vůbec nepodepsal.
Myslím, že konkrétního a hlavně právně korektního řešení se tu asi nedobereš. Ale říkáš, že máte právníka, tak proč to neřešíte s ním? Ten by to věděl nejlépe, jak na ní… tím spíše, pokud to potřebujete jako právní podklad a ona Vám znemožnila ho získat a ještě při tom zfalšovala podpis, to pro ni bude mít následky.
@kyticka1999 píše:
V innogy nám řekli ze to nejde jelikož je vše řešeno paní majitelkou.
No je to zvláštní. Vy jste s nimi měli smluvní vztah a oni nejsou schopni vám dát doklad o ukončení smluvního vztahu.
@ivašot. píše:
No je to zvláštní. Vy jste s nimi měli smluvní vztah a oni nejsou schopni vám dát doklad o ukončení smluvního vztahu.
Ono je to cele hodně divné
Oni ukončili nájemní vztah, chtěli majitelce odpojit energie
a ona nechce vrátit kauci ( nedodržení výpovědní lhůty? Dluh? Zničeny být? ) Energetika nedají doklad o ukončení ( slyším poprve )
@jahuhudka píše:
Ono je to cele hodně divnéOni ukončili nájemní vztah, chtěli majitelce odpojit energie
a ona nechce vrátit kauci ( nedodržení výpovědní lhůty? Dluh? Zničeny být? ) Energetika nedají doklad o ukončení ( slyším poprve )
Mě to taky přijde jako nesmysl. Vždycky jsem dostala všechny podklady a to i zpětně…
@Janli píše:
Mě to taky přijde jako nesmysl. Vždycky jsem dostala všechny podklady a to i zpětně…
Asi tak…
Navíc dneska to bývá dostupné online v zákaznickém úctu ![]()
@kyticka1999 píše:
Dobrý den, prosím vás jak postupovat při zfalsovani podpisu? Vypověděli jsme nájem bytu a chtěli zrušit smlouvu na energie, jenže majitelka bytu den predtim došla na Innogy s čestným prohlášením od partnera (které nepodepsal ani neviděl a nevedel o tom) aby energie prepsala na sebe místo toho abychom je mohli zrušit. Chtěli bychom vědět jak to můžeme v této situaci řešit. Potrebovali jsme potvrzení o zrušení energii pro právníka, jenže bohužel nám kvůli tomu ze je to teď vše na majitelku bytu nemohou vydat.
Trestní oznámení na policii a oni už si zjistí, zda podpis je přítele či ne.
@Anonymní píše:
Jaká vám tím vznikla škoda?
Nahlásit to na policii můžete, ale otázka je, jestli tím vznikla nějaká škoda, zda jste byli finančně poškozeni. Jestli ne, asi se tím nikdo ani nebude zabývat.
Vaše vztahy s majitelkou nebyly dobré?Mělo by být sepsáno při odchodu z bytu stav všech energií a domluveno vzájemné vypořádání.
Majitelka byla v tomto případě příliš aktivní…ale je otázka, jak to přímo vás poškodilo. Většinou se stává spíš opak, že když je na nájemníka napsaná energie, tak to majitel nechce přepisovat než má nového nájemníka, takže pak původní nájemce může zbytečně platit než se byt přehlásí.
Pokud jste něco nedlužili a nechtěli jste se vyhnout placení, nebo falšovat stavy měřičů, tak bych možná bývalé majitelce silně vynadala, požadovala omluvu, zároveň bych byla ráda, že jsem už jinde.
Jsi normální? ![]()
Tobě přijde normální falšovat podpisy?
Toto je trestné. Doufám, že zakladatelka podá TO.
@topazio píše:
Jsi normální?
Tobě přijde normální falšovat podpisy?
Toto je trestné. Doufám, že zakladatelka podá TO.
Co se rozvilujes? Je to pravda. Neslo o úřední dokument a nebyla způsobena skoda. Tohle nikdo řešit nebude