Invalidní důchod - prý by se styděl

Anonymní
24.9.21 10:02

Invalidní důchod ,prý by se styděl

Zdravím. Již 7 let docházíme k psychiatrovi. Mám OCD. Extremní kontrola věcí doma a neustále se musím o něčem ujišťovat jakože o myšlenkách atd.Byla jsem celkem Ok. I když občas propady dolů. Ten je i teď. Mám stavy, že cítím jakoby vnitřní strach, nemám z ničeho radost atd.Jsem už dlouho na neschopence. Psychiatrička se zmínila o invalidním důchodu 1 stupně. Když jsem to řekla manželovi, řekl mi že by se za to styděl :?kdyby měl on ten invalidní důchod. Tak si říkám jestli je to opravdu taková ostuda??? Jinak mě manžel psychicky docela podporuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.9.21 10:11

Kromě práce a rodiny nikdo o mém ID I.st. neví.

• Citovat
  • Upravit
3139
24.9.21 10:24

Tak mu na to řekni, že jsi do teď nevěděla, že ti informaci o tom, že pobíráš invalidní důchod vytetují na čelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 10:26
@Anonymní píše:
Kromě práce a rodiny nikdo o mém ID I.st. neví.

A do práce chodíš normálně? A kolik bereš ten inv. duchod 1 stupně? a proč vlastně ho máš uznaný? díky

• Citovat
  • Upravit
26859
24.9.21 10:47

Kdybych mela potize, rozhodne bych se za ID nestydela. Jeho pohled mi prijde divny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 10:52

Moje mamka ho měla, kromě děti a taty to nikdo nevěděl. Měla maniodepresivni stavy, šla do plného inv. důchodu. Když na tom byla líp, měla občas brigádu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.21 11:13

Mam CID a netajim to. Mas ulevy na dani, dalsi penize navic. Ja si z nich platim rehabilitace, bez toho bych nemohla fungovat.

• Citovat
  • Upravit
56505
24.9.21 11:16
@Anonymní píše:
Zdravím. Již 7 let docházíme k psychiatrovi. Mám OCD. Extremní kontrola věcí doma a neustále se musím o něčem ujišťovat jakože o myšlenkách atd.Byla jsem celkem Ok. I když občas propady dolů. Ten je i teď. Mám stavy, že cítím jakoby vnitřní strach, nemám z ničeho radost atd.Jsem už dlouho na neschopence. Psychiatrička se zmínila o invalidním důchodu 1 stupně. Když jsem to řekla manželovi, řekl mi že by se za to styděl :?kdyby měl on ten invalidní důchod. Tak si říkám jestli je to opravdu taková ostuda??? Jinak mě manžel psychicky docela podporuje.

Vždyť se to nikdo nedozví. Ostudné řeči má tvůj manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
24.9.21 11:22

Co je na tom k stydění? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
24.9.21 11:31

Ježiš to je blbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
24.9.21 11:40

Můj partner pobírá ID po úrazu, ani jsem to docela dlouho nevěděla a vůbec by mě to nenapadlo. Následky má viditelné, ale naštěstí neomezující. Nevidím na tom nic k stydění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15150
24.9.21 13:17

Invalidní důchod není žádná ostuda. Při prvním a druhém stupni musíš normálně pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
24.9.21 13:20
@Anonymní píše:
Zdravím. Již 7 let docházíme k psychiatrovi. Mám OCD. Extremní kontrola věcí doma a neustále se musím o něčem ujišťovat jakože o myšlenkách atd.Byla jsem celkem Ok. I když občas propady dolů. Ten je i teď. Mám stavy, že cítím jakoby vnitřní strach, nemám z ničeho radost atd.Jsem už dlouho na neschopence. Psychiatrička se zmínila o invalidním důchodu 1 stupně. Když jsem to řekla manželovi,řekl mi že by se za to styděl :?kdyby měl on ten invalidní důchod.Tak si říkám jestli je to opravdu taková ostuda??? Jinak mě manžel psychicky docela podporuje.

Chlapeček si koleduje, že na tom ID jednou skončí sám… :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 14:53
@karkarka píše:
Invalidní důchod není žádná ostuda. Při prvním a druhém stupni musíš normálně pracovat.

No a když se blbě zaptam, tak k čemu to vlastně bude, ten invalidní důchod?

• Citovat
  • Upravit
4123
24.9.21 14:54
@Anonymní píše:
No a když se blbě zaptam, tak k čemu to vlastně bude, ten invalidní důchod?

Tak jsou to peníze navíc a pak ještě máš slevu na dani na invaliditu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová