Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mají právo po tobě vymáhat náklady spojený s odesláním zásilky, což ale nebude 250,–Kč. Na tvým místě bych jim napsala, že jim uhradíš poštovný.
Nevyzvednutim zásilky jsi porušila kupní smlouvu a eshop má nárok na kompenzaci minimálně poštovného. A může ho zakonne vymáhat. Takže ani, může to předat k exekuci. Zavolej jim, domluv se s nimi. Tím, že jsi dělala mrtvého brouka jsi to jen zhoršila.
Oni postupují správně. Chápu i tebe, že se stane, že si to nestihneme vyzvednout. Ale nechápu tvůj následný postup. Přece není tak těžký zavolat jim, že potřebuješ prodloužit dobu uložení, nebo změnit místo tak, aby sis to vyzvedla třeba cestou z práce. No a když nic z toho, tak aspoň zaplatit ten poplatek za nevyzvednutou zásilku. To ti jako chodí maily a ty je ignoruješ? Velmi chytré… tak teď vidíš, jaké to má důsledky. Mohla jsi zaplatit a mít trička, teď zaplatíš a nebudeš mít nic.
Mají na to právo… Zásilku v dnešní době může vyzvednout kdokoliv kdo má heslo když jste byla mimo domov.
@Anonymní píše:
Ahojky. Chtěla bych se zde poradit zda má nebo měl někdo s touto situací zkušenost…
Cca před 3 týdny jsem objednala z jednoho eshopu dvě dětská trička v hodnotě cca 300,– i s poštovným.
Bohužel jsem nestihla vyzvednout, jelikož jsem byla mimo domov.
Prodejce ( eshop ) mi psal SMS o uhrazení nákládu k nevyzvednuté zásilce 250,–
A nyní mi i přišla SMS že jsem nehradila náklady a že to předávájí exekuci, vymahačské firmě.
To jako opravdu??…![]()
Prosím nepište mi odpovědi typu: nemáš objednávat když pak nevyzvedneš
nebo že klidně můžou dát k vymáhání a následné exekuci.
Zajímají mě názory člověka který se s tímto již setkal, či má zkušenost od známých lidí.
Díky dík
Porušila jsi kupní smlouvu a ano, můžou to po tobě vymáhat. A takových eshopů, co si chtějí tyhle náklady nechat proplatit je díky takovým lidem jako ty, stále víc a víc.
A vůbec se jim nedivím.
A ano, nechápu proč si to teda obj. Lhůta na vyzvednutí je dlouhá dost a navíc se dá ještě prodloužit. Takže nás tady nekrm bludama, jak jsi nestihla. ![]()
@mayecka píše:
Mají na to právo… Zásilku v dnešní době může vyzvednout kdokoliv kdo má heslo když jste byla mimo domov.
A přesně jak píšeš. Dnes už i na poště může vyzvednout kdokoli.
Takže ať nechá výmluv a teď si uhradí svůj dluh.
Mne to tedy přijde pritazene za vlasy, co tím ten e-shop získá? Stejně kdyby zboží vrátila, ji bude muset vrátit úplně celou zaplacenou částku včetně poštovného. Divím se, ze se někomu vyplatí se kvůli par korunam takhle handrkovat.
Jako chapu, ze když to udělá víc lidi, ze to menší obchodník pocítí, ale vyhrožovat člověku exekuci mi přijde hodně přes čáru.
Kamarádka s tím má zkušenost, poštovné za pár korun jí vyšlo ve finále na 900,–
@Semtex píše:
Mne to tedy přijde pritazene za vlasy, co tím ten e-shop získá? Stejně kdyby zboží vrátila, ji bude muset vrátit úplně celou zaplacenou částku včetně poštovného. Divím se, ze se někomu vyplatí se kvůli par korunam takhle handrkovat.Jako chapu, ze když to udělá víc lidi, ze to menší obchodník pocítí, ale vyhrožovat člověku exekuci mi přijde hodně přes čáru.
Lidi jsou prostě vychcánci … Tak se není čemu divit.
Je správné, že to chtějí. Zabalit, odeslat … Všechno stojí čas a peníze. A proč by je kvůli takovým měli zbytečně vyhazovat?
Hodně eshopů už ani nezasílá na dobírku. Aby tyhle lidi nemuseli řešit ….
@Semtex píše:
Mne to tedy přijde pritazene za vlasy, co tím ten e-shop získá? Stejně kdyby zboží vrátila, ji bude muset vrátit úplně celou zaplacenou částku včetně poštovného. Divím se, ze se někomu vyplatí se kvůli par korunam takhle handrkovat.Jako chapu, ze když to udělá víc lidi, ze to menší obchodník pocítí, ale vyhrožovat člověku exekuci mi přijde hodně přes čáru.
Přes čáru je něco si objednat a nevyzvednout. Pokud vím, že budu mimo domov, zásilku si prodloužím nebo poprosím ať mi ji někdo vyzvedne. V dnešní době je málokterá na OP. A ne, že to tam nechám tvrdnout, na výzvy, že se balík bude vracet zpátky nereaguji a dělám mrtvého brouka. Ten eshop to uložení na poště či někde ve výdejním místě a vrácení něco stojí
.
Ano, mají na to právo, nicméně většina eshopů ho nevymáhá, většinou se jim to finančně nevyplatí. Ale ano, měla bys jim uhradit to poštovné (tam i zpět samozřejmě), takže na tvém místě bych to udělala rychle, než ti naskáčou nějaké penále. Taky mrkni do jejich obchodních podmínek, aby tam nebyla ještě nějaká pokuta za postoupení exekuční firmě.
A proč jim prostě nezavoláš a nedomluvíš se? Pošli jim peníze za zboží + 2× poštovné a oni ti to pošlou znova. Leda bys to udělala schválně. Moc se mi nechce věřit tomu, že slušný zákazník by to nevyřešil už na začátku prodloužením úložní doby.
Jestli to postoupí exekuční firmě budeš platit v tisících uhrad to ted
@Semtex píše:
Ja to zase chápu. Pokud jen napíši e mail, že má zaplatit poplatek za nevyzvednuti, většina ho neřeší a hodí do koše. Při té exekuci nad tím alespoň popřemýšlí. Je to stejné jako když zákazník vyhrožuje ČOI, taky na to lépe firma slyší. Jestli pak opravdu půjdou dal na exekuci
těžko říct.
Ahojky. Chtěla bych se zde poradit zda má nebo měl někdo s touto situací zkušenost…

Cca před 3 týdny jsem objednala z jednoho eshopu dvě dětská trička v hodnotě cca 300,– i s poštovným.
Bohužel jsem nestihla vyzvednout, jelikož jsem byla mimo domov.
Prodejce ( eshop ) mi psal SMS o uhrazení nákládu k nevyzvednuté zásilce 250,–
A nyní mi i přišla SMS že jsem nehradila náklady a že to předávájí exekuci, vymahačské firmě.
To jako opravdu??…
Prosím nepište mi odpovědi typu: nemáš objednávat když pak nevyzvedneš

nebo že klidně můžou dát k vymáhání a následné exekuci.
Zajímají mě názory člověka který se s tímto již setkal, či má zkušenost od známých lidí.
Díky dík