Nevyzvednutá zásilka - exekuce ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15586
24.9.21 09:42
@werajsik píše:
Počkej, počkej… Měsíc v nemocnici a objednávka před 3 týdny??? To jsi vážně tu objednávku vytvořila z nemocnice? Nebo jen prostě kecáš?

Kecá. :mrgreen: Od začátku. A myslí si, že jí to tady někdo sežere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.9.21 09:44
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1
Bože holky já chtěla ZKUŠENOST někoho :D a ne aby tu do mě někdo valil!! :lol:
Nezavolala jsem, neprodloužila, nevyzvedla!!! To mi nemusíte psát že to jsem měla udělat! :) Já se ptám na úplně jiný dotaz tak prosím čtěte celý popisek :nevim:

Tak já ti napíšu ZKUŠENOST člověka, co roky dělal v eshopu. Ano, mají na to právo, ano, může ti to naskákat do závratných výší (záleží, co mají v obchodních podmínkách) a ano, hledáš jen nějaký způsob, jak se z toho vykroutit. Možná kdybys zvedla telefon a situaci s nemocnicí vysvětlila, tak by ti to poslali znovu. Mimochodem lžeš, že to nevydají nikomu jinému. Pošta vydá balík na dobírku každému, kdo má ten kód :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
24.9.21 09:47
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1
Nezavolala jsem, neprodloužila, nevyzvedla!!! To mi nemusíte psát že to jsem měla udělat! :) Já se ptám na úplně jiný dotaz tak prosím čtěte celý popisek :nevim:

Tak to prostě zaplať, co chceš jako slyšet? Ano, nárok na to mají, tvoje blbost, že nejsi schopná zvednou telefon a komunikovat. A ne ZKUŠENOST s tím fakt nemám protože nejsem lempl, který si nevyzvedává zásilky a pak hraje mrtvého brouka. Ano, taky se mi stalo, že jsem něco nestihla vyzvednou a zvedla jsem telefon, slušně zavolala buď na poštu o prodloužení, případně o opakované doručení (tam to kupodivu může převzít kdokoliv z domácnosti) nebo eshop o opakované poslání, s tím že jim samozřejmě zaplatím znovu poštovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24987

Odklikla jsi e-shopu obchodní podmínky, kde jistě o sankci 250Kč (za poštovné + balné u nevyzvednuté dobírky píšou) - takže ANO - mají právo to vymáhat a postoupit externí inkasní společnosti, která si dluh patřičně navýší!!
Absolutně nechápu, proč jsi těch 250Kč neuhradila! okamžitě to zaplať, máš to vyřešené, nebude naskakovat penále a nemusíš se tu dalších x dní rozčilovat jako anonym na e-miminu!! :zed:
na co ještě čekáš?
a ANO - v Centrální evidenci exekucí vídám stovky dluhů v řádu pouhých stovek, které právě díky exekučnímu vymáhání a příslušenství narostly na tisíce a léty i na desetiticíce! čekáš na zázrak nebo co?

Příspěvek upraven 24.09.21 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@ludmilaadamkova :potlesk:
Tak, zakladatelko. Vyprdni se na to klidně, pokud chceš. Následky si poneseš ty, ne my :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
24.9.21 09:48
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1

A k čemu ti ty zkušenosti budou? Jsou firmy co jen vyhrožují a ty co to exekutorske firmě dají. Je to buď a nebo. Tak si to riskni :nevim:
Navic většina rádi zavolat teď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
24.9.21 09:50
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1

Ano, zkušenost je taková, že máš zaplatit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
24.9.21 09:51
@thalasan píše:
A k čemu ti ty zkušenosti budou? Jsou firmy co jen vyhrožují a ty co to exekutorske firmě dají. Je to buď a nebo. Tak si to riskni :nevim:
Navic většina rádi zavolat teď ;)

Ne, většina radí zaplatit, volat měla předtím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 09:51

Já to úplně chápu a eshopy, které vymáhají to dělají jedině dobře. Jak jinak na nepoctivé zákazníky. Výmluva typu nestihla jsem, nemohla jsem, zapomněla jsem, nemocnice, pohřeb, jsou jen výmluvy jako ve škole. Tak když vím, že když jedu pryč, tak si to objednám až po návratu, když vážně nemůžu balík vyzvednout, tak si můžu prodloužit úložní dobu a nebo pověřit k vyzvednutí někoho jiného. Mám eshop přes 10let a loni jsme po dlouhých úvahách vypli dobírku a bylo to to nejlepší rozhodnutí, protože se už nemusíme zabývat zákazníky, kteří objednávají z plezíru. Zboží se neválí x týdnu na poštách. Tak jako ty můžeš hrozit čoikou, tak eshop může mít v podmínkách vymáhají vícenákladů na naskladnění. Takže když jsi OP potvrdila, tak jsi s nimi souhlasila.

• Citovat
  • Upravit
3957
24.9.21 09:52

Holky, tipuju, že zakladatelka se už neozve a za chvíli tu napíše admin, že na přání zakladatelky se diskuze zamyká a bude smazána :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
24.9.21 09:59
@Semtex píše:
Mne to tedy přijde pritazene za vlasy, co tím ten e-shop získá? Stejně kdyby zboží vrátila, ji bude muset vrátit úplně celou zaplacenou částku včetně poštovného. Divím se, ze se někomu vyplatí se kvůli par korunam takhle handrkovat.Jako chapu, ze když to udělá víc lidi, ze to menší obchodník pocítí, ale vyhrožovat člověku exekuci mi přijde hodně přes čáru.

hele sorry, jsem majitelka e-shopu, denně odesíláme hromadu balíků. Dokážeš si vůbec představit, kolik je to casu a peněz a zbytečně, protože se na to někdo vykašle, nevyzvedne, nereaguje?? Prodejce posílá info o odeslaném balíku, přepravní služba posílá info o přijatém balíku, info o uložení balíku, minimálně jednou upozornění na vyzvednutí balíku a paní si to nevyzvedne a ignoruje? Víš, kolik lidí je zainteresováno při doručení jednoho balíku?? A všechny ty lidi se musí zaplatit. Takže za mě ano, postup e-shopu je správný a postup paní je na facku. Když má paní čas psát na Epipino, tak určitě měla i šas kontaktovat e-shop a domuvit se…
kdybych nechala být každý balík, co si někdo nevyzvedne, tak za chvilku žeru trávu..co bych pak řekla svým dětem? Sorry Vánoce nebudou, protože si nějaká paní nevyzvedla balík a mě to stálo peníze, který jsem mohla mít na tvůj dárek?? Príma…zkus se na to podívat i z druhý strany!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
24.9.21 10:03
@Lucy75 píše:
Odklikla jsi e-shopu obchodní podmínky, kde jistě o sankci 250Kč (za poštovné + balné u nevyzvednuté dobírky píšou) - takže ANO - mají právo to vymáhat a postoupit externí inkasní společnosti, která si dluh patřičně navýší!!
Absolutně nechápu, proč jsi těch 250Kč neuhradila! okamžitě to zaplať, máš to vyřešené, nebude naskakovat penále a nemusíš se tu dalších x dní rozčilovat jako anonym na e-miminu!! :zed:
na co ještě čekáš?
a ANO - v Centrální evidenci exekucí vídám stovky dluhů v řádu pouhých stovek, které právě díky exekučnímu vymáhání a příslušenství narostly na tisíce a léty i na desetiticíce! čekáš na zázrak nebo co?Příspěvek upraven 24.09.21 v 09:48

JJ já bych mohla vyprávět… Před prvním dítětem jsem 4,5 roku pracovala u jednoho exekutora a co „hloupých“ dluhů (přesněji dluhů z blbosti člověka) tam bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
24.9.21 10:03

@Shari81 však se na to dívám z druhé strany. A že někomu musis zaplatit za to, aby zákazníka porad dokola uháněl a pak zpracoval podklady pro exekutora, to se kvůli par desítkám korun asi opravdu vyplatí :nevim: leda tak tomu exekutorovi. A kdyby tu zásilku zákazník přijal a následně vrátil, musis mu stejně vrátit celou částku včetně poštovného a jseš taky v minusu. Takže opravdu nechapu, co se na tom vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
24.9.21 10:05
@Semtex píše:
@Shari81 však se na to dívám z druhé strany. A že někomu musis zaplatit za to, aby zákazníka porad dokola uháněl a pak zpracoval podklady pro exekutora, to se kvůli par desítkám korun asi opravdu vyplatí :nevim: leda tak tomu exekutorovi. A to zákazník přijal a následně vrátil, musis mu stejně vrátit celou částku včetně poštovného a jseš taky v minusu. Takže opravdu nechapu, co se na tom vyplatí.

To jde na vrub dlužníka, to je právě to, proč dluh z pár stovek naroste na x tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
24.9.21 10:09
@werajsik píše:
To jde na vrub dlužníka, to je právě to, proč dluh z pár stovek naroste na x tisíc

Hele jako jo, ale z hlediska nějaké morálky je pro mě porad přípustnějsi si nevyzvednout objednané zboží než poslat někoho kvůli drobné castce do exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová