Zhubnout plaváním-dá se?

Anonymní
20.12.15 23:09

Zhubnout plaváním-dá se?

Nedávno mi kamarádka donesla tašku plnou starých věcí-oblečení, prý hrozně zhubla hlavně přes stehna a vše má malý. A jak? Dvakrát, někdy i jednou týdně jde na bazén plavat. Není žádná plavkyně, prostě si plave pár bazénů. Zhubla tak 2 velikosti. To mě docela motivovalo, tak se chci zeptat i na vaše názory-dá se plaváním zhubnout? Především mi jde o nohy a břicho a celkově budu ráda za každý cm dole. Taky se bojím, že mi narostou ramena, ale do fitka chodit nechci a bazén jsem měla vždy ráda.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
20.12.15 23:15

Někde jsem četla, že plaváním se nehubne, protože se většinou plave v relativně studené vodě a to prý nějak nutí ty tukové buňky, aby zůstaly a chránily tělo před chladem. Ale co je na tom pravdy, nevím. Jinak si myslím, že když už, tak asi ne nějakým rácháním ala paní radová, ale opravdu svižným tempem. Taky pochybuju, že jde ovlivnit, jaká část těla ti bude hubnout, to je spíš dané geneticky. Nějak extra narostlých ramen bych se taky nebála, a navíc vypracovaná ramena mi připadají na ženský fakt sexy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
20.12.15 23:18

Nevím jestli se tím dá zhubnout, ale nejsi náhodou od Jičína, hledám někoho, kdy by chodil plavat se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.15 23:21

@j.a.n.i1 Bohužel ne, jsem od Ostravy.

• Citovat
  • Upravit
69235
20.12.15 23:21
Velmi slo
@j.a.n.i1 píše:
Nevím jestli se tím dá zhubnout, ale nejsi náhodou od Jičína, hledám někoho, kdy by chodil plavat se mnou.
škoda, že nejsi blíž, dala bych ti s sebou své dítě, to chce taky pořád chodit plavat :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
20.12.15 23:24

@terinka4444 Ale musí s ním jít pokecat, jinak neberu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.12.15 23:27
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Ale musí s ním jít pokecat, jinak neberu :jazyk:

jo, tak to by šlo, ona hubu nezavře, co ráno otevře oči, ona kecá i s pusou plnou jídla…to by byla dobrý parťák pro tebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.15 23:45

Kdyz budete plavat hezky v tempu, tak vas urcite prekvapi, jak budete zpocena. Rozhodne se nemusite bat, ze vam narostou ramena, to byste musela jeste po plavani chodit do fitka zvedat něco zelaza nad hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
20.12.15 23:56

Já Kdysi chodila plavat 1-2× týdně, upravila jsem si jídelníček trošku a kila šla dolů. Navíc jsem se pěkně zpevnila, když jsem při plavání zapojila celé tělo. Plavala jsem jen tam a zpátky, tzv. několik bazénů a nijak šílené tempo. Navíc jsme vždy s kamarádkou u toho prokecaly fůru času, tak dvě hodiny utekly celkem rychle. Výhoda je, že do bazénu člověk může i sám bez pocitu samoty, aby se cítil blbě (někteří to tak mají, že raději chodí ve dvojko), ale tam se tolikrát i lidi, co chodí společně rozdělí - mají jiné tempo. ;) Občas jsem si i dala saunu (byla v ceně, dnes už nevím, či to tak v Porubě ještě je).

Za mě doporučuji. Byl to jediný sport po běhání, kde jsem viděla efekt poměrně za krátkou dobu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
21.12.15 00:34

Zhubnout se dá ani né tak váhově (i když taky trochu),jako velikostně. Ale…pokud si člověk plavé tak nějak „lážo, plážo“,tak to ne.Chce to intenzivně. Stehna se dobře zhubnou chozením ve vodě, kde je voda např. do půli stehen-odpor vody. A nebo..aqua aerobic, kde opět jde o intenzivní cvičení ve vodě a výhodou je, že pokud je člověk víc těžší nebo má problémy např. s klouby, voda ho nadlehčuje. Ale záleží i na instruktorovi..no a v neposlední řadě je důležitá i skladba jídelníčku. Pokud budete intenzivně plavat a pak si doma nadlábnete kaloricky břicho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.12.15 00:54

Pokud si dáš do hlavy, že plaváním zhubneš, pak to bude fungovat. Pokud se necháš zvyklat tím, že to fungovat nebude, tak nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.12.15 00:58

Krom toho ze své profese doporučuji plavecké plavání, aby se nezatěžovala krční páteř. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
21.12.15 01:29

Já jednu dobu na VŠ chodila plavat celkem intenzivně - tak 1× týdně, vždy sama (s kámoškou bych to prokecala) a skoro celou dobu jsem fakt plavala sem tam. Kromě cca 10-15min, kdy jsem šla do páry. Nějaký výrazný efekt na moji hmotnost to nemělo, ani že bych měla nějak citelně posílené svalstvo. Jako asi jsem byla v celkem dobré kondici, ale žádné zázraky se nekonaly.
@TSMoruga zajímavé, já kdybych se tenkrát „flákala“ s kámoškou a bazény odplavávala jen tak lážo plážo, tak bych na sobě zřejmě neviděla už vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
21.12.15 01:30

@omites tak já si pořídila plavecké brýle, naučila se dýchat do vody a stejně mě vždy bolí trapézy. Asi špatná technika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.12.15 01:58
@iila píše:
@omites tak já si pořídila plavecké brýle, naučila se dýchat do vody a stejně mě vždy bolí trapézy. Asi špatná technika.

hlava je v prodloužení těla. Takže ani výdech není s krkem jak periskop. Ale krk je celou dobu v prodloužení těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková