Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
to neudržíš dlouhodobě nejíst večer. Nedoporučuji Ti přestat jíst. Večer je vhodné jíst bílkoviny. Omez večer sacharidy.
@Anonymní píše:
Aby se mi „lépe“ hublo, zakládám tuto diskusi. Chtěla bych zhubnout 5 kilo v dohledné době (2 měsíce). Nyní mám 167 cm, 65 kg. Míry jsem si neměřila.Chci zhubnout už delší dobu, ale stále to odkládám, tak abych měla větší motivaci zakládám toto téma. Klidně se může někdo přidat. Budu jedině ráda.
Plán je nejíst večer, přes den jíst malé porce, 2 krát týdně (dle času) cvičení dle Jill. Mám sníženou funkci štítné žlázy, jen trochu, ale přesto už na sobě asi pozoruji pomalejší metabolismus, než když jsem byla zcela zdravá a hlavně mladší, je mi lehce nad 30 let.
Jestttli na štítku bereš prášek, neměla by mít na hmotnost vliv - teda jestli máš hormony OK. Podle mě bys měla cvičit aspoň 3× týdně 45 minut. A nešidila bych jídlo. Dostaneš vlčí hlad a ty dvě kilča máš hned nahoře. Mně teda 2 kila přijdou jako normální posun váhy dolů i nahoru, stačí menstruace…Nemáme digitální a je to už stařenka, asi si pořídím novou ![]()
Omylem jsem založila dvě témata. Adminovi jsem už hlásila.
Jako večeři bych chtěla mít třeba sýr a zeleninu - to zhruba do té 18 hodiny. O zdravé stravě toho vím celkem dost, ale hlavní je to potom dodržovat…
zakladatelka
Omylem jsem založila dvě témata. Adminovi jsem už hlásila.
Jako večeři bych chtěla mít třeba sýr a zeleninu - to zhruba do té 18 hodiny. O zdravé stravě toho vím celkem dost, ale hlavní je to potom dodržovat…
zakladatelka
Asi mi nějak nefunguje internetový prohlížeč tak, jak by měl, když i příspěvek mi to vložilo dvakrát…
zakladatelka
ahoj zakladatelko, ano, zhubnou 5kg je realne, ALE určitě ne způsobem, který jsi popsala. Počti si, jak nejlépe a zdravě jíst, spočítej si pomocí kalkulačky, kolik bys jíst měla, jaký poměr živin, pomůže ti třeba zapisování do aplikace kaloricketabulky. Cvičení je určitě dobré, hodně chodit pěšky, třeba zkusit popoběhnout a Jill je určitě dobrá, ale ta se cvičí každý den, aby to mělo výsledky. Jestli nechceš jojo efekt, určitě nepraktikuj nějaké hladovění a typu nebudu jíst večer a zrovna sýry a zeleninu, prostě se nejdřív podívej, jak vypadá skladba jídelníčku, co děláš špatně, co piješ (cukry) a uvidíš, že to půjde dolů. Na facebooku je spousta skupin, kde holky hubnou a kde se leccos dočteš. Pokud nemáš vůli a chuť to vymyslet sama, kup si jídelníček na míru. Podívej se na stránky Michala Thota, má tam spoustu zajímavých informací včetně kalkulačky. Jo a míry si změř, zvlášť při cvičení jsou důležitější než hmotnost.
„abych měla větší motivaci zakládám toto téma“ Myslíte, že to pomůže? U mě byla hlavní motivace zdraví a zdravotní stav se mi už v průběhu začal lepšit. To že líp vypadám je jen bonus navíc. Chcete-li zhubnout trvale, musíte vědět přesně co potom. Na tom podle mne krachuje většina pokusů zhubnou a zase přiberou. Vámi naznačená metoda: méně jíst a více se pohybovat je podle mne správná i já jsem ji uplatnil, ale ještě pomaleji (za 15 měsíců jsem zchodil 18 kg - tedy v průměru 1,2 kg za měsíc).
Ahojky,
5 kg za dva mesice si myslim,ze jde v pohode a byli by to i tak akorat.
Doporucuji hlavne pravidelne jist,poradne se nasnidat,dopoledne ovoce,obed maso se zeleninou,ryby,svaciny nejaky bily jogurt/skyr,orisky a veceru salat jak pises se syrem treba/mozarelou,balkansky,ale urcite ne jen do 18 hod.salat si klidne dej kdykoliv,pitny rezim-voda.dej si na chut klidne i par ctverecku horkou cokoladu,minimalne 75%.kafco taky zazene chut na sladke!nejdulezitejsi je nehladovet.
Hodne stesti ![]()
Ja jdu do toho. Zacala jsem uz tim, ze vynechavam pecivo. Hodne ovlivni strava. Ale chodim vecer pozde spat,takze večeři mit musim, jinak bych neusnula. Cviceni se pokusim, nebo aspon vic chodit ven s malou.
Dnes k obedu mam cinu s ryzi,nezahustene, jen kureci maso, zampiony, zelenina. Svaciny davam jogurt s ovocem nebo odpoledne zelenina s sunkou a syrem. Co jite vy pro inspiraci? ![]()
Téma jsem založila abych si stále jen nerikala, že zítra začnu.
Anonymní jsem, protože o sobě nerada píši na internetu. Můj věk, výška, váha, zdravotní stav jsou mé osobní údaje… A asi jsem také trochu paranoidní…
Stravu přes den nemám ideální, nebráním se kaloricky vydatným jídlům jako je ovocný koláč se sezónním ovocem, ale zas toho nesním tolik.
@Anonymní píše:
Téma jsem založila abych si stále jen nerikala, že zítra začnu.Anonymní jsem, protože o sobě nerada píši na internetu. Můj věk, výška, váha, zdravotní stav jsou mé osobní údaje… A asi jsem také trochu paranoidní…
Stravu přes den nemám ideální, nebráním se kaloricky vydatným jídlům jako je ovocný koláč se sezónním ovocem, ale zas toho nesním tolik.
koláč nemusí být nutně kalorická bomba a hřích do pekla, jím zdravě a peču zdravě a když sportuješ, nemusíš to řešit. Na druhou stranu, jestli máš cíl redukci, musíš se pochutin na nějaký část vzdát nebo je omezit.
Aby se mi „lépe“ hublo, zakládám tuto diskusi. Chtěla bych zhubnout 5 kilo v dohledné době (2 měsíce). Nyní mám 167 cm, 65 kg. Míry jsem si neměřila.
Chci zhubnout už delší dobu, ale stále to odkládám, tak abych měla větší motivaci zakládám toto téma. Klidně se může někdo přidat. Budu jedině ráda.
Plán je nejíst večer, přes den jíst malé porce, 2 krát týdně (dle času) cvičení dle Jill. Mám sníženou funkci štítné žlázy, jen trochu, ale přesto už na sobě asi pozoruji pomalejší metabolismus, než když jsem byla zcela zdravá a hlavně mladší, je mi lehce nad 30 let.