Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tady to nejak utichlo, ze by byli vsichni zdravi? ![]()
My jsme opet nemocni, tentokrat to mame okorenene zanetem ucha - byli jsme vcera vecer na ORL na pohotovosti. Nastesti nepichali, snad jsme to rozehnali kapkama. Uvidim, co prinese dnesek.
Jsem uz z toho na masli a manzel uz pronesl, jestli se nechci na celou skolku vyprdnout a dat ho tam za rok. Coz podle me neni reseni, to bude pak stejny.
Musi se holt „promorit“, a ja vyuzit toho, ze jsem porad jeste doma, takze nemam pakarnu s praci.
No co myslite? ![]()
@nakukovatelka Ahoj, no já fakt nevím. Někdy je to promoření potřeba no. Ale jako chápu tě, že ti je malýho líto. Normálně bych se na to zeptala doktorky. Jestli je lepší, že chodí do školky a často marodí, ale „promoří se“, nebo jestli má být radši ještě rok doma. Ale zase máš pravdu, že je lepší, že si tim projdete teď, když jseš doma. Třeba by za rok na tom byl úplně stejně, ale když teď bude chodit, tak příští rok už to bude dobrý. Tak držim palce a hlavně ať se malej brzo vymarodí. ![]()
Ahoj
Já myslím, že posunout školku o rok fakt nic nezmění, když jsi doma, je to opravdu lepší, že nemusíš řešit volno v práci.
Náš divoch dnes trochu pokašlával, tak jsem nasadila Kalobu, uvidíme, jestli se to rozjede ![]()
Jinak já řeším jiný,,problém" S nástupem do školky začal pěkně zlobit, nejhorší jsou rána
Ke konci prázdnin začal spát do 7, což celé 3 roky nedělal
Vstával vždy po 6. Ráno ho vozí manžel, takže ho budíme a to je myslím první věc, co ho naštve, takže než vyleze z postele a pak je hrůza oblíkání, takže u nás je většinou po ránu,,veselo" Příští týden ho zkusím vodit já, necháme ho v klidu probudit a uvidíme, jestli bude nějaká změna…
A taky se nechá ve školce oblíkat
Doma, když se nad ním stojí, tak to sice chvíli trvá, ale oblíkne se, ale ve školce se nechá obskakovat, pořád mu to připomínám, učitelka říkala, že to chce čas, tak doufám, že to bude co nejdříve ![]()
A jak ostatní? Vše v pohodě?
Ahoj, tak u nás relativně zdrávo, jinak, u nás opačný problém, ve školce se svlíká, je hodnej, a chodí sám čůrat-bez ptaní, na stojáka, a umeje si ruce.
Doma to dělá taky, ale musí u něj někdo bejt ![]()
Jinak, já se po OČR těšila dokonce do práce, div nevídanej
![]()
Ahoj
. Tak u nás pořád dobrý. Malá už nebrečí. Jen teda ty rána! Nechce se jí vstávat. Dneska mě prosila aby mohla ještě spát. Bylo mi jí fakt líto. No a co myslíte v sobotu a v neděli? Vstává první a spát se jí nechce
. ![]()
@Iji píše:
Ahoj. Tak u nás pořád dobrý. Malá už nebrečí. Jen teda ty rána! Nechce se jí vstávat. Dneska mě prosila aby mohla ještě spát. Bylo mi jí fakt líto. No a co myslíte v sobotu a v neděli? Vstává první a spát se jí nechce
.
Stojí to za prd. Malá najela na režim 3 dny ve školce a 14 doma s rýmou a kašlem. Už mi z toho začíná hrabat. ![]()
Ale když už ve školce je, učitelky si ji moc chválí, že je učenlivá a hodná, takže v tomhle směru OK.
@Bersaba No jo ty nemoci to je hrůza! Malá mi takhle marodila od února taky každý týden. Vždycky v pátek jsem se už děsila, co zase bude. Musí se holt ti prckové promořit no. Já jsem jí od září nasadila rybí tuk a laktobacily a ťuk, ťuk dobrý
. Tak držím palce ať jste brzo v pohodě. ![]()
@Iji Já dávala Imunoglukan, ale nezdá se mi, že by měl efekt.
Budu muset zkusit něco jiného.
Ahoj holky
Tak u nás zvykání na školku bez problémů, taky se mu teda ráno moc nechtělo vstávat, ale teď posledních 14 dní to docela šlo, koupila jsem mu dětskýho budíka a jak zazvoní, tak hned vstává, což jsem nečekala, takže toto dobrý. Od středy ho mám doma, začal trochu kašlat, tak uvidíme přes víkend jak na tom bude.
Jinak jsem koupila taky laktobacily http://www.lekarna.cz/…pastilky-30/ pastilky s hlívou http://www.lekarna.cz/…deti-tbl-30/ a dávám i ty rakytníkové bombóny místo normálních http://www.lekarna.cz/…tnikem-70ks/ Tak snad zimu přežijeme bez velkých nemocí ![]()
@Alex160509 Jo jo, rakytník dávám taky, ještě k tomu všemu
. No děláme co můžeme, tak snad ti prcci budou OK.
![]()
![]()
taky marodíme, rozhodli jsme se, že malej bude pondělí, úterý, středa ve školce, a čtvrtek, pátek u našich. Jsou důchodci, a nějak si celodenní hlídání oblíbili
![]()
Jinak školku zvládá dobře, učitelky ho chválí ![]()
Náš malej je ve školce taky hrozně spokojenej, ale co měsíc tak týden doma, s nachlazením, kdybych chodila do práce, tak by měli učitelky smůlu, byl by tam s rýmou a kašlem, ale sem doma, tak si ho nechávám doma, když ten kašel má. Jinak mi dáváme echinaceový sirup, a vibovit(ikdyž to si myslím že sou jen lákadla pro děti, bez jakýhokoliv účinku).
@janinka606 píše:
kdybych chodila do práce, tak by měli učitelky smůlu, byl by tam s rýmou a kašlem
No tak smůlu by neměly učitelky, ale především ostatní děti a jejich rodiče.
Tohle prostě nepochopím.
Nemocný dítě prostě do školky nepatří. Taky chodím do práce a zkrátka si to musím zařídit.