Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Koukam, ze ta spalova angina asi radi vsude mozne.
Mel jste to nekdo? Moje sestra to od synovce chytla (taky to mel ze skolky), a rikala, ze tak blbe ji snad nikdy nebylo, strasliva bolest v krku, ze ani polykat nemohla, horecky… chudaci deti, fakt.
Syn nam plakal bolesti, ze ho hrozne boli v krku. Mne se ten bacil predloni vrazil na prudusky a dceri taky… Nevadi mi kaslicky a rymicky, ale tyhle strevni nebo jiny choroby uplne nesnasim… Protoze jak je ve tride jeden nosic, ktery nema priznaky, tak muze ty deti nakazit treba i 5×. Ve skolce jsme meli holcicku, ktera to mela trikat za sebou a musela chodit na injekce…
Ahoj, u nás dobrý, moji rodiče se nabídli, že by malej chodil do školky 3 dny v týdnu, zbytek by byl u našich.
Učitelka mi ale řekla, že pokud chceme předejít nemocem, tak by neměl ve školce spát, že v ložničce se to nejlépe chytí…no,proberu to s celou rodinou, rodiče hlídají rádi, tak je nechci ochuzovat
![]()
Jinak dětiček je u nás ve školce polovina, dost je jich nemocnejch…
@momi33 píše:
Ahoj, u nás dobrý, moji rodiče se nabídli, že by malej chodil do školky 3 dny v týdnu, zbytek by byl u našich.
Učitelka mi ale řekla, že pokud chceme předejít nemocem, tak by neměl ve školce spát, že v ložničce se to nejlépe chytí…no,proberu to s celou rodinou, rodiče hlídají rádi, tak je nechci ochuzovat![]()
Jinak dětiček je u nás ve školce polovina, dost je jich nemocnejch…
To bud rada, takhle jsem to mela s nasima driv, o malyho se uplne prali
Ted uz je to jiny. Neco takoveho mi nabidnout uz by je nenapadlo
, ale tak maji 3 vnoucata, a taky svoje plany, chatu atd… proste uz na to tak nejsou.
Musime si poradit jinak.
S tim spanim jsem to taky slysela.
No tak holky spálová angína je sice děs, ale u nás je virovej zápal plic! Každý dítě co to chytne skončí ´v nemocnici a na silných ATB. Malej mojí kolegyně už ho chytl. Já chodím do práce, takže malá do školky taky musí. Tak doufám, že se nám to teda vyhne!!! Cpu ji vitamínama, laktobacilama rybím tukem a dávám med. Teď když tu mrzne, tak doufám, že ty viry zmrznou a bude pokoj!!! ![]()
Tak už nás to taky čeká… v září jde kluk do školky, tak bych se chtěla pozeptat jak první den probíhá? já manželovi nadiktovala dovču aby sme tam mohli být se synem. tak se chci zeptat co a jak první den ve školce?
@Vejinka píše:
Tak už nás to taky čeká… v září jde kluk do školky, tak bych se chtěla pozeptat jak první den probíhá? já manželovi nadiktovala dovču aby sme tam mohli být se synem. tak se chci zeptat co a jak první den ve školce?
tak u nás normálka, děti jsem převlíkla, uložila věci do skřínky, ukázala jim jakou mají značku aby věděli kde mají své věci, zavedla je do třídy, dala pusu a odešla jsem, ještě jsem jim venku zamávala. Vyzvedla jsem je pak po obědě. Letos v září už tam zřejmě budou rovnou celý den, pokud budu v práci.
@Vejinka píše:
To čakáš, že tam obaja s malým budete celý čas? To vám zrejme nedovolia a myslím, že by to ani nebolo dobre.
Ja som priviedla deti do škôlky, uložila veci, rozlúčila sa a šla. Všetky boli hneď prvý deň i na spanie, pretože u prvého mi nedošlo, že môže byť iba pol dňa, a ostatní sa na spinkanie v škôlke vyslovene tešili…
@Vejinka píše:
Dítě po převlečení odveď do třídy…seznamte se s učitelkou a dítě jí „odevzdej“…pokud budeš moci zůstat ve třídě, zeptej se, kde si můžeš sednout, abys nepřekážela
…dítěti řekni, kde budeš sedět a upozorni ho, že pokud tě tam nenajde, jsi na WC a za chvíli se vrátíš (předejdeš hysterii, že maminka zmizela)…jinak dítě pouze pozoruj, nijak nezasahuj, nenapomínej ho, neruš ho při hře…má tam učitelku-ta si poradí…věř mi, že nejhorší jsou „moc aktivní rodiče“…pokud s dětmi začne učitelka něco dělat hromadně (hra, tanec, povídání si a pod…) a Tvé dítě se nebude chtít účastnit, opět NEZASAHUJ…dítě má právo být první dny zvídavé…všechno je nové…nech ho hrát…pokud bude chtít učitelka zasáhnout, tak to udělá SAMA…ona nepotřebuje pomoc…takže se jen dívej, pozoruj šrumec a odpočívej ![]()
Předem se s uč. domluv, kdy odejdete s dítětem nebo kdy odejdeš ty sama a dítě tam necháš…pokud se budeš loučit s dítětem, udělej to rychle a jasně…pusu a pa, měj se hezky, příjdu po odpolední svačině (například)a URYCHLENĚ odejdi…i když uslyšíš pláč…NIKDY se nevracej…ono to přejde…učitelka ho pomazlí, pochová a zapojí do hry s jinými dětmi…zvykání může trvat den, týden, měsíc…některé si nezvyknou nikdy, ale většina si zvykne během září…
Tak držím palce… ![]()
@Vejinka : Taky nás to s dvojčaty čeká od září
.
Předpokládám, že děti s taťkou přivezem, převlíknem, ukážem, co kde a jak a zas hned zmizíme. Ani nevím, zda u nás ve školce rodiče nějakou dobu být mohou. No a pak budu čekat na telefon, když by byl nějaký problém - jinak vyzvednu až po 15h. Klukům bude 2,5r, tak jsem moc zvědavá, jak to budou zvládat.
@Jitka1976 : Copak děti - ty si nejspíš zvyknou - ale já budu brečet, jak želva
.
Tak mladší jde taky v září poprvé. Tři roky bude mít v říjnu, ale moc nemluví. Starší už bude v předškolní třídě tak ji nebude moct pomáhat. No, jsem zvědavá jak to zvládne. Jestli mě ji nepošlou domů. ![]()
@teta 278 kluci se o sebe dokonale postarají?
@teta 278 píše:
@Jitka1976 : Copak děti - ty si nejspíš zvyknou - ale já budu brečet, jak želva.
Tak hlavně kapesníky matko…ať si neutíráš nos do rukávu…je to silně nevýchovné ![]()
@29 : No, dokonale - já jim věřím
. Co máš přesně na mysli
. Mají první pubertu, takže bojujem se vším.
Umí se vysvléknout, oblečou - slipy, tepláky, možná triko, mikču. Ponožky nehrozí. Boty obujou.
S jídlem - umí se najíst lžící (polévku, druhé),ale používáme stále bryndáky, jinak jsou jak čuňata. Tak to se uvidí. Ale teď většinou krmím. Namazaný rohlík nechtěj, ve školce dělají pomazánky. Pít umí z hrnečku.
Jeden se umí vysmrkat, druhý moc ne.
Plíny - jeden je odplenkovanej komplet i na noc. A s druhým bojujem stále i přes polední spaní. Věčně počůranej. Ale tam budou spát hoďku? doma spí 3-3,5h tak snad to zmákne. Říct si umí, že chtěj na nočník. Utřít se teda po bobo neumí, ale to myslím, že jim pomáhají. Chtěli, ať si umí říct - to umí. Na redukci jdou taky v poho na záchod, tak snad ty malé záchůdky nebudou problém. Umýt a utřít ruce si taky umí.
No, co víc
. Celý léto se snažíme, pilujem, co se dá. Při jejich vzteklosti nic moc nejde, ale doufám, že to zmáknou. Jsem z toho na nerva, ale snad to půjde.
Jsem do února doma, tak jsem připravená na cokoliv. A doufám ve stádový efekt ![]()
První školkový den čeká mého mladšího syna. V červenci měl tři roky. Je mu špatně rozumět a je hrozně urážlivý. Tak doufám, že paní učitelky neudolá. Staršího bráchu ve třídě mít nebude. Ten je ve speciální třídě. Tak se s tím bude muset poprat sám. Věřím, že to nějak dá.