Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@teta 278 u nás jsou paní učitelky pedantky a mají občas nemístné řeči. Starší to nervovalo.Ale mladší je salám tak snad ji to zůstane.
Tak ona, když chce tak umí všechno a když nechce tak nic neumí.
taky spoléhám na to, že se chytí. Na záchod si, ale neřekne v tom smyslu, že se nezeptá. Bez plen je už rok akorát není ptací, protože moc nemluví. Je zvyklá chodit si sama jak potřebuje. I když starší uměla vše a nástupem do školky jakoby to najednou zapomněla - to byl opačný efekt.Tak já s ní bojovala pro změnu doma. ![]()
Tak nás to taky čeká. Ale máme domluvený pozdější nástup až koncem září kvůli dovolené a týdení zvykací režim. Tak snad už budou ostatní nováčci bez pláče a malý se nebude mít ke komu přidat ![]()
Jinak myslím, že tam rodiče být mohou, alespoň ten první den v to doufám. I když malý má už zkušenosti - chodí do předškoličky, kterou tu máme ve volnočasovém centru na tři hodiny, režim jako ve školce a zvládá to dobře a těší se tam… ak snad zvládne i tu běžnou školku…
Jen abych to vzládla já stejně dobře. V poslední době mám nějaké deprese a myslím, že to souvisí s tím nástupem do školky a s tím že nějak skončí má role matky na plný úvazek
Taky něco takového pociťujete?
@Gabika právě že nevím co čekat proto se tu obracím na radu
![]()
@Jitka1976 dokonale, podrobně vysvětleno děkuji
![]()
Mno kluk se tam těší už od svých 3 let. ale to ho nevzali takže jde až ted od 4 let. mno uvidíme
tž kluk má potíže s urážením… hned se urazí a začne řvat a vztekat se.. i když máti mi říkala když byl na prázdninách u ní tak říkala že nebylo potřeba mu dát ani jednou na zadek že byl zlatý bez rodičů
![]()
to oblečení to aby tam měl kufr… pláštěnka, gumáky, oblečení na převlečení ![]()
@Mafina5 mno já tím že jsem ještě na mateřský s malou tak to nějak nepocituju… nebo neee že bych to nepocitovala spíše mi bude docela smutno a budu tu mít napůl takov prázdno ticho… mno já bude nervozní noc před nástupem to se vubec nevyspím… to už vím teď ![]()
@Mafina5 : No, tak se mnou to mává pěkně
. Už celé léto. Napřed jsem byla ráda, že je vzali, ale na druhou stranu stres jestli to zvládnou… A přesně - nástup do práce (u mne tedy až od února) a mateřská v pr. Tolik jsem si to doma chtěla užít - moc se to nepovedlo a hrozně rychle to uteklo (krom 1.roku)
. Nějak se s tím taky peru.
Ozivujem diskusiu.:-)
Tak kto bude mat zajtra poprve?
Nase 2r dite zajtra nastupuje, uvidim aka bude nalada..
@miisenka píše:
Ozivujem diskusiu.:-)
Tak kto bude mat zajtra poprve?
Nase 2r dite zajtra nastupuje, uvidim aka bude nalada..
2roční, tak malý???
@miisenka náš malej taky ale do speciálky tak jsme zvědavá jestli se učitelky nezblázní, ale prý jsou zvyklé
, zítra jen do 10:30 takže ani domů nejdu
, ve 2l bych ani dítě do školky nedostala
a malá jde do školky za rok ![]()
Dcera jde zítra taky poprvé. Tři roky jí budou v říjnu, takže taktéž dvouleté dítě. Dnes se mohlo do školky v doprovodu rodičů, obrečela odchod domů, že tam ještě chce být.
Tak jsem na ni zítra zvědavá, až tam zůstane bez rodičů.
Zatím se na to těší a nechala si to opakovaně vysvětlit, že prostě rodiče tam už od zítřka v průběhu dne být nemůžou.
Zítra poprvé školka, v listopadu mu budou 4, takže žádý prcek. Jsem na to zvědavá.
Taky nás to zítra čeká, ale malé jsou 4 a moc se těší, tak se spíš děsím jak ji pak dostanu domu ![]()
Meli jsme jit, ale misto toho ve stredu posupajdine na vyter zadku, kluci maji nejaky mirny vlekly prujem ![]()
Ctyrletak minuly rok chodil dva tydny, nezvladnul to, letos je natesenej a budeme tvrdnout doma kvuli prujmu ![]()
Mam strach, aby kluci nebyli mimo, kdyz tam prvni tyden nebudou, navic predskolaka presunuli do ine tridy, kde nikoho nezna ![]()
Tak syn jde zítra také poprvé, 3 roky mu budou v říjnu. Bude tam tento týden chodit jen na zvykání do 10 hodin. Tak to snad zvládne.