Zítra poprvé do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
16.11.12 15:54
@janinka606 píše:
Náš malej je ve školce taky hrozně spokojenej, ale co měsíc tak týden doma, s nachlazením, kdybych chodila do práce, tak by měli učitelky smůlu, byl by tam s rýmou a kašlem,

No tak smulu by nemely ani tak ucitelky, jako spis ostatni maminky a hlavne jejich zdrave deti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
16.11.12 16:00

Synek vydržel ve školce teď 5 týdnů v kuse, dneska zůstal doma, protože už se ten kašel nedal poslouchat. Prý lehká viroza, takže jen kapky na kašel a klid. Takže uvidíme jak bude po víkendu.
Adaptace v pohodě, ale nespí tam, takže to nelze říct úplně stoprocentně. Jinak je v pohodě, i když už se jednou popral a jednou chytnul jednu holčičku za tvářičky tak, že jí tam zůstaly otlaky :oops: A rodiče to chtěli nějak moc řešit, tak z toho byl 2 dny trochu rambajs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.11.12 17:19
@Bersaba píše:
No tak smůlu by neměly učitelky, ale především ostatní děti a jejich rodiče.
Tohle prostě nepochopím. :roll: Nemocný dítě prostě do školky nepatří. Taky chodím do práce a zkrátka si to musím zařídit.

jj, přesně tak.
Jde o to, že se pak nakazí ostatní děti, já třeba kluka nechala doma týden, když měl jen rýmu.
Pravda, mám hlídací rodiče, ale je třeba trochu brát ohled i na ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
16.11.12 17:34

My ted chodili skoro 3 tydny (!!), ale ode dneska opet doma - brutalni ryma, a byli jsme i s uchem na ORL. Ma i teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
16.11.12 17:34

Ahoj holky, tak u nas take OK, mala je zdrava (teda musim to zaklepat :))
Davam ji rakytnik jako takovy a nemecky multivitaminovy sirup - ten mi prijde fajn, je to delane primo na posileni imunity.
Jinak teda nemocnou bych ji do skolky take nedala (ani s nejakou vyraznou rymou asi ne), byla zatim doma 1 den, ale to spis, ze mi prislo, ze ma takovy zastreny hlas, tak predminuly patek do skolky nesla, aby se neco nerozjelo.
Jinak spat tam nechce doted, ale to mi extra nevadi, chodi po obede domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.11.12 20:37

Holky já měla malýho teď doma 5 týdnů kvůli kašli. Kdybych chodila do práce, taky bych si to nemohla dovolit. První dva týdny pokašlával jen mírně, ale říkala jsem si, že si ho nechám doma, když ho tam dát nemusím, další týden se mu rozjel zánět průdušek, ten se zaléčil a další týden už měl dovoleno jít do školky. Dala jsem ho až ten další a až od půlky. Jenže nemělo to vůbec žádný význam, že byl doma. Po dvou dnech ve školce ho měl zase v menší míře zpět :mrgreen: Takže už to neřeším a prostě chodí, dneska jsem se tam sešla s dvěma maminkama, taky říkaly, že děti kašlou a že je toho týdny nemůžou zbavit. Přitom na malým nic není, nemá teplotu, běhá tu jak ďas, jen prostě občas zachrchlá. Má už v sobě tolik všemožných sirupů z lékárny, že teď už mu nedávám vůbec nic, nemá to význam. A ono se to pomalinku lepší, když to neřešíme :mrgreen: U nás ve školce to řeší učitelky tak, že když se jim fakt dítě zdá nemocné a je nevhodné ho dávat do školky, tak to prostě při předávání odpoledne řeknou :nevim: Když neříkají nic, neřeším a dávám ho tam

• Citovat
  • Upravit
342
18.11.12 08:09

Zdravím všechny, tak u nás byl malej po dlouhé době doma týden s rýmou a kašlem. Pak jsem ho nechala ještě doma dva dny, protože se ve školce rozjela střevní chřipka, která postihla i obě p. učitelky :poblion: Tak jsem ho ještě nechala doma, aby nechytil hned tohle.Od středy už je zase v plném nsazení i se spaním a zatím dobrý. Co se týče unudlaných a ukašlaných dětí ve školce, taky to nerada vidím. Na jedné straně chápu, že když je maminka v práci, tak je těžké zůstávat doma s každou rýmou, protože u těhle malejch je jich až dost, ale také je fakt, že ve školce se tohle strašně šíří, děti jsou furt u sebe, prskaj a jeto :( Ale ono je to o přístupu, není pravidlem, že nachlazené děti tam dávají jenom pracující maminky :nevim: Taky chodím do práce, ale mám štěstí, mám hlídací babičku. Tak se držte :mavam: Jo a dávám vibovit a imunoglukan. Alespon pro dobrý pocit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
19.11.12 10:07

No tak u nás ve školce nemocný děti prostě nevezmou. Jako s rýmou nějakou malou ještě jo, ale jakmile je to horší, dítě má třeba teplotu nebo moc kašle, zavolají a musíme alespoň 3 dny mít prcky doma. Dokonce někdy chtějí i potvrzení od doktorky, že už může do školky. No a já pracuju a babička ještě taky, takže hlídání prostě nemam :-(. Taky jí s každou rýmou doma nechat nemůžu. Ale jak říkám, když už se to učitelkám zdá moc, prostě poručí a musíme být doma no. Nejhorší je, když tam pošlou nemocný děti mámy, co jsou doma. Přišla jsem jednou pro malou a jedna maminka povídá učitelce. „Nezvracela mala? Včera blela celej den!“ No já bych jí zabila! :pocitac: A to je máma, co je doma! I když pracuju, tak bych malou prostě do školky den po zvracení teda neposlala. A to učitelky neví, aby jí poslali domů, že jo. Taky jí teda vynadaly :-). No jo tak holky ať se ti naši prckové drží pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
27.11.12 11:15

Holky, u nás vše ok, ale včera mne v šatně „nadzvedla“ jedna maminka. Klasika. Domlouvala své dcerce (ta fňukala), že to nevadí, že má trochu pokakané kalhotky, že se „to může stát, když máš průjmík“ (řekla průjmík :roll: ) - 8o :zed:. Tak proč si dítě „s průjmíkem“ nenechá doma? Nejspíš, aby to rozšířila… Děs.

edit: @Iji - tak vlastně něco podobného, jak jsi psala výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
27.11.12 19:02

@Alichi to je sila 8o. Ja to fakt nechapu, jsem asi z jine planety, ale v jakem stavu obcas daj lidi deti do skolky to nepobiram a ze uz jsem tech historek slysela, opravdu neskutecny :roll:. By mne zajimalo jestli by maminka sla sama s prujmikem do prace :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
30.11.12 13:33
@clovek píše:
@Alichi to je sila 8o. Ja to fakt nechapu, jsem asi z jine planety, ale v jakem stavu obcas daj lidi deti do skolky to nepobiram a ze uz jsem tech historek slysela, opravdu neskutecny :roll:. By mne zajimalo jestli by maminka sla sama s prujmikem do prace :zed:

:lol:. Ja si zase kladu otazku, jak ty deti, co jsou takhle davane do skolky pomalu s teplotama, nakonec skonci - vzdyt nakonec stejne odpadnou, ne? Ja kdybych tam dala kluka v takovym stavu (myslim treba silnou rymu, kasel, teplotu), tak mame zanet str.ucha jedna dve a jsme nakonec doma 14 dni minimalne. Co tim ty rodice jako ziskaji. Nebo to ty deti prechodi??? Jako prechazime my dospeli?? Ze tam takhle chodi x dni az do uplneho uzdraveni? :think: Moje dite by to proste neustalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
30.11.12 13:39

No a jinak tedy uz jsem sem dlouho nepsala, ale stale bojujeme. Rekord chozeni do skolky v kuse mame 2,5 tydne, jinak jsme porad doma s nemocema. Klasika - rymy, kasle, teplota. Uz to ale vygradovalo a v sobotu pred necelymi 3 tydny mu pichali obe usi :,(, oboustr. hnisavy zanet stred.ucha - a to zrovna rymu ani nemel, ta se pak spustila nasledne. Prislo to uplne znicehonic. Jakoby ten bacil sel nejdriv do ucha a az pak do nosu :roll: Dostal i atb (poprve), ty jsme dobrali ted v utery, jeste ho nechavam doma aby se z toho oklepal, a v pondeli jsem planovala ho dat do skolky.
JENZE - vcera jsem tam byla vyzvednout fotky a pani uc me potesila informaci, ze tam zacala radit spalova angina. Takze dekujeme - nechceme - a jeste si to protahneme o par dni, dokud si to muzu dovolit (jsem doma).
2. ledna nastupuju do prace, je mi jasny, co me ceka - pytlikovat hlidani vecne nemocnyho ditete, uz jsem to kdysi zazila, je to pekna pakarna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
30.11.12 14:09

S prujmikem dobry, moje dite mi taky posledni mesic hlasilo, ze jeden chlapecek chodi porad kakat :-))). copak ryma s tou clovek muze potom do prace, ale s behavkou dost tezko :-)))).

Dcera mela taky znicehonic zanet ucha, vubec ji nic nebylo a po trech hodinach sileny rev, ze ji boli ucho a museli ho pichat, rymu mela az potom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
30.11.12 14:10

@nakukovatelka Tak to teda bojujete. :hug:
No - já si myslím, že to dopadne, jak píšeš. Ale - prostě jednu dobu (minulý rok) jsem sledovala holčičku, co chodila s dcerkou do třídy a to průběžně asi 14 dní, kdy kašlala smrkala… A dva týdny trvalo, než byla úplně dodělaná. Když jsem ji viděla naposled, tak brečela, kašlala, až z toho dávila, oči jí svítily (takže teplota) - druhý den mi dcerka říkala, že Laurinka už nepřišla… :roll: Takže ty děti to neustojí, ale zaručeně roznesou. :roll:
Taky radši nechám malou doma v začátku. Švagrová zas pořád říká, že má dceru zdravou a zkouší to - asi 3× jí ji učitelky ráno odmítly převzít. :nevim:
Taky nám viselo na nástěnce, že se vyskytla spálová angína (ale v jiné třídě). Jenže my chodíme do práce, takže do školky se musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
30.11.12 14:31

Alichi moje dite ma ted spalovou anginu a musel to chytit ve skolce… blby je, ze to dite je nakazlivy uz 3 dny pred propuknutim nemoci, takze se pak nakazi vice deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí