Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty jo tak u nás vši zatim nejsou, ale jestli se to tak rozlejzá, bude to asi za chvíli všude.
Je to na prd musím zatím zatukat že zatím je v pohodě dneska utíkám koupit první pomoc proti vší kdyby náhodou
Zdravím všechny
Tak jak pokračujete, co nemoci, zvykání a tak? U nás malej vpohodě, každý den tam spí, začal se sám oblékat-takže zatím dobrý ![]()
U nás se to úplně zlepčílo ráno v 6 mě budí že chce do školky i o víkendu
po obědě když není první vyzvednutá tak začne pofnukávat ale jinak dobrý hodně se prý zapojuje do her což sem ráda…ale doma se ode mě nehne dokonce začla semnou a s manželem spinkat…vši a jiné nemoci zatím nemá tak super ![]()
No ja uz mam kluka druhy tyden doma a to chodi do skolky druhym rokem, cekala jsem, ze to bude lepsi ![]()
Tak náš se už 2 týden drží zdráv, tak ťukám, ať to tak dlouho vydrží. Začal nám chlapec trochu vzdorovat, ale zatím nešedivím, tak dobrý
Naučil se oblíkat ponožky a dnes zničeho nic v autě začal zpívat Prší, prší, tak jsem čučela jak blázen
Občas prohodí nějakou perlu, ale jinak dobrý, stále se mu ve školce líbí.
Tak hlásím, že sem měla tento týden malýho doma, a nechám si ho i příští týden, ten kašel měl hroznej, tři noci sme se kloudně nevyspali, teď už to jakštakš odlehává, ale dokud nebude úplně fuč, tak ho tam nedám. V září sem ho po týdnu pustila do školky a mám ho doma zas, takže ho musím vyléčit úplně. Jinak v týdnu měli ve školce divadlo, tak sem se domluvila s učitelkou, že ho na tu hodinu dovedu, a úplně v pohodě. Byl z něj nadšenej, a teď co je doma se mě furt ptá když bude moc jít do školky.
A co chodí do školky tak pokroky ohromný, jediný negativum je to, že se zhoršil v jídle, dřív jedl všechno a teď a ke všemu dělá u stolu kraviny…ale jinak super.
Ahoj, tak já v pondělí ráno v práci jásala, jak mám zdravé dítě, jak už se měsíc a něco drží ve školce, a okolo 13h mi učitelka volala, že má teplotu.¨
Naštěstí byl chlap v práci autem, tak pro něj dojel, a byl rychle doma.¨
V úterý jsem s ním šla k Dr, a nechala malého doma, a já jsem na OČR.¨
No, chytla jsem to během noci od něj, dokonce i snad těžší průběh, než měl malej.
V pondělí jdem na kontrolu, nechám si to napsat na celých 9 dní, beztak jsem už bez prémií ![]()
Jinak malej až na ten kašel je dobrej, už začíná bejt i divokej, jak nemůže ven.
Jinak ve školce ho učitelky chválí, jak je hodnej a vycepovanej, už má půl šanonu výkresů
a nasbíral s tatíkem-manželem 26 kg kaškatanů-kaštanů ![]()
@momi33 školkový kašle bývají děsivý a já to loni všechno taky chytala od malýho a v mnohonásobně horším provedení, tak jako jsem byla nemocná loni jsem nebyla nemocná několik let, tak držím palce ať se ti to pro příště vyhne.
Tak my zatím kromě jedné malé rýmy nic-ťuk, ťuk
U nás se projevuje to, že já každý den v práci přicházím do styku s takto nemocnýma lidma(pracuju v ordinaci prl. lékaře) a neustálý příjem bacilů v malých dávkách posiluje imunitu
Skoro nikdy nic v práci nechytneme-to bysme byly nemocné furt. A jak asi nosím ty bacily domů, tak jsou odolnější i všichni v rodíně ![]()
@clovek píše:
@momi33 školkový kašle bývají děsivý a já to loni všechno taky chytala od malýho a v mnohonásobně horším provedení, tak jako jsem byla nemocná loni jsem nebyla nemocná několik let, tak držím palce ať se ti to pro příště vyhne.
Díky…já taky nebyla nemocná kolik let, snad i 10
![]()
Tentoktát mě to položilo, naštěstí, že kluk byl taky spací, a chlap dost pomohl.¨
Paradoxně jsem na tom vydělala, kdybych si vzala nemocenskou, tak dostanu pár kaček, takhle jsem na 60%,a zvládla jsem to.
Zítra jdeme na kontrolu, malej ještě kašle, ale teplotu už nemá snad 2 dny
no, nechám ho doma ještě tak do středy, abych vybrala celých 9 dnů.
Ono je to taky tím, že 3 roky jsem nejezdila MHD s kašlajícíma lidma, a nepřišla jsem tolik do kolektivu. Takže ta imunita je trochu oslabená…
No, uvidíme
![]()
Ahoj holky. Tak u nás se zatím držíme (tuk, tuk). Dokonce už si malá zvykla, že ve školce i někdy spí. Ona nebyla zvyklá doma po obědě spát už snad od roku a půl a ve školce jim pokaždý usne. Nechápu jak to dělají, ale spí jim tam všechny děti. Doma kdybych jí položila po obědě, tak neusne ani náhodou. Tak se mějte pěkně ať se dětičky drží, nemarodí a ať jsou ve školce spokojený ![]()
Taky to s tím spaním nechápu
Náš už doma taky nespí hooodně dlouho a ve školce usne každý den. A když chci, aby si crupnul o víkendu, tak si bud nechce ani lehnout, nebo si lehne, dělá že má zavřený oči a pak se začne smát
a tím celé spaní skončí. A dneska ve školce zase zalehne a usne ![]()
@Verda73 Jestli jim tam ty učitelky nedávají prášky na spaní ![]()