Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rymu a kasel mela dcera taky, ale bylo to takovy ani ryba ani rak, ze jsem nevedela co s ni. rano se cpala ke dverim, ze jde do skolky…prvni dny kdy to bylo dobry, par kucknuti a vodovka, pak se to trcohu zhorsilo - sly jsme k doktorce a ta rikala, ze to je dobry, ze to ma jen v krku, tak stacilo par dni lezet, ani nam nic nedala.....ale my s muzem jsme teda dopadli daleko hur
, muz je chciplej jeste ted ![]()
Tak po malé přestávce, jsme ráno opět naklusali do školky. Kupodivu vpohodě, nebrečel, šel za paní učitelkou a zamával mi.Ale zkoušíme poprvé spaní a na to jsem zvědavá, doma už asi 4měs. po obědě nespí. Tak to jsem zvědavá, co mi řeknou. Jdu tam na 14,30h
![]()
Ahoj, tak my sli po te ryme (naposled byl v patek), porad dobry, ulici padil na kole, ze jsem mu sotva stacila, ale u skolky zacal otravovat, ze chce jet busem nakoupit (zastavka je bohuzel za skolkou a my z ni jeli v pondeli
), a kdyz jsem mu rekla, ze tam nejdeme, ze jdeme prece do skolky, zacal bulet a otravovat porad dokola s tim busem - trpelive jsem vysvetlovala a vysvetlovala, ale stejne cestou ze satny zmenil duvod brekotu na „nechci do skolky“, takze jsem ho tam ucitelkce vrazila do tridy buliciho. Jdu pro nej ve tri. Bylo mi ho lito, jak tam stal, vsechny deti si v klidu hrali a on tam mezi nima ubulenej s nudli, ale co s tim nadelam… ta autobusova zastavka ho rozhodila
Ale to je presne on, on kdyz si vezme takhle neco do hlavy, tezko se mu to vysvetluje, on me ani neposloucha a mele porad dokola to svoje, az je z toho scenka.
@Verda73 Můj synátor doma po obědě nespí asi rok a půl a ve školce normálně spí. Neusnul tam všehovšudy dvakrát ![]()
Tak mne kluk doted spal odpo treba 2 hodiny kazdy den (je mu presne 3 a 4mes), ve skolce pry spi - tak 20 minut, ale prestava spat doma, resp. neni to uz jistota, jednou usne, druhy den ne…
@Amabilis77 taky se uklidnuju, že když si lehnou ostatní on taky.Snad tam neudělá žádnou scénu ![]()
A nebo usne a budou ho muset budit
Když doma nááhodou usne, spí i 3hod
@nakukovatelka U nás to šlo do kytek. Jak byla první týden v pohodě, tak teď konečná, včera tam prý tak vyváděla při spaní, že jsme se museli s učitelkou domluvit na vyzvedávání po obědě, zhysterčila tam prý půlku dětí. ![]()
A dneska ráno taky pláč, zase jsem musela utéct. Ach jo. ![]()
@Bersaba píše:
@nakukovatelka U nás to šlo do kytek. Jak byla první týden v pohodě, tak teď konečná, včera tam prý tak vyváděla při spaní, že jsme se museli s učitelkou domluvit na vyzvedávání po obědě, zhysterčila tam prý půlku dětí.
A dneska ráno taky pláč, zase jsem musela utéct. Ach jo.
Jezis fakt?? To je mi lito, tak hlavne, ze je vubec moznost ji po obede vyzvedavat, jinak co bys delala? A to nejde ji tedy do toho spani nenutit, a nechat ji tam hrat si v herne?
@nakukovatelka Nejde, v naší školce bohužel z prostorových důvodů děti nemají na vybranou.
Ale teda mrzí mě to, vypadalo to minulý týden tak nadějně…
@Bersaba no u nás stejně
první týden úplně v pohodě, až se mi nechtělo věřit, že to půjde takhle hladce. No a ne.
Tenhle týden vozí tatínek a jak je na něj víc citově upnutej, tak vyváděl, dneska řval, učitelka ho od nás odtrhávala
Od zítra už ho vodím sama, tak snad se to zas brzy spraví. Bylo mi ho bobka líto ![]()
Ahoj holky, tak malej dneska ráno nebrečel, jsem ráda..a to jsem měla kvalt, a ráno jsem na něj houkla u snídaně…byla tam moje kamarádka učitelka, ta hned jak ho viděla, hned se na něj začala smát, a i si ho chovat. Dokonce i já jsem neměla náběh na slzy. V klidu jsem mu řekla, že přijdu po obědě, a odešla jsem, neutekla jsem jako minulý týden
zítra je poprvé na spaní ![]()
Jinak doma spí odpoledne pořád, budím ho po 1,5h, ale spal by i dýl, kdybych ho nechala…uvidíme, jak tam usne
![]()
učitelka jim čte pohádku…
Příspěvek upraven 12.09.12 v 14:33
@madi píše:
@Bersaba no u nás stejněprvní týden úplně v pohodě, až se mi nechtělo věřit, že to půjde takhle hladce. No a ne.
Tenhle týden vozí tatínek a jak je na něj víc citově upnutej, tak vyváděl, dneska řval, učitelka ho od nás odtrhávalaOd zítra už ho vodím sama, tak snad se to zas brzy spraví. Bylo mi ho bobka líto
no, u nás bude vodit od příštího týdne jen tatínek, já budu vyzvedávat…a to jsem na to zvědavá, tatík není moc důslednej ![]()
@momi33 píše:
Jinak doma spí odpoledne pořád, budím ho po 1,5h, ale spal by i dýl, kdybych ho nechala…uvidíme, jak tam usne![]()
učitelka jim čte pohádku…Příspěvek upraven 12.09.12 v 14:33
Nase taky ctou pohadku, a kdo usne, najde pak vedle polstarku bonbon ![]()
Tak ja letim pro nej, jsem zvedava.
@momi33 Malej taky doma chodí spát dobrovolně a kdybych ho po 2h nevzbudila, tak spí dál
První den ve školce prý zalehl, hned zase vylezl a chtěl si jít hrát
Ale druhý den už prý nevylejzal a spal celou dobu, tak dobrý.
Jinak teda jak tam mají na spaní méně času, tak večer, jak zalehl do postele, tak hned usnul, to se mi líbilo ![]()
Jak dlouho u vás ve školkách nechávají děti spát? U nás to mají 12:30-14:15