Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@clovek Já myslím, že to není rarita. U nás je školka otevřená od 6:15 do 16:45. Od osmi nebo devíti hodin se pracuje jen v Praze
Všude jinde ne, případně lidi dojíždí (takže blízké okolí Prahy taky musí vstávat dřív, že
). Pokud by se školka otevírala později, tak by postrádala smysl, protože těm, kterým je nejužitečnější - pracujícím - by byla k ničemu, když by tam to dítě stejně nemohli umístit ![]()
U nas je skolka otevrena od 6.45 vsude okolo tak nejak priblizne podobne
Ahoj, tak ja hlasim, ze uz jsme nemocny
. Vydrzel tyden. Ma tedy jen rymu, ale hodne, takze zitra ho budu omlouvat jeste tak do stredy. V patek jsem jeste nezpozorovala nic, a v sobotu rano uz se vzbudil s bolesti v krku a zacpanym nosem.
No a jinak k tem oteviracim dobam skolek - nase ma 6.30 - 17.30
. Neumim si predstavit skolku do 16h teda, to budu prinejlepsim v praci koncit, ale spise az v 16.30, takze dite budu vyzvedavat v pet, stejne jako kdysi starsiho.
Ale nastesti rano bude vodit manzel, ten nikam poranu nespecha, takze mladoch tam nebude muset byt brzy, bude tam cca od 8.30-9.00 do 17h, neda se nic delat. (teda az najdu praci, zatim vodim ja a vyzvedavam po spani).
Tak at Vam ditka taky hned neonemocni!!! ![]()
@nakukovatelka Koukám, že jsou na tom naše dítka stejně. Náš ve čtvrtek začal smrkat a v pátek ráno už měl rýmu jak trám, takže v pátek jsem ho nechala doma. Včera začal pokašlávat, takže do středy určitě ještě do školky nepůjde. Snad budou brzy fit ![]()
Hlásím, že malej má taky rýmu, tak zítra nepůjde a uvidíme. Jinak otevírací doba 7-17h. Já osobně bych potřebovala od 6,30,ale mám smůlu ![]()
Hlasim, ze u nas to taky zitra nevypada, pro zmenu kasel, zacina to letos nejak brzo, loni vydrzel aspon cele zari ![]()
Ty otviracky se teda celkem lisi
…holky, švagrovka lékárnice mi doporučila na podporu imunity toto:
http://www.docsimon.cz/…obule-30x-1g
prý to dávala malýmu loni, a ty školkové nemoci neměly tak intenzívní průběh.
Taky jsem si to u ní objednala…
Oscillo jsme zobali loni taky, na doporučení kámošky, jim to krásně zabíralo, nám bohužel…:-(
takže je to asi jak se vším, na každého zabírá něco jiného.
Momi, jasný, držím palce at to pomůže
já už nevím co by nám pomohlo, co my už jsme všechno vyzkoušeli, letos se těma nemocema užírám ještě víc, neboť pracovní činnost volá ![]()
Holky, ty nemoce se myslím nevyhnou žádnému děcku co nastoupí do školky, prostě si to musí trochu odmarodit každé. Horší to je pro maminky, co nastoupí do práce ![]()
Jinak já dávám od července Hlíváček, začala jsem dávat už v loni a oproti předešlé zimě to bylo o trochu lepší. Jinak syn teda má nejvíce jen rýmu a kašel, nic vážnějšího zatím neměl, tak jsem zvědavá, jak s ním školka,,zamává"
Přesně, to je strašák, naštěstí dělám jen tři dny v týdnu, loni se nám povedlo tím celkem probruslit. Jinak podzim jaro dávám taky oscillo preventivně jednou za týden nebo když onemocní sourozenec.
Mám dvě děti a na jedno mi nezabírá vůbec nic. Neustálá rýma. Zkoušla jsem už kde co. Ale na staršího školkáčka normálně zabíral Imunit, Imunoglukan, případně teď používáme ještě pangamin pro děti - vypadá to jak lentilky. Musím říct, že se po tom dokonce zklidnil ![]()
U nás byl ráno boj, nejdřív se oblékl přes pyžámko, nakonec se nechtěl obouvat, no pořád něco. Zas jsme to stihli jen tak tak, nechtěl mi dát ruku a coural se, prevít
Ale do školky se těšil, to jo.
Ahoj holky..
tak nemoci jsou u nás kapitola sama o sobě…laryngitidy, bronchytidy, průdušky…kašlíky a rýmy ani nepočítám školka je od 6.15-16ti hodin
A my šli po víkendu zase s pláčem