Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@chikka89 píše:
Ahojky
tak dnes má princezna šla podruhé do školky..včera to bylo docela dobrý když jsme se loučili a chtěli od ní pusu tak prej snad příjdu čau a šla, když jsme si jí vyzvedávali tak brečela, ale že zítra půjde zas, celej den byla jako můj stín nehla se ode mě…Ráno vstala a bez řecí se najedla, oblíkla a vyrazily jsme, úplně se tam hnala přezula se a šla do své třídy, jen co otevřela učitelka dveře a přivítala jí začla řva jako by jí na nože brali…chytla se mě a nepustila…pak držela dveře, houpala se na klice, aby se dostala ven dokonce škrábla učitelku![]()
no šílený…nevím jestli mám vydržet a nechat jí tam nebo počkat(z 2měsíce jí buodu 3)navíc já jí řekla, že tam budou chodit její kamarádky, ale ony šly o třídu výš
jsou starší jen o půl roku…takže tam nemá ani kamarády…
našemu jsou 3a půl, je tam úplně nejmladší a taky řval. Trnu hrůzou co tam ted vyvádí. Jo a taky tam nikoho nezná a evidentně se seznamovat netouží, ale snad se to časem zlomí. Nikdy v žádné školce nebyl, tak asi neví co má očekávat. Jdu pro něj po obědě, ale hrůzu mám už ted, co mi řeknou ![]()
U nas dneska zase v pohode, ale zvedave pokukoval po chlapeckovi, co v satne hodne vyvadel. Byl tam s tatinkem, a podle meho nazoru teda tatinek nemel slepe trvat na tom, aby se kluk sam prevlikal - ten chlapecek vriskal chudak na cely kolo, ze chce maminku atd atd., a chlap misto aby se snazi odvest pozornost, co nejvic to urychlit a odvest ho do tridy, tak tam nad nim stal a rozkazoval, at se prevlika, ze musi sam atd atd, trosku bych rekla, ze na tom mel svuj podil. U ditete v takovym zachvatu nebudu v tu chvili trvat zrovna na samostatnem vysvlikani mikiny prece ![]()
Uvidime, co prinesou dalsi dny.
Me prekvapila rano jina vec - ze byl po probuzeni pocuranej, coz nikdy nedelal. Snad to nesouvisi ![]()
@nakukovatelka Ti chlapi
Úplně si dovedu představit toho svého, taky v sobě nemá ani trošku empatie a co hůř, ještě odvádění pozornosti a prostě snahu nenápadně směrovat dítě považuje za rozmazlování
Jinak je to fajn chlap, ale za tohle by zasloužil ![]()
Já včera malého nemohla dostat domů. Vůbec neviděl neslyšel a když si mě konečně všimnul, tak jen prohlásil, že nemá čas, že si hraje s kuchyňkou (vydržel skoro celý den vařit
), pak že musím počkat, že to ještě musí uklidit a pak dobrovolně odkráčel, takže trpělivost se vyplatila. Kdyby pro něj šel tatínek, tak to by bylo honem, honem, bububu a bez řevu by se to neobešlo.
Dneska ráno ale brečel, ne že by nechtěl do školky, ale protože jsem ho nechtěla nechat jít po zídce
Ale pak vletěl do třídy a ani ahoj mi neřekl, hlavně, že cestou (když přestal brečet) se mě pořád ptal, proč s ním nemůžu být ve školce ![]()
Verda73 taky celou dobu přemýšlím co tam dělá…a tnu co se dozvím…
snad se to co nejrychleji spraví…
to já radči ještě pomůžu s převlíkáním, ještě aby byla vzteklá, že jí to nejde to by bylo to poslední ![]()
@Kačkka píše:
Verda73 taky celou dobu přemýšlím co tam dělá…a tnu co se dozvím…
snad se to co nejrychleji spraví…
to já radči ještě pomůžu s převlíkáním, ještě aby byla vzteklá, že jí to nejde to by bylo to poslední
taky pomáhám oblíkat, nechci to protahovat ![]()
Musím zaťukat, dneska taky dobrý. Nejdřív sice chtěla jít radši se mnou do práce, ale nakonec se to obešlo bez sebemenšího nerváku. Asi taky pomohlo, že jsem na cestu do školky povolila bublifuk. ![]()
Vyzvedávám v jednu, tak uvidíme.
S tím oblíkáním - nám na třídních schůzkách i učitelky říkaly, že ráno jim kldině s oblíkáním pomoct, hlavně je zbytečně nepérovat a dlouho to neprotahovat, že je to pak mnohem horší. Ale odpoledne při vyzvedávání už na tom samostatném oblíkání trvat, samozřejmě pokud mají něco složitějšího na oblečení tak pomoct, to jo, ale takové to jednoduché oblečení a boty nechat na nich ať se to naučí ![]()
Tak já za 20 minut poběžím. A ještě jsem neobědvala. Být sama doma je fakt náročné ![]()
@Eliška píše:
Tak já za 20 minut poběžím. A ještě jsem neobědvala. Být sama doma je fakt náročné
Tak dobrý, stihla se mi dopéct domácí pizza, já tu totiž předtím měla řemeslníky, takže jsem nestíhala vařit. Ale flákala jsem se dneska akorát půl hodiny, jinak jsem byla nakoupit, uklízela jsem a žehlila ![]()
Tak já si vyzvedla už to moje zlobidlo…jak jsem se blížila nic jsem neslyšela ani když jsem vešla do školky byl tam řev to jo, ale Larču jsem neslyšela a taky že byla hodná prý se uklidnila u procházky a pak už to šlo…tak jsem zvědavá zítra ![]()
@Michaela23 píše:
S tím oblíkáním - nám na třídních schůzkách i učitelky říkaly, že ráno jim kldině s oblíkáním pomoct, hlavně je zbytečně nepérovat a dlouho to neprotahovat, že je to pak mnohem horší. Ale odpoledne při vyzvedávání už na tom samostatném oblíkání trvat, samozřejmě pokud mají něco složitějšího na oblečení tak pomoct, to jo, ale takové to jednoduché oblečení a boty nechat na nich ať se to naučí
Tak to jsem rada, ze jsem mela stejny dojem, a sice ze to ten tatinek rano nevedomky dost prizivil.
Ted pri vyzvedavani tam byl zrovna v satne ten stejny chlapecek, uz mel svoji maminku
, a rikal ji, ze rano „zase brecel“. Treba to tatinkovi dojde (doufejme, ja ten tyjatr zitra nechci
).
U nas zase v klidu, zitra uz bude na spani. A musim teda prijit odpo s kolem, to mi dneska nemohl odpustit, ze musel pesky ![]()
Ahoj holky,
U nas sla vcera mala take poprve do klasicke skolky a nastesti teda v pohode. Ona ale sla do tridy, kde byla jediny novacek, takze to melo asi vyhodu v tom, ze ostatni deti nebrecely, tak ani ona nic takoveho nezkousela. Dnes se vzbudila uz v sest s tim, ze chce do skolky ![]()
Vzala jsem ji dnes i vcera po obede, ale ona trva na tom, ze tam bude spat. Tak zitra jde i se spanim. Ma pak jeste kazdy den odpoledne krouzek, tak snad aspon o vikendu bude rada, ze je s rodici doma
![]()
Jinak par deticek v jinych tridach take docela dost plakalo, jedna holcicka byla uplne jak sirenka - kricela, plakala no hruza.
Doufam, ze u nas to bude ok porad, nevim, nevim, jestli bych tam Tynu s nejakym mega brekem nechala a dokazala odejit.
Ahoj, nás to čeká zítra na ostro, dnes jsme byli se školkou na procházce, malej se chvilku styděl, děti se o něj zajímaly, ale on nechtěl jít s žádným za ruku.
Pak si děti hrály na plácku, i se zapojil, chvilku si s jedním klučinou kopal s míčem.
Ještě sem se stavovala ve školce, podívali jsme se do šatničky, malej si sedl na své budoucí místo, a jak se děti zouvaly, tak se zouval taky…
Uvidíme, no…myslela jsem, že bude zítra do oběda, ale už nás nahlásila paní učitelka na oběd, tak to risknu
![]()
Závidím, kdo to už máte zasebou
![]()