Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alex160509 píše:
@momi33 Malej taky doma chodí spát dobrovolně a kdybych ho po 2h nevzbudila, tak spí dálPrvní den ve školce prý zalehl, hned zase vylezl a chtěl si jít hrát
Ale druhý den už prý nevylejzal a spal celou dobu, tak dobrý.
Jinak teda jak tam mají na spaní méně času, tak večer, jak zalehl do postele, tak hned usnul, to se mi líbilo
Jak dlouho u vás ve školkách nechávají děti spát? U nás to mají 12:30-14:15
taky tak, od 12:30 do 14:45.
Do 16h je vyzvedávání.
Přemýšlím, že zítra bych ho vzala hned po vyspání, a v pátek až v ten nejzazší možný čas…co ho budu vyzvedávat jako pracující
![]()
…malej má v pátek narozeniny, mám tu připravený kinder tyčinky pro děti do školky, tak na to nesmím zapomenout
![]()
Tak my dneska poprvé spaní(doma nespí).Byl tam od 7-15hod. A paní učitelka ho moc chválila, že úplně vpohodě-za celý den ani jedna slzička ani jiný problém. Tak jsem moc ráda. Doufám, že ty občasné nářky jsme si vybrali minulý týden. A dokonce prý usnul. U nás zalehají v 12,15 a ve 14hod mají svačinku.
Náš mlaďoch se při spaní počůral, prý nebyl jediný. Doma to neznám, myslím, že prostě spal jak dřevo a předtím se nalil. Jinak v pohodě a na atletice taky, moc je to tam baví ![]()
Našeho malýho školka tak nadchla, že sme dneska museli s tatínkem ležet a on nám vyprávěl pohádku jako paní učitelka, pak sme museli cvičit, takže sranda, akorát první týden chodil ze školky unavenej a ani sem o něm nevěděla, ale tenhle týden je jak 10 čertů, paní učitelka si ho chválí že je hodnej, no tak si tu energii vybije doma s maminkou, ať z něj něco má… ![]()
No je fakt, že náš malej je taky odpoledne jak utrženej z řetězu ![]()
Ahoj, já se taky přidám. Náš Vojtík chodil už od 1,5roku do soukromé školičky 2× týdně, zvládal dobře, jen tam nespal, což nebyl problém, že byla oddělená herna a ložnice. Nástup do státní školky zvládl bez slziček, první 2 dny byly zvykací jen do desíti a to jsem ho ze školky nemohla vůbec dostat, pak 2 dny po obědě, v pátek nebyl a od pondělka to zkoušíme se spaním. A to je děs, neumí ho přemluvit, řve a vzteká se jak tur, když ho nechají, ať si hraje, tak stejně fláká hračkama a ruší ostatní děti. Takže pokud se to nezlepší, budu ho muset vyzvedávat po obědě. Doma mi jinak spí bez problému.
No a ještě na jednu věc si stěžují - a s tím je problém i doma - absolutně ignoruje pokyny, obzvláště pokud je něčím zaujatý. A pokud se mu člověk snaží domluvit, tak to ignoruje taky, nebo do toho začne povídat o něčem jiném, prostě ho to nezajímá… snad je to jen nějaké období vzdoru…
![]()
Tak jsem se hezky vypovídala ![]()
Přeji pohodové školkování bez slziček ![]()
@Gigis píše:
- absolutně ignoruje pokyny, obzvláště pokud je něčím zaujatý. A pokud se mu člověk snaží domluvit, tak to ignoruje taky, nebo do toho začne povídat o něčem jiném, prostě ho to nezajímá… snad je to jen nějaké období vzdoru…
![]()
Tak jsem se hezky vypovídala
Přeji pohodové školkování bez slziček
Ahoj, presne tohle dela muj kluk taky, ale jenom doma, ze skolky (zatim) nic nehlasili. Nekdy bych z nej vyrostla, umi me totalne ignorovat.
@madi píše:
No je fakt, že náš malej je taky odpoledne jak utrženej z řetězu
Taky tak. Ja doufala, ze bude spis klidnejsi, starsi kluk (ale to jsme chodivali ze skolky domu po 17h) si pak rad pohral doma v klidu se svyma hrackama, byl asi taky rad, ze ma klid, ja treba delala veceri a ani o nem nevedela.
Tenhle? Prijdeme domu pred 15.30, v pet uz se stavi na hlavu, a kdyz prijde manzel domu - kolem sedmy - ma vylozene špičku
. Pripada mi nevyradenej, asi se tam jeste neotrkal
Ahoj, tak to moje miminko dneska poprvé spí ve školce, a je tam celý den…jsem zvědavá, jestli usne…vytáhla jsem ho už v 6h z postele, aby se mu chtělo spát…
Ráno zas nebrečel, jen se úzkostlivě ptal, jestli přijdu
božatko moje málé…
Moje malá zatim ve školce nepí, ale bude muset začít (jen čtvrtky) tak jsem na ní zvědavá. Nespí mi přes den od roku a půl. Takže ani ve školce určitě neusne a bude to asi síla, tam jen ležet! No hlavně aby nebrečela, už si tam tak pěkně zvykla a ráno se fakt těší…
![]()
My tam spime od 3.dne, s tim neni problem, i mi o tom doma povida, ze tam chce zase spinkat, a ze pak bude u polstarku bonbon ![]()
Vcera a dnes i ranni cesta uplne v klidu, mastil to na kole jak Contador
, sotva jsem mu stacila. Do tridy vedl za ruku spis on me, zkusene zaklepal, pozdravil „bry deeen“ a byl tam. Kez by to tak uz zustalo (a taky nemoci kdyby se par tydnu neohlasily)
Tak my s brekem taky nemáme problém, ráno ho vodí manžel a tomu ani neřekne čau, jak spěchá ![]()
Je ve třídě, kde jich je zatím 8, další mrňousové budou začínat během podzimu a zimy, až jim budou 3. Zatím tam spí max. 2. Někdy je sloučí od spaní s vedlejší třídou, kde taky není moc dětí. A problém je, že pokud na ně zůstane jedna paní učitelka, tak ho prostě nezvádne. Včera zůstal s kamarádem a paní učitelkou sám ve své třídě, kamarád usnul hned, Vojta prý šel dobrovolně do postýlky, nechal si povědět pohádku, pak ho prý paní učitelka musela drbat po zádech
, nakonec si vedle něj lehnout na koberec, pak zjistila, že si z ní dělá srandu a nechala ho být.
Nakonec prý aspoň tak nějak ležel, ale oči jak baterky, ani náznak únavy (a to vstává v 6).Když jsem pro něj přišla, tak zkonstatovala, že je strašně hyperaktivní, ale že to snad nějak zvládnem.
Dnes jsem mu slíbila úplatek, pokud paní učitelka řekne, že si ho zaslouží, tak jsem na to zvědavá ![]()
@Gigis píše:
u, pak ho prý paní učitelka musela drbat po zádech, nakonec si vedle něj lehnout na koberec, pak zjistila, že si z ní dělá srandu
Dobry
![]()
Tak u nas je deti jako smeti, my jsme skolka velikosti venkovske zakladky
. Budova 3patrova, 7 trid, v kazde bych rekla kolem 25 deti (na kazdou tridu 2 pani ucitelky a zvladaji podle me krasne)
nakukovatelko, u nás na menším městě máme 2 MŠ, jednu v dolní, a jednu v horní části.
My bydlíme v dolní, a ta dolní MŠ má odloučené pracoviště o jedné třídě, mají tam pěkný komfort,2 velké místnosti na hraní, cvičení, jídelnu, ložnici, umývárnu, šatničku.
Je tam kolem 30 dětí,2 učitelky, a školnice, co se stará o provoz.
Tam je malej.Je to smíšená třída.